Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eski Bir Hyundai Kullanıcına Yardım Edebilirmisiniz Kafam Çok Karıstı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda onur978 tarafından 26 Şubat 2017 tarihinde açılan konu

1. onur978

onur978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Onur Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Selam arkadaslar benım 2004 1.6 sedan lacetim var yağ kacırdı ustaya goturdum conta yakmıs dedı silindir kapagı taslanacak conta degısecek dedı bende arabayı eve getırdım 35-40 gun kullanmadım yalnız antıfırız koymamıstım ustaya bıraktım kapak taslandıktan sonra soğuktan kapak çatlamıs usta kapak degısmesi lazım dedı bende sıfır silindir kapağı aldım usta silindir kapak contası -sibop takımlarının ve sibop lastığınınde almam gerektiğini soyledi onlarıda aldım cumartesı gunu arabayı bakmaya gıttım usta alt kapak yuzeyınde asınma var dedı onuda duzlenecegını soyledı bide bana istersem segman ve segman kol yatagını al hazır motor açılmısken degıstirelım dedı.yalnız benım arabada motor problemm yoktu yag yakma-üfleme-duman atma bu olaylar yoktu internette baktım bu olaylar bitik motorda degısıyormus neredeyse ben motoru sıfırladım segmanında ilerde yağ yakmasını onlemek için degıstırelım dedı bunları degıstırmemın bana bı sıkıntısı olurmu arabanın calısmasında yururunde

2. muyar

muyar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Mustafa Uyar
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Öncelikle ustanız tanıdık mı? Benim gördüğüm kadarıyla işini bilen bazı ustalar(Eli öpülesi ustalardır onlar) arabanın üst kapağını söktüklerinde bir çok kontrol yapıp 100 000 kilometre sonra bir daha motor açılmasın diye işini sağlama alırlar. Bu da öyle bir iş olmuş galiba.(Sayıyı aklımdan salladım.) Öncelikle ustanın işçiliği iyiyse ve kullanılan parçalar sıkıntı çıkarmayacak parçalar ise içiniz rahat olsun. Korkacağınız bir şey olmasın.

Başımdan geçtiği için söylemem gerekirse aracı kullandıktan 1000 km sonra yağ değişiminin yapılıp yapılmayacağını sorun. Tam rektefiye yapılınca değiştiriliyor ama yarım rektefiye gibi bir işlemde değiştirilmiyor genelde. Fakat segmanlar yeni olunca yağ içinde demir talaşı miktarı artacağından yağı çabucak kirletecektir. Bir de aracı hor kullanmayın bir süre. Segmanlar yuvalarına ve silindirin yüzeylerine(cidarlarına) alışsın. Hararet göstergesi varsa gözünüz orada olsun uzun bir süre. Hararetin olacağından değil ama herhangibir hararet contayı yakmasın yine. Son olarak da aracı teslim aldıktan sonra üst kapağın civatalarının kontrolünü de yaptırın derim. Yani bir süre gezdikten sonra(1000 km veya 500 km kadar diye biliyorum.) üst kapağın civatları tekrar sıkılır ki conta iyice yerinde sağlamlaştırılır.

Köksal, onur978 ve bekobey bunu beğendi.
  3. onur978

onur978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Onur Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Arkadasım tesekkurler biraz içim rahatladı usta tanıdık arkadas en ufak sıkıntıda ona gotururum bende babam sayesınde tanımıstım benden 3.4 yas buyuktur ama iyi ustadır 20 liralık antifiriz olmamasının sebep verdiği zarara bak valla su ana kadar 1.800 tl verdim segman - segman kol yatagıda ısın içine girecek usta parası bana 2.000 lirayı gectı artık ustanın yanına gitmeye korkuyorum bişi daha cıkacak diye arabam daha 180.000 binde
    kullanılan parcaları chevrolet opel daewo satan siteden aldım sadece chevi parcası satıyor onlarda bi sıkıntı olmaz dedıler

4. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun ustanız güvenilir ise yaptığı işler iyi olmuş artık temiz ve sorunsuz binersiniz. En iyi tamir bakımdır sözü kesinlikle doğru. Arada bir tüm sıvıların kontrolü ayda bir yapılmalı.

5. onur978

onur978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Onur Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    tesekkurler umut arkadas motorun ust silindir silindir kapağı catlıyor alt kapaktada catlak olmaz degılmı usta kolay kolay catlak olmaz dedı ama

6. muyar

muyar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Mustafa Uyar
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Alt kapaktan kasıt motor bloğu olsa gerek. İnşallah sıkıntı yoktur. Çünkü motor bloğunun sıkıntısı daha büyük oluyor. Tapa olmasına rağmen genelde atmıyor o tapalar. Dediğinize göre işinin ehli olan bir usta olduğundan bakılmıştır mutlaka motor bloğuna. Ama yine de bir sorun. Test yapılmadıysa sizi yanınızda baksın. Sizin de içiniz rahat etsin.

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Geçmiş olsun. İnşallah işlemler sonrası uzun yıllar sorunsuz binersiniz aracınıza.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onur978 bunu beğendi.
  8. onur978

onur978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Onur Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Teşekkürler valla bişi daha olursa atacam kendimi 20 liralık antifiriz koymamanın cezası arabamda hiçbir sıkıntı yokken neredeyse motor yenilendi

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  10. onur978

onur978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Onur Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    valla arkadasım insallah işin doğrusu arabamı sevıyorum su ana kadar 2.000 tl para harcadım ustu var altı yok
    800 silindir kapagı
    260 sübap takımı
    70 sübap lastiği
    70 silindir kapak contası
    90 termostat
    230 segman ve segman kolu
    ilk kapak taslandığında 130 taslamaya verdim
    200 tl usta ön kapora verdim
    bunlar hesapladıklarım kargo paraları ustaya verilecek para taslamacının alacağı parayı bılmiyorum sormakta istemiyorum :)

Bu Sayfayı Paylaş