Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era'nın süspansiyonu....

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 27 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle şunu bilmemiz gerekir, Era'nın süspansiyonu sert değil, yumuşaktır, bunun en güzel tespiti'de virajlarda yol tutuşunun zayıf olmasıdır, araçtan ses gelmesi o aracın süspansiyonunun sert olduğu anlamına gelmez, aksine yumuşak süspansiyonlu araçlar ses yapar nedeni'de aracı tutamamasıdır, yani süspansiyon yumuşak olursa otomobil daha çok esnerdolayısıyla süspansiyon ve şase karoser'e vurarak ses yapar, sert süspansiyonlarda ise otomobil daha tok durur ve sertlik aracın karoserinizıplatma şeklinde ortaya çıkar.
    Yumuşak süspansiyonlu araçların avantajıhafif bozuk yollarda dahiesneyerek yolcuları fazla yormamasıdır ancak yol tutuşu açısından zayıftırlar, sert süspansiyonlu araçlar ise yol tutuşu açısından daha güvenli ancak yolculuk açısından raharsızlık verirler, peki çözümü yok'mu, tabi'ki var ama büyük yatırım isteyen ve aracın maliyetini yükselten çözümler nedeniyle pek tercih edilmezler, ikisini birden isteyenler o zaman parayı ortaya döküp Mercedes, BMW yada Volvo gibi pahalıotomobiller almak zorundalar....

2. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sert yada yumuşak ama erada bir süspansiyon problemi oldugu kesin. amaşu bi gerçek ki ben arabamla taşlı yolda giderken içeriye çok sarsıntı alıyorum. öyle ki ön konsol takır takır ses yapıyor.

3. Misafir

Misafir Guest

Daha ziyadeproblem değilde zayıflık diyelim diye düşünüyorum ve bu gerçek, süspansiyon yeterli derecede kuvvetli değil....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

4. cartman

cartman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Atlı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Coşkun abi ben bu iki olayı da arabamda yaşıyorum. Araba hem zıplatıyor hem virajlarda yol tutuşu zayıf. Benim aracımla ilgili bir problemmi bu o zaman???

5. Misafir

Misafir Guest

Zıplamayla esnemeyi karıştırma, sanırım sen esnemeden bahsediyorsun...

6. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben süspansiyondan memnunum çünkübu araç yüksek süspansiyona sahip ben ortalama 80 kg 6 kişi biniyorum ve ne tümsekne hendekte aman sürtecek çarpıcak diye bir korkum var türkiye yollarınada böyle yüksek opsion amortisörler lağzım bu eradakı bir puroblem ve malıyetten kacma degıl tamamen buna göre yapılmış bir araçtır servise git düşük opsion amortisör taktır yada dışarıda taktır sıfır aldıgım bir araca 5 kişi binipte setllerde sütmesiniizliceme erama binerimdaha iyi virajlarda yol tutuşu ise otamamen aracın ayrodinamikyapıısyla alakalı 2tonluk 2500 motora sahip bir aracla aynı hızla giremezsin herhalde virajlara sonuçta eranın süspansitonu zayıf yada hatalı yada eksik degil bu aracın ttamamıyla bır özellligidir arkadaşlar

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Süspansyon eğer darbe anında ses yapıyorsa Coşkun hocamın dediği gibi bu çok normaldir. Darbe boşalımı sırasında ses yapıyorsa zaten arızalıdır. Bunu daha öncede hocamın belirttiği gibi aracı dururken hoplatarak görebilirsiniz. Çıkan sese bir isim bulamadım lokurtu diyeceğim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

8. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arızalı amortisörü tespıt etmek çok basıt yöntemi dururken dört süspansıyonuda ayrı ayrı sallamak anormalsesi çıkan arızalıdır ...........bilginize arkadaslar tşk........

9. Misafir

Misafir Guest

Amortisörlerin görevi süspansiyonpozisyonunu bozduğunda eski haline gelirken hızlı hareket ederek karosere vurmasını engellemektir, yani yay açıldığında yada kapandığında birden hareket etmesini önlemektir, bu durumda ilk hareketi kolayca yapması için dizayn edilmiş amortisör toplama anında karşı güç uygular ve hareketi yumuşatır, amortisörünüz arızalı ise karşı koyma işlemini yapamaz ve süspansiyon aracın karoserine vurarak ses yapar, bu durumda amortisörün arızalı olup olmadığını aracı sallamak şeklinde değilde bastırıp bırakmak şeklinde test etmek daha mantıklı olur, test edeceğiniz amortisörün bulunduğu kısmı var gücünüzle bastırın ve bırakın eğer amortisörünüz arızalı ise bastırdığınız kısım sert bir şekilde geri gelecektir.... Hatta imkanının varsa sağlam bir amortisörün milini yukarı çekip daha sonra bastırın, çıkarken rahatça çıkan milin içeri bastırdığınızda zorlandığını göreceksiniz..
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

10. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    düzelttiğini için teşekkürn edeim arkadaslar sallamıyoruz aynı şekilde kontrol yapıyoruz bastırıp bırakarak sadece ilginize tsk ederim

11. Misafir

Misafir Guest

Rica ederim, vaktim olduğu için daha detaylı anlatabiliyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Bu Sayfayı Paylaş