merhaba arkadaşlar. benim aracım select model abs ve 4 disk fren sistemine sahip. bi süre eşimin ehliyet antrenmanları için aracı toprak yolla kullanmaktan dolayı frenlerimden ses gelmeye başlamıştı. geçen gün sanayiye gidip balata spreyi alıp dört tekere de sıktım. biraz önce aracımı yıkamaya benzinliğe giderken abs nin frene dokunur dokunmaz devreye girdiğini farkettim. sanki arka tekerlerde hiç fren yokmuş gibi araba öne doğru yığılıp arkası havaya kalkıyor. aklım almadı neden böyle yaptığını fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
ABS+EBD sistemi olduğu için aracın arkası frenajda havaya kalkmaması lazım. Arka frenlerde aksaklık belki olabilir ama en büyük etken zemin ve lastikleri durumudur. Örneğin aynı zeminde kuru ve ıslak olması bile frende yada abs ye girme olasılığına büyük etki eder.
o konuda teknik bilgim var teşekkürler. birden oluşan bir problem olduğu için dikkatimi çekti.zaten aracımı aldığımdan beri en sevdiğim özelliği frenleriydi.birden bu şekilde olması açıkçası çok rahatsız etti. yarın arka tekerleğin birini söküp bakacağım ne olabileceği ile ilgili en ufak bir fikrim yok. bakalım en kötü pazartesi bi göstereceğiz artık.