Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eski Ehliyeti Değiştirtip 2016 Ehliyet Alma Işlemleri

'Sohbet' forumunda torrent1777 tarafından 23 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

  1. torrent1777

    torrent1777 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    45
    Katılım:
    9 Haziran 2015
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    8
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    İsmail AKBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Merhaba Arkadaşlar; Eski ehliyetini yeni tip ehliyet almak amacıyla 13/01/2016 tarihinde değiştirmek için başvurdum. Değiştirme aşamasında biraz sorunla karşılaştım. Yeni tip ehliyet alacaklar için yapilmasi gerekenler şöyle;

    1 - Sağlık Raporu : Aile hekimlerinden alınabiliyor, lakin her aile hekimi kolaylıkla vermiyor, bazıları gerek gördüğü takdirde hastaneye yönlendirebilir. Sanırım kişinin yaşı ilerlemişse analiz filan isteyebilir. Ben aile çekiminden 5 dakikada aldım, yalnızca gozlerime baktı. Burada dikkat edilmesi gereken saglik raporunuzun uzerinde fotograf olmali ve fotoğrafınızın üzerinde hekimin imzası ve kasesi mutlaka olmali. Birde sağlık raporunun bir formatı var bu format dışındakileri emniyet kabul etmiyor. Aile hekimlerine bu yeni format gönderildi sanırım.

    2 - 2 Adet Biyometrik fotoğraf : Yanı pasaport için çekilen fotoğraflardan. Fotoğrafın arka fonu bembeyaz olmalı. Benim biyometrik fotoğrafin arka planinda çok hafif bir grilik vardi, başvuruda fotoğraf taranirken cihaz fotoğrafı kabul etmedi. Bende fotoğrafçıya gidip arka planı fotosopla beyaz yaptırmak zorunda kaldım. Fotoğraf çektirirken fotoğrafciniza arka planının beyaz olması gerektiğini mutlaka belirtin.

    3 - Başvuru Harcı : 15 TL olan başvuru harcinin 13 TL sini Ziraat bankasina, 2 TL sini Polis vakfı hesabı olan Vakıfbanka yatırıyoruz. İkisini birden alan banka yok sanırım. Odeme makbuzlarini aldiktan sonra basvuruda mutlaka yanımızda olmali

    4 - Eski Ehliyet : Başvurduktan sonra eski ehliyetimizi alıyorlar. Yeni ehliyetimizi gelene kadar 15 gün ehliyet yerine geçen geçici bir kâğıt veriyorlar. Eski ehliyetini kaybedenler için " eski ehliyetini kaybettiğine dair bir dilekçe yeterli oluyor. Gazeteye kayıp ilanı vermeye gerek yok.

    Belgeleri tamamladıktan sonra

    http://surucurandevu.egm.gov.tr/basvuru/RandevuTalebiSave1.aspx

    internet adresinden randevu alıyoruz. İşlem turu olarak "Eski sürücü belgesi yenileme- fark işlemini seciyoruz. Randevusuz basvurular kabul edilmiyor. İstanbul dan alacak arkadaşlar için randevu saatinin önemi yok. Aldığınız randevu saatine bakilmiyor. Sadece o gün için randevu alıp almadığınıza bakılıyor. İlçe emniyet müdürlüğünde tekrar sıra numarası alıyorsunuz. İlk önce parmak izi olmayanlar parmak izi vermeli, parmak izinden sonra siraniz geldiğinde belgelerinizi veriyorsunuz islemimizi yapiyorlar. Ehliyetinizin gelmesini istediğiniz adresi soruyorlar. Eski ehliyetinizi alıyorlar 15 gün ehliyet yerine geçerli bir belge veriyorlar. Yeni tip ehliyetinizi belirttiğiniz adrese en geç 15 gün içinde Anakaradan geliyor. Eğer adreste sizi bulamazlarsa ehliyetinizi başvuru işlemini yaptığınız ilçe emniyet mudurlugune bırakıyorlar.
     
  2. ibolum

    ibolum Kayıtlı Üye

    Yaş:
    31
    Katılım:
    17 Ağustos 2013
    Mesaj:
    59
    Alınan Beğeniler:
    29
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    -
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    çok sağolun fakat günün herhangi bir vakti randevu almak mümkün değil anca saat gece 12yi geçince alabiliyosunuz.
     
  3. Murat

    Murat Vip Üye

    Yaş:
    40
    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesaj:
    8,300
    Alınan Beğeniler:
    5,911
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Adreste bulunma durumu çok saçma daha doğrusu ehliyeti hemen verememe durumu çok saçma. Zaten 13 tl bir bankaya 2 tl bir bankaya yatıyor ondan bahsetmeye sanırım gerek yok :)

    D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Asel Kaan Efe ve <<bülent>> bunu beğendi.
  4. torrent1777

    torrent1777 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    45
    Katılım:
    9 Haziran 2015
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    8
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    İsmail AKBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Ben Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünden almıştım. Randevu İstanbul'un bütün ilçeleri için şu anda alabiliyorsunuz. Ehliyetler Merkez olan Ankara'da basılıp posta ile gönderiliyor. Eğer başvuru esansında ehliyeti almak istediğiniz adreste size teslim edemezlerse, başvurduğunuz İlçe Emniyet Müdürlüğünden alabiliyorsunuz. Böyle olması daha iyi.
     
  5. <<bülent>>

    <<bülent>> Vip Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2010
    Mesaj:
    2,876
    Alınan Beğeniler:
    1,905
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Çorlu
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bu macerayı bir köşe yazarı yazmıştı, randevu aldığı halde yine de bekletildiğini yazıp çizmişti ... :). 15 gün süresi ve tek ankaradan yollama meselesi her halde tek makina ile işi yapıyorlar o yüzden bu gecikme bekleme süresi oysa günümüzde nüfus cüzdanını başka ilden bile çıkartabiliyoruz, matbu evrak filan bürokrasiyi azalttık muhtarın yetkisini bile attırdık diye övünenler vardı!!!
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 24 Ocak 2016
  6. bekobey

    bekobey Kayıtlı Üye

    Yaş:
    45
    Katılım:
    6 Ağustos 2011
    Mesaj:
    621
    Alınan Beğeniler:
    781
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Kayseri
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhabalar;

    OHAL kapsamında bayram dönüşü yapılan yol kontrollerinde ehliyetimin eski ve kırık olması (2002 de almıştım) ve nüfus cüzdanımı beyan edememem nedeniyle (evde kalmış)
    biraz sıkıntılı durumlar yaşamıştım. Memur bey en kısa sürede değitirirsen iyi olur demişti.
    Çarşamba günü yaptığım başvuru ile bugün yeni ehliyetim elime ulaştı.
    Yenisi baya jiks olmuş diyebilirim, malum eskisini 14 sene yanımızda taşımıştık ve kırık ve yıpranmıştı. :)
    herkese kazasız, belasız ve cezasız günler dilerim...
     
    <<bülent>> ve ayzek11 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş