Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era'nın hava filtresi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Emre Ömür tarafından 17 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. Emre Ömür

Emre Ömür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar geçen gün bir abimden eranın hava filtresini çıkarma tavsiyesi aldım hava filtresini çıkarınca daha kaslı bir motor sesi geliyormuş bunu internette araştırdım arabanın ortamdaki tüm tozu alma gibi bir durumu var bide bu şekilde çok yakar diye okudum yinede bir iki dakika kadar denedim filtreyi söktüm rölantide biraz gaz verdim gerçektende motorun sesi değişiyor güzelde bir ses çıkıyor.ama bu hava filtresini hiç takmasam bi sorun olurmu yada aynı sesi elde edebilecegim çok bağırmayacak hava filtresi taksam motora yakıta ne gibi zararları olur sizlere bunu sormak istiyorum.

2. emreaccent

emreaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadasım sana kım demısse baya yanlıs bılgıler vermısss hava fıltresını sokersen bıtun pıslı tozlu hava motoruna dolar bu bı haylı zararlı motor ıcın ama aynı sesı almak ıstıyorsan acık hava fıltresı uygulaması yapp..motorun ıcın hıc bır zararı olmaz..ve aynı sesı alırsınn..yakıt konusunda da o sesı almak ıcın gaza asıldıgın ıcın cok yakacaktır ama sakın kullanımlardaa fark etmezzz....

3. Emre Ömür

Emre Ömür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    verdiğin bilgiler için çok saol ama açık hava filtresi markalar benı çok şaşırtıyor blindik bir marka varmıdır?

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    aman sakın ha!devamlı değil 1 saat o şekilde çalıştırsan bile motoru mafedersin.bir anlık merakın nelere mal olur biliyormusun

5. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    aracın benzinlimi

6. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bencede filtresiz aracı kullanmak intahardan başka bir şey değildir.En güzeli açık hava filtresi taktırmak olacaktır.

7. Misafir

Misafir Guest

Piyasada en makbulu K&N'dir ama Green, EAFY, Ramair gibi markalarda mevcut.

8. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    açık hava filtresi de neymiş yaw..
    ulan baya bi cahilmişik bu araba mevzusunda..
    :)

9. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Bu konuda en iyisi K&N dir. Sana tavsiyem kutu içi filtre al. Çünkü açık filtre alırsan Era ların filtreleri motora yakın olduğu için sıcak hava alıcak. Bu da haliyle yakıt tüketimini artırıp performansını düşürecek.Kutu içi filtreler açık filtrelere göre sıcaklığı daha az alırlar. Performans yönünden daha yararlıdır.

10. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hava filtresini kullandığınız zaman araç çok yakıyor çünkü ses çok güzel ve duymak için gaza çok yükleniyorsunuz....ancak filtre düşük devirleri biraz öldürüyor....

11. Misafir

Misafir Guest

Dostum bu K&N hava filtrelerini dizel için nereden temin edebiliriz? Ben İstanbul Levent te bu filtreleri ithal eden bir yerle görüştüm. Bana benzinli için var ama dizel için katalogta bulunmuyor dediler.Sonra numaramı alıp tekrar aradılar. Dizel için olanı 33-2182 kod no ile geçiyormuş ama yinede önce uyup uymadığını kontrol edip öyle alın dediler. Kendilerinde yokmuş ama piyasada bulunabilirmiş.Bulabilsem hemen alacağım...

12. Emre Ömür

Emre Ömür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu arada araç benzinli kutu içi filtre kulağa hoş geliyor bide bugun ledli park lambası aldım farları söökemedim:(

13. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    farların arkasındaki plastik tırnaklı parçayı çıkart ondan sonra ampüller önüne geliyor zaten park ampülü aşağıda çekip çıkartabilirsin.

14. şerafettin

şerafettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. şerafettin

şerafettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla hıc bısey olmuyor bızım eskı fordun hava fıltresı yoktu o sekılde gezıyoduk sadece sıkıstırınca karburator kızıyodu gecıcı stop etme sorunu yasıyoduk soguyunca tekrar devam bunu soylememdekı amac mılletı fıltresız araba kullanmasına tesvık degıl dedıgınız kadar 1 saat ıcınde motoru bıtırıcek bısey olmaması toz kır cok cok sılındıre gırse yaga karısır en kotu yagın degısım zamanı kısalır o kadar ama tabıkıde aracın fıltresız kullanılması sacmalık bunuda kabul etmek lazım

16. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    filtresiz araba kullanılırmı yahu,hem dediğin gibi motor yağı çok çabuk kirlenir hemde uzun süre kullanımda pistonlara ve segmanlara zarar verir..küçük taş kırıntılarının motora girdiğini düşünsene...toz ve polenlerde cabası
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

17. şerafettin

şerafettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yaw eracım tasın ne ısı var orda zaten dıyorum kım cıkarmıssa aklından zoru var bızımkısı zarurıyettendı cunku orjınal fıltresını bulamıyoduk baska araclarınkını takınca kaput kapanmıyodu o yuzden

18. Misafir

Misafir Guest

Ya arkadaşlar ben diyorumki Era 1.5 dizel aracıma K&N kutu içi hava filtresi alsam, bu motora giden havayı daha temiz ve bol kılarmı. K&N in sitesinde Era dizel için filtre modeli bulunmuyor. Sadece 1.6 benzinliler için var. Dizel ile aralarında fark olurmu sizce? Aynı filtre değilmidir ikiside.Son olarak K&N Türkiye distribütörünü aradım dizel era için kutu içi filtre uygulaması bulunuyor ama ellerinde yok bana sadece parça no su verebildiler...Parça no su 33-2182... Sorularıma cevap verirseniz sevinirim...

19. Misafir

Misafir Guest

Performans tipi her tip filitrelerin üzerindeki filitrelerden daha verimli olacağı kesin, hatta dizel motorlar hava ağırlıklıçalıştığı için benzinliden daha çok performans sağlar, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Dizel benzinli farkı için kesin bir şey söyliyemem, bunun için firmaya sor diğer markalarda farkediyormu diye farketmez derlerse ve dizel ile ölçüleri aynı ise kullanmanda sakınca yok.

20. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun abi sen değiştirdin mi hava filtresini?

Bu Sayfayı Paylaş