Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

eski kasa i30 alacagim. 1.4 veya 1.6 cvvt lpg li . ama lpg sistemi nasildir bu araclarda

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda akıncıatıcı tarafından 27 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    2008-2010 model gibi. 1.4 ve 1.6 cvvt benzin LPG linaraclara bakiyorum.
    Ama kafami kurcalayan LPG de calisirken. Ara ara benzinde kullaniyormus bu araçtaki LPG sistemi. Sattigim. 1.5 GLS yumurta kasamda isindiktan sonra LPG ile sürekli calisiyordu. Bu cvvt motorda neden benzin kullanıyor belirli aralıklarda. Amacim lpgli yakitta ekonomik i30 almak . özelliklede i30 dan başka araç düşünmüyorum. Aklimdaki ilk araç i30. Ve bu model almakta kararliyim. Aracimi sürekli kullanan gezen biriyim yuksek km yapıyorum yillik.
    Bir iki araçbuldum zaten. Ama bu benzinli karisim durumunu tam bilmiyorum. Bu konuda bilgi verirseniz cçok memnun olurum.
    Dizel 1.6. İle lpgli. 1.4 ve 1.6 arasında kaldi. İ30 eski kasa
    Dizeleri nasildir sizce. Ekonomik ve güçlü olduğunu hemen hemen herkez söylüyor. Fakat dizel bakimlari pahalimidir. Kronik sorunları varmidir. Olurda Ariza yaparsa çok masraflı olduğu söyleniliyor dizel motorların.
    Gerçi ben sattigim yumurta kasada 5000 km de bir mobil1 yağ değişimi yapan biriyim. Aracima herturlu bakimi özeni gösteren biriyim.
    Araba belli i30 . i30 alacagimda kesin gibi kismet hayirlisi.
    Ama. Motor secenegim ne olmali 1.6 dizel mi? Yada 1.4 veya 1.6 cvvt. Benzin-lpg ki mi.
    Vereceğiniz fikirler bana çok önemli bir secim yapmama yol gösterecek. Değerli birikimlerinizi tecrubelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum
    ( 27.000 hasar kayitli i30 almayi bile dusunustum ama neyseki kismet olmamis )

2. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Uzun yol düşünüyorsanız kesinlikle dizel daha mantıklı olur ama dizel alırken çok dikkat etmek gerekir ama tabiki sizin kararınız benzinlide olabilir fakat ben lpg tercih etmezdim belki benim lpg'ye olan antipatimden olabilir ama bana göre lpg hiç akıl karı değil sırf gaz ucuz diye almak hem motor ömrünü kısaltır hem performansını düşürür hemde muhtemel kronik lpg sorunlarına zemin hazırlıyor bende bu aralar yeni kasa i30 düşünüyorum benimde tercihim 1.6 GDi motoru olucak ama ne lpgli olarak alırım nede taktırırım.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    3 yil 1.5 GLS yumurta kasa kullandim. Lpg si yeni takilmisti. Aldigimda 130.000 km sattigimda 200.000 km de idi . hep LPG ile kullandim . ve çokta memnundum. Hic bir sikinti yasatmadi. O yüzden LPG yi düşünüyorum. Ve şehir içi. Yüzde 90 kullanıyorum araci

4. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Eski arabalar başka hocam daha sağlam oluyor banamısın demiyor ama şu sıralı sistem bir geldi ondan sonra iş bitti bana göre dediğim gibi benim Lpg'ye karşı antipatimde var o yüzden lpgli araç almamda önermemde. Şehir içinde kullanılıcaksa dizel yakar siz o zaman benzine yönelin.

5. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    benzinli araca benim ekonomim yetmez.
    ya dizel yada benzin-lpg olur. benzine para yetmez. çok gezdiğim için araba kullanmayı sevdiğim için yakıtta ekonomik olması sart. zaten kredi ile alacağım aracı.
    dizel yakar demişsiniz de dizel kullananlar iyi diyorlar yakıt olarak benzinliden daha iyi diyorlar ve çok km yapanlar için de tavsiye ediliyor.
    sadece benzinl arac bana göre değil. yumurta kasam lpg de çok ta iyiydi performan yönünden. uzun yolda orta şeritte ekonomik takılan yeni nesil pahalı araçların yanından sol seritte 160-190 km hizla geciyordum yol boyunca basıyordum lpg li olduğu içinde çok ekonomikti. hem aracın ve yolun tadınıda cçıkarıyordum. benzinli araçla o hızda ança patronlar gider bence.. dizeldede pek fark etmez dii.

6. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Aracım 2008 i30 lpg otomatik ve üzerinde landirenzo omegas plus var. İlk çalıştırma harici benzin kullanmıyor. Arıza lambası yanmıyor. Ben çok memnunum. Tavsiye ederim..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    benzinli düşünürseniz kesinlikle 1.6 cvvt düşünün lpg ile uyumludur sadece ilerleyen dönemlerde subap problemi yaşayabilirsiniz onuda 50.000 - 1000.000 km den sonra yaşarsınız. 1.4 motor kötü demiyorum ama örnek vermek gerekirse babam "0" era aldı 1.4 bir kaç ay sonra almışken 1.6 almalıymışım demeye başladı sorunu yok asla ama insan istiyor işte.

1.6 dizel sorunsuzdur yeterki bakımları zamanında yapılmış olsun turbo için özen gösterilmiş olsun. arıza yaptımı bütün arabalar sağlam masraf çıkartır orası nasip işi. şehir içi kısa mesafe kullanıyorsanız eger dizel görece olarak ekonomisini azltır çünkü dizel araç ısındıkça daha az yakıt harcayacaktır.

şahsen alacak olsam i30 1.6 cvvt manuel alırdım lovato obd 2 sisteminide taktırır keyfini sürerdim. donanım paketini mümkünse full alın sonra şuda olsa buda olsa demezsiniz.

8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    dizeller geç ısınır ısınana kadar iyi yakıt harcar ve eski kasa i30 kullandık dolu hasarı sebebiyle elimizden çıktı gitti soğuk motorla o kadar iyi çekmiyordu ama ısınınca iyi gidiyordu ve servis masrafı elbette benzinliye nazaran yüksek eğer bir marşa basışta en az 30-40 km yol gidip duruyorsanız ve yılda 10000 15000 km yapıyor iseniz yüksek devirli dipgaz kullanma huyunuz yoksa dizel makul bir seçenektir

fakat bir marşa basışta en çok 8-10 km gidip stop ederek ev iş arası yada çarşı pazar arası kısa mesafe araç kullanıyorsanız bir yılda 5000 km civarı yol yapıyorsanız hem aracın fiyatı hem bakım ve yakıt masrafları olarak benzinli uygundur.

lpg konusunda fikrim yok kışın daha geç devreye girecektir en az bir 5-6km yol almadan devreye girmez yazın 2 km içinde devreye girer yine uzun yolda daha avantajlı olan yine lpg olsada lpg nin fiyatı ucuz olduğundan şu anda en ekonomik yakıt bence, fakat iki yılda bir ekstradan zorunlu sızdırmazlık muayenesi yaptırmak azda olsa masraftır ve genelde tüvtürk dışında yapılan bu işlem ilave iş çıkarır ve kapalı katlı otoparklara avm lerin kapalı otoparkları gibi yerlerine lpg li aracın giremeyecek olmasıda dezavantajdır teknik açıdan bakarsak motorunuzu çok çok seviyorsanız yine lpg önermem lpg li aracın çalışırken silindir iç sıcaklığı benzine ve dizele göre çok çok fazladır çünki lpg daha yüksek sıcaklıkta benzinle aynı performansa ulaşır ve patlama basıncı sağlar birde silindirler benzin içerisindeki çok az miktarda yağlayıcı katkı maddesi ve shell opet PO gibi firmaların benzine koyduğu ekstra katkılar tarafından yanma sonrası yağlamaya ve motoru korumaya yardımcı molekülleri silindirde bırakarak çalışıyor lpg ise yandıktan sonra geriye yağlamaya yardımcı kalıntı molekül bırakmaz, gazdır çünki hemen hemen tamamı yanar ve hepsi CO2 ye dönüşür hani gerek sıcaklığı gerekse azcık yağ yakan lpg kullanan bir araca ve benzinli bir araca bakarsak, benzin bir motoru 500000km götürürse lpg 350000km götürür bence, sonrası aşınmış bir motordur, lpg nin birde çevreyi çok az kirletmesi durumu var bu lazım değildir sanki çoğunlukla bunu kimse düşünmez:) fakat lpg parasal olarak 250000km ye kadar rakipsiz bu dönemde benzin ve mazota göre edilen kar ile yeni motor yaptırılırmı hesaplamak lazım:)

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    zaten GDI gas direct injection da lpg takacak yer yok ooohh ne kadar güzel:) her sabah kafayı buluyoruz yollarda lpg kokusundan, lpg nozulları normalde emme manifolduna bağlılar benzinli bizim eski tip enjeksiyonlu araçlarda da benzin enjektörleri manifolda bağlılar emme supapı açılmadan içeri benzin girmiyor, ancak GDI da enjektörler benzini doğrudan yanma odasına püskürtüyor emme supapından sadece hava geçiyor, dizel gibi değil elbette:) patlamayı yapan her zamanki gibi benzini yakan kıvılcım bujisi:) mucidi de ford diye biliyorum, GDI lar şahane motorlar bence hyundai deki GDI 1.6 lar 135 hp gibi güce sahip müthiş gerçekten eski enjeksiyonlular gibi güç üretmek için çok fazla yakmıyorlar ama güçlüler

Düzeltme: sanırım ford yapmamış http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline_direct_injection

10. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Piyasada GDi motora bile lpg takan vatandaşlar var ama.

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    GDİ motor için geliştirilmiş lpg kitleri mevcut şahsen İX35 e montaj yapılırken başındaydım. sistem her koşulda lpg kullanıyor hatta kia sportage e taktıran arkadaşlar var. mahallede TÜP satan adama montaj yaptıran insanlar üzünden zannediliyorki lpg kötü birşey :)

ayrıca lpg li arabalardan gelen o leş gibi koku şahin doğandan gelir enjeksiyonlu ve gaz ayarı iyi arabadan koku gelmez. ama crdi motorun tadı da kesinlikle bir başkadır.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yukarıda kırmızı renge dönüştürdüğüm kısma tamamiyle tecrübelerimle berebar katılıyorum. Lpg ile kendi şahsımca tecrübem olmadığı için birşey diyemeyeceğim.

13. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    herhalde aracınız cvvt motor başka varmı bilmiyorum.
    ve ankara trafiğinde şehir içi lpg kullanımı nasıl. ölçüm yaptınızmı ? km de ne kadar yakıyor ?

14. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aslında 1.6 cvvt daha çok aklıma yatıyor lpg li kullanmak şartıyla. fakat bulduğum bir araç brc lpg li. satıcı ile konuştuğumda ara sıra benzinde kullanıyormuş belirli aralıklarda yada karıştrarak tam bilemedim. ben sürekli lpg ile kullanım istiyorum ilk çalıştırma ve ısınma dan sonrası sadece lpg olsun istiyorum.
    bahsettiğiniz lovato obd2 nasil bir sistem ve fiyatı ne kadar biliyormusunuz. eğer uygunsa benzinli araç alıp bu kiti taktırabilirim.

15. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    LPG li 3 yıl yumurta kasa brc li kit kullandım kışın 2 km gibi benzine geçiyor du hatta brc servisine gitipte ısı değerlerini değiştire biliyorsunuz. bence iyi değil biraz benzinle çalışıp lpg ye geçmesi daha makul. il aracı aldığımda brc servisinde baktırdık biraz soğuk ayarlanmıi 35 derece gibiydi bizde 45 -50 gibi yaptırdık ki yetkili kendisi önermişti ve yapmıştı.
    5000 km çok az daha geçtiğimz 2 aylık periyotta 10000 km küsür yol yaptım 2 ayda 5000km de bir 3 kez yağ değişimi yaptırdım :) ustam yağ kartı bile yazmıyor artık nasılsa 5000 de bir geliyorsun diyor.
    motor yağı değişimi en sevdiğim ilk şey arabamda yaptığım :)

16. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Evet cvvt motor (1600). En son ölçümde 25 kr çıktı fakat ilk çalıştırma benzinde sayarsak 28 kr diyelim..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    35 kuruşa kadar normal

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

18. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1.6 cvvt benzin lpg 2009 prime paket aldim en sonunda .
    56.000km de kirmizi (ateş) renk. Çok memnunum.
    Sadece kaliteli 4 tane lastik almam gerekiyor.

19. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Hayirli olsun gule gule kullanin

20. Suatt35

Suatt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    85
    Ad Soyad:
    Suat Yürük
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Hayırlısı olsun.. Kazasız belasız inşallah.. Resimlerini bekliyoruz :)

Bu Sayfayı Paylaş