Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era'nın ağırlğı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hsari tarafından 3 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. hsari

hsari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era'nın ağırlığı derken mecazi anlamda söylemiyorum:) Aracın boş ağırlığı 1133kg. Motor alüminyum, 1.4 vs. Peki bu araç neden bu kadar ağır?Ölçüleri yaklaşık, hacmi hemen hemen aynı birkaç aracın ağırlığı:Symbol (Yeni, büyük olanlar)1.4 (930 kg), Yeni Fiesta(30 cm kısa, 30 cm geniş) (979 kg), Albea 1.4 (1020 kg) Bu konuda teknik bilgiye sahip olan arkadaşlar ne söyleyebilir? Ağırlığı doğrudan değil de yakıt üzerindeki etkisi nedeni ile beni rahatsız ediyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif. Niçin rahatsız olduğumu da söyleyeyim. Şehir içinde ne yaptıysam 9 litrenin altına inemedim.(4 araç değiştirdim, her araçta yakıt tüketimindefabrika değerlerinin altında kullandığımı söyleyebilirim.)Sanırım bu ağırlığı ile ilgili... (2010 1.4 Era Team Benzinli)
    Düzenleyen : hsari

2. blue5

blue5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum bendede 2010 1.4 select var.bence şehir içi ideal bir ölçüm olmaz.çünkü daha araç yeni açılacak.valla benim araba daha 700km de ama yolbilgisayarında şehiriçi şehirdışı ortalama 6.5 lt gösteriyor.sadece çok kısa süre yani 5-10 dk içinde kontağı açıp kapatırsam değer 8 i bile geçiyor. bence kafana takma

3. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    yavaş yavaş düşecek.
    daha motorun çok yeni.
    eranın kapılarında çelik bariyer ve ön kokpitin altındada çelik bariyer var.
    ağırlık bundan kaynaklanıyor olabilir yada diğer araçlara göre kaportasında kullandığı sac daha kalındır.

Düzenleyen : kentaur

4. hsari

hsari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yakıtı takmıyorum artık. Para durumu düzelir düzelmez LPG'ye geçiyorum. Fakat ağırlık konusunu merak ettim. Çelik barlardan olabilir. Haklısın

5. ERGNKŞTR

ERGNKŞTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim era da 1,4 team sıfır aldık ilk başlarda 300 kuruş yakıyor sonra bu durum 3000 km den sonra km 'de minimum 200 max. 250 kuruş olucaktır her depo full lediğimde aynı değer çıkıyor lpg1500 tl olduğuna göre aynı hesaba gelmez mi? oda bi masraf bence ekonomi ve konfor bir arada memnun olmayan varmı hyundai sinden...???

6. MehmetOsmanoğlu

MehmetOsmanoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arabam 2009 model 1,4 team benzinli ve daha 5-6 aylık bir araç... Km si 9000.. Şehir içi 160 tl lik benzinle (depoyu fullemedim 120 + 20 + 20) 420 km yaptım... Yaklaşık olarak 380 kuruş yapar km de... Bu arabanın şehir içinde 350 kuruştan az yakacağına ihtimal vermiyorum malesef... Önceki arabam clio sembol benzinliydi... Tamam Era konfor olarak tabiki daha üstün ama yakıt konusunda hiç ekonomik değil...

7. uzmanc

uzmanc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet ağırlık olayı ilginc. dizel megan la aynı neredeyse.
    ya diğerleri hafif, ya bizim araç ağır. ama beygiri de ona göre, 1. 4 team
    var bende, 97 bg. cliolar 60-80 bg. hatta logan 1.5 dci 50 beygirmiş.
    bu kasayı da başka motor yürütmez.bu motoru da ancak o kadar benzin yürütür.kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte.
    afiyet olsun......

8. hsari

hsari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Beygiri güzel de sanırım beygirin önemli kısmını kendisini taşımaya harcıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

9. cigsar

cigsar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Volkan Çığşar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    100 kmde yaklaşık 11 litre gibi kaba bir sarfiyat oranı demek oluyor bu.
    Galiba genellikle düşük hızda ve dur kalk ile seyreden trafikte sürüyorsunuz, öyle değilmi?
    Bu tür sürüşde tabiatı ile çok yakacaktır, başka marka arabalarda da buna benzer değerler olucağını düşünüyorum.

10. cigsar

cigsar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Volkan Çığşar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    100 kmde yaklaşık 11 litre gibi kaba bir sarfiyat oranı demek oluyor bu. 10000 km sonrası bu değerin düşmesi beklenir.

Galiba genellikle düşük hızda ve dur kalk ile seyreden trafikte sürüyorsunuz, öyle değilmi?

Bu tür sürüşde tabiatı ile çok yakacaktır, başka marka arabalarda da buna benzer değerler olucağını düşünüyorum.

11. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    arkadaşlar geçin lpgye rahatlayın. son ölçüm ş.içi 10tlye 50 km. yani 160 tlye 800km...

12. aslan4071

aslan4071 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba.2010 model era.sıfır aldım.yakıt konusundan şikayetciyim.su anda 1350 kmde. tüp taktırmayı düşünüyorum. tomasetto yu övüyolar ama eralara uyum sağlarmı bilmiyorum. araç 1.4 team sizce nasıl olur? taktıran varmı?

13. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracın hele 5000 km yi bi geçsin ancak yakıt tüketimi o zamn oturmaya başlar.
    lpg taktıracaksan mecbur bayide taktırman lazım yoksa garanti bozulur.

14. muratalkis

muratalkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence de 5000 km. geçsin..
    ancak kendine gelir motor

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar era ağır bir araçsa i20ye ne diyeceksiniz
    era 1.5crdi 1205kg 110ps
    i20 1.4 crdi 1297kg 90ps

i20 daha ağır ve daha küçük motoru var, benim aklıma şöyle birşey geldi,
    eğer erada kasa değişikliği olursa dizellerine i20nin 1.4 crdi 90ps olan motoru koysunlar, çünkü maliyeti düşürecektir, ayrıca yakıtıda daha ekonomik olur bence. uzun araştırmalarımdan sonra şunu fark ettim;
    bir aracın aynı donanım paketinde benzinli dizel farkı 3000tl oluyor ancak aynı hacimde motorlarda 1.4 benzinli ile 1.4 crdi gibi
    ama eradaki gibi 1.4 benzinli 1.5 crdi olursa fark 5000tlye dayanıyor ve çoğumuz 1.4 benzinli alıp yakıttan isyan ediyoruz. ben şimdiki aklım olsa dizel alırım, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : Coşkun Özcan

16. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai nın üzerine yok arabaları ağır yapmakta İ30 çok hoşuma gidiyordu 1.5 Dizel Otomatiği bi baktım 1470 kg bide onun içine 3 kişi bindimi olur 1600 a yakın 1.5 motorda ne kadar çeker mechul.

17. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hyundai'nin ne benzinlisi ne dizeli... Yakıt ekonomisi yoktur. Bugüne kadar birçok araba kullandım. Hepside 2010 model sıfır otomobiller. Kilometreleride en fazla 10 bin. En fazla olanı 10 bin diyorum çünkü çoğu 3 bin - 4 bin kilometrede. Şehir içinde yaptığım yol 700'ü buluyor. Kendi aracım Accent benzinliile şehir içinde bir depo benzin ile maksimum yaptığım yol 400 km.

Diğer araçların depoları 60 litre. Ağırlıkları 1.5 ton. Zaten araçlardaki yakıtın hepsinide harcamıyorum. Çeyrek deponun üzerinde kalıyor. Demek hepsini harcasam şehir içinde 900 km rahat bulacağım. Ayrıca bu arabaları kesinlikle sakin kullanmıyorum. Sürekli agresif kullanıyorum ve şehrin en yoğun trafiğinde kalıyorum. Günde yaklaşık 3 saat yoğun trafikte seyrediyor.

Yani Hyundai motor teknolojisini geliştirmeden yakıt ekonomisini unutun. Şirketteki Era'sı olanlarda yakıttan ve aracın gereksiz ağırlığından şikayetçi.

18. burakaydin41

burakaydin41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    olurmu ya agır degıl park ettıgımızde aracın ıcınde oturun yanından gecen aracların ruzgarı nasıl oynaıyor arabayı gorun

19. Misafir

Misafir Guest

Ben Şikayetçi Değilim 103 binde oldu Aracımız.Şehir İçi Şehir Dışıda Sürekli Yol Gidiyor.Erayla 1 depoya Şehir İçi 750 Km Görebiliyoruz. Hatta Bakımdan Çıktığı Zamanlar Şehir Dışı 780 Falan Gidiyor. Ağırlığı Biraz Fazla Doğru Ama İyi Kaçıyor 6 Kişi + Yük Yokuşlarda Banamısın Demiyor. 350 Binde Olan Era Vardı Babamda Şirketin Aracı şehir içi 650 680 Arası Gidiyordu 1 Depoyahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ona bakacak olursanız i30 dizel 1450 kg..

ağır olması iyidir boşverin yakıta gelince 3-4 bin km bekleyeceksiniz düşük hızlardaki tüketimin azalması için..12-15 bin km bekleyeceksiniz 110 üstü hızlardaki ekonomi için..ve şu anda kış bunuda unutmayın..yazları 7 litre yakıyor kışları soğuğa göre 8.5 litreye kadar çıkabiliyor+sabah çalıştırınca kaç lambaya takılıyorsunuz kaç km yol alıyorsunuz hepsi çok etkiliyor...ben sabah evden çıkıp işe gidiyorum 5 km...varınca stop ederken debriyaja basıyoruz malum ibre daha rolanti devrine inmemiş oluyor..kısaca motor tam ısınmamış belki 70-80 derece..yazın mavi lamba(55 derece) 500 mt sonra sönerken kışın 2 km yi geçiyor..

1.4 lerin torku zayıf..ilk kalkışı sıkntı onun dışında iyi bir araç
    Düzenleyen : mdx78

Bu Sayfayı Paylaş