Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era'ya Çelik Jant Taktıran Var Mı ?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda defacto tarafından 21 Eylül 2007 tarihinde açılan konu

1. defacto

defacto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SLM ARKADAŞLAR
    BENİM ERA YA ÇELİK JANT TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM
    ERA 2007 SİYAH ARABANIN DAHA OTURAKLI VE SPORTİF GÖRÜNMESİNİ İSTİYORUM.
    BU KONUDA TECRÜBELİ OLAN VARSA
    TAVSİYELERİNİ BEKLERİM
    İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLER.

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ben taktım 15 "jant+performans lastiği marshal.........

imzamdaki fotoya bakabilirsin...

3. defacto

defacto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun güzelmiş
    lastik epatları nedir
    bide aracın performansıunda nasıl bideğişiklik oldu mu?
    teşekkürler

4. defacto

defacto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bi de sana kaça mal oldu bu konuda da bilgi verirsen çok memnun olurum.

5. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    195/55/15 BOYUTLARINDA MARSHAL MATRAC TX MARKA PERFORMANS LASTİĞİ+MAM W1 çelik jant+kilit bijon+metal sibob v.s v.s....
    900 ytl tuttu...eski jantlar+lastikler+kapaklarıda 200 ytl ye saydırdım...700 ytl ye hallettim..

arabanın görünüşü değişti...eskilerinden çok daha güzel yol tutuşu var...yumuşak lastik olduğu için uzun yolda sanki yere seriliyor böyle nasıl anlatayım....
    çok süper tavsiye ederimm...
    ankaradaysan taktırdığım yerin adresini vereyim....

6. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
  7. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    noldu defacto baktınmı ee ne diyorsun hangi ildesin?

8. kiadai

kiadai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizim şirket arabalarından biride era ama ben pek aracı göremiyorum araç torbalıdaki yerimizde oldugu için aldıktan 1 hafta sonra önden bi kaza yapıldı ama onarılıp su an hala kullanıyoruz lastik deiştirirken jant takalım dedik ancak sayın hyundai era 06 yol tutus çok ii demiş ancak ıslak zeminde aracın güvenliği azalacak ve çok ciddi tehlike bile olabilir ıslak zemnde fren mesafesi artacak v.b. ancak 185/55/15 taktık biz ve çok memnunuz ve 195 yerine 185 takmanızı öneririm

saygılarımla

9. kiadai

kiadai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada sportiftik için .../45/16 olabilir ve düzgün lastik seçilirse öyle jant eğrilmesi falan olmas sadece konfor azalr sportiflik artıp yana yatma fln azalacak

10. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    kiadai @

kusura bakmada benim senin yaşından 2 katı daha arabam oldu şimdiye kadar.eğer ben ıslak zeminde benim aracın güvenliği gayet iyi....
    yol tutuşada gelecek olursak,185 in yol tutuşunun 195 in kinden daha iyi olduğunu hiç bir mantık kabul etmez böyle bişey olamaz........

185/65/14 lastik kullanırken aracım daha güvensiz ve uzun yolda daha konforsuz biçimdeydi...
    195/55/15 taktım araba şu an bana daha çok güven veriyor.uzun yoldada yol tutuşu çok çok iyileşti...

lastik en ebatını genişletmek aracın dengesinin iyileşmesine de sebep olur.....

bide 185/55/15 jantı göstermez .....

kime sorarsan sor bu soruyu "enli lastiğinmi yol tutuşu iyidir,yoksa eni dar lastiğinmi"

bilmiyor olabilirsin ama böyle direkt çıkıpta biz taktık daha iyi demene gerek yok...195 i kullanmadığına göre o şekilde konuşman yanlış bilgilendirmeye sebebiyet verir....ben 185 i kullandım ve 195 e göre daha güvensiz yol tutuşu berbat bir lastik boyutudur.

çok ciddi tehlike derken neyi kasdettin?
    eğer enli lastik çok tehlikelidir diyorsan ozaman c veya d segmentine takılan veya suv lara takılan lastiklere hiç bakma...

aracı ben göremiyorum ama çok memnunum diye bir cümle olabilirmi?
    görmüyorsun ehliyetin yok sürmüyorsun peki nasıl oluyorda sanki o araçla o lastiği taktıktan sonra 10,000 km yapmış gibi konuşuyorsun????

bilmiyorsan konuşu yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfennnnnn!!!!!!
    saygılarımla
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

KAFKAS TÜRKÜ bunu beğendi.
  11. kiadai

kiadai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben yanlıs anlasılmısım ayrıca bu kadar sert çıkısada gerek yoktu ben ıslak zeminden bahesiyorum kuru zeminde tabikide 195 daha iyi benim araba kullanmamla ehliyeti çok ilişkilendirmeyin ama bende btn gün trafikte ehliyetsiz dolasıyorumda demiyorum ayrıca eski arabamıza 195/55/15 takıldı sonra memnun kalmadıgımız için 185e çevirdik çokta memnun kaldık sizin kendi düşüncelerinize saygı duyuyorum ben sadece mümkün olundugu kadar orijinal ebat ve çapta kalınmanın taraftarıyım ama tamam sunuda kabul ediyorum su an ki aracımızda 195 65 15 war jant takılırken bizde 205 45 17 düşünüyoruz
    saygılarımla...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. kiadai

kiadai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ayrıca ben göremiyorum demedim çok sık göremiyorum dedim ve bu güne kadarda hiç bir sıkıntı yaşamadık memnuniyet olarak buna kastettim

13. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    kidai şimdi lastik ebatının orj.pek oynanmasını sevmem diyorsun...o zaman 14 jantlı aracıda 15 janta çıkarmak orj.boyutunu bozmuyormu?sadece enini genişletincemi bozuyor?
    çap derken zaten 185/65/14=195/55/15 yani 65/14=55/15 tir...yani ben mesela çapıyla oynamadım kalkıpta 45/15 takmadım o zaman çamurlukla lastik arasında boşluk oluşur ve yakıtada çok zararı olur...

madem 195/65/15 i 205/45 /17 ye çevireceğiz diyorsun yani enini genişeteceğiz diyorsun bunu kabul ediyorum diyorsun peki niye çıkıpta 185 lastiğin 195 e çıkarılmasına laf ediyorsun yol tutuşu ıslak zemin v.s kötüleşir diyorsun??

iyi forumlar...

KAFKAS TÜRKÜ bunu beğendi.
  14. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    çok sık göremiyorum dememişsin,pek göremiyorum demişsin...
    bu bana ayda yılda bir veya tabiri caizi 40 yılda bir görebiliyorum gibi çağrışım yaptı...
    neyse senin aracınızı görüp görmemen benim sorunum değil....çok ta önemli değil...

iyi forumlar...

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    sıkıntı yaşamamışta olabilirsinizz ben 185 te sıkıntı yaşadığınızı söylemedim...195 in 185 e göre daha iyi olduğunu söyledim.....

yani bu 195 le sıkıntı yaşama gibi bir durum olacağı anlamına da gelmez...

16. kiadai

kiadai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    neyse tamam ben 14 ü 15 yapma konusunu kastetmedim ayrıca ben kendi aracımızın lastiğinide öyle yapacağımızı deil öyle düşündüğümüzü anlatmak istedim orj. boyut olarakta tabandan çok çapla ilgili konustum

teşekkürler sizede iyi forumlar ayrıca size bir sey söylemek istiyorum bir ara izmire gelirseniz pınarbasındaki piste gidin 30 ytl vererek pistte serbest bir şekilde kendi aracınızla istediğinizi yapabiliyorsunuz bir su anki lastiklerle ıslak zeminde frenleme yapın birde eski ölçülerle saygılar

17. kiadai

kiadai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam bende acık acık söylerim o dert deil arabayı 2 haftada bir görüyorum bazende babam o aracla eve geliyor hepsi bu ayrıca kazasız belasız sürüşler dilerim aracınızla saygılar...

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    izmire her ay gelir giderim....
    bu test için illaki orası önemli değil ankaradada var öyle yerler bide zaten lastik normal yoldada belli eder kendini...tecrübe varsa hiç bişey olmaz kafan rahat olsun iyi günler.....

19. kiadai

kiadai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam ben artık birşey demiyeceyim bu konuda zaten tırmandırmanında bir alemi yok ben test için sadece örnek açısından dedim pisti sizede iyi günler

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    defacto geldinmi?hiç girmedin

Bu Sayfayı Paylaş