Merhaba , Benim arabanın Ön ve Arka disk fren olduğunu dün öğrendim. Nerdeyse 1 yıldır kullanıyorum ama şu güne kadar bundan haberim yoktu. Ama öğrendimki, Arabada ESP + ABS olmasına rağmen bu arka diskler normal frenle sıkmıyormuş. Bana bunu söyleyen servisin baş teknisyeni. Bu konuda emin olduklarını düşünmüyorum. Çünkü ESP olan bir araba nasıl olurda arka disk fren olmasına rağmen normal fren esnasında arkaları sıkmaz. Bu konuda aydınlatabilecek arkadaşlar varmıdır.
O serviste baş teknisyen değil çırak olamaz arka disklerde frenleme yapar ama ön disk kadar güç uygulamaz çünkü arkadan kızakladıgında araç el freni çekmiş gibi sağa sola kayar. Bunun önüne geçmek için bir sürü ekipman bulunmakta araçlarımızda, hepsinin toplanmış haline esp diyebiliriz. Esp içinde abs yi de barındırır, ve daha pek çok özelliği bunlardan biride arka diskler ile ön aradındaki güç dagılımıdır. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kampana ise sökmek gerek. Disk ise fener ile jant aralıgından bakabilirsiniz. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2. resimde kısmen disk fren profili görülmekte gayet iyi durumda, sizinki incelmişse bir ustaya baktırın ne kadar daha gideceğini veya hemen değiştirmeni söyleyecektir.
Frenleme esnasında bal gibi frenleme yapar yapmaz diyen usta nasıl usta ki ? belki şuna ima etmek istemiş olabilir önler gibi yeterince frenleme yapmadığını. Hele ki ESP li bi araçta aracın tekere binen yükü hesaplayıp ona göre frenleme yapar. örneğin viraj içindeki tekere daha az frenleme gibi ESP abs ile kordineli çalışan bi sistem. Kaldıkı ESP olmasın arkalar yine de frenleme yapar.