<h2 id="divAdnetKeyword2"> </h2>Haber bölümü kitli olduğu için buraya açtım oraya taşınabilir ya da uygunsuzsa kilitlenebilir . <h2 id="divAdnetKeyword2"> </h2><h2 id="divAdnetKeyword2">TPAO tarafından Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Güney Sarık-2 sahasında açılan kuyudan 36 gravitede kaliteli petrol bulundu. </h2> - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı sondak ekibinin Ergani ilçesi yakınlarındaki Güney Sarık-2 sahasında 2 ay önce açtığı kuyuda 700 metreden sonra <a name="aspx1" target="_blank"></a>petrol emarelerine rastlandı. Petrol emarelerinin bulunması üzerine verilen talimatlar doğrultusunda kule ekibi sondaj çalışmalarını hızlandırdı. Sondaj çalışmalarında 2 <a name="aspx1" target="_blank">bin </a> 126 metreden alınan testlerin değerlendirilmesiyle çıkan petrolün 36 gravitede olduğu belirlendi. Daha önce aynı bölgede Güney Sarık-<a name="aspx1" target="_blank">1 </a> kuyusunu açan TPAO'nun buradan sonuç alamamasından sonra Güney Sarık-2 kuyusunda yüksek graviteli petrol elde etmesi sevinçle karşılandı. Sondaj kulesinin sahadan ayrılmasından sonra üretim ekibinin sahayı devralarak üretime başlayacağı bildirildi. TPAO yetkilileri, rezerv ve üretim konusunda <a name="aspx1" target="_blank">bilgi </a> vermenin henüz erken olduğunu belirterek, günlük üretim konusunda üretim ekibinin sonuç açıklayacağını söyledi.
Zaten bu kadar yüksek ötv ve kdv alındıktan sonra kendi petrolümüzü çıkarabilmemizin bi faydasını göremeyiz . 100tl de toplan 67 lira vergi ödüyoruz