Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eramdaki Skıntı Görüş ve Yardımlarınızı Bekliyorum

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Fgocmen tarafından 20 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Selanın Aleyküm Arkadaşlar Uzun Zamandır Foruma Giremiyorum Kusura bakmayın. Birkaç Sorunum var Yardım Edebilirmisiniz
    Erabam 2007 1.5 Era dci 140 Binde Servis Bakımlı. Son Üç Haftadır Erabamın Çekişi Düştü Fazla Yakmaya Başladı ve Motordan Acayip sesler Geliyor Şöyleki
    1) 120 Km/h 3000 Devirle Giderken Misal Araç Sollucam Basıyorum Gaza Anyanadan Bakıyorum Arkadaki Araç Duman İçinden Çıkıp Geliyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif Gaza Bastıgımda Asırı Duman Cıkıyor Ama bir Anlık Normal AraçBoştaykenBasıyorum 6000 Devir Hiçbirsey Yok
    2) Diyelim 3000 devirde Sabit tuttunuz Gazı bir Ses Çıkartıyor ama bunu sadece 3000 ila 3200 devir arasında Sabitlediğimzaman yapıyor
    3) Vites Değiştirmek İçin Debriyaja Basıyorum Sanki Baskı balataya Fare Sıkışmis Gibi Viikk diye Bir ses
    Sürekli yagına Suyuna Bakıyorum Ne yağ eksiltiyor Nede Su Mavi Bir Duman dedim yağ yakıyor heralde ama Eksıltmede Yok. Önceden Ben Sellektör yapardım millete Yol versın Diye Simdi Bana yapıyolar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif Çok Kötü Bir durum
    Araçımı Aldığım Kişiden Bir Ustanın Telefonunu Aldım Götürdüm Bana Turbo Arızalı 950 Lira Baskı balata 350 Lira Sağ Aks Bilyesi (Unuttum) Birde Normal Bakım 1570 Tl Fiyat Çıkarttı
    Forumdakı Halil Abiden Kartal Sanadide Bir Ustanın Telefonunu Aldım Götürdüm Sağolsun İlgilendi (Bu arada Sanada Teşekkür Ederim abı Sende İlgilendin Sagolasın) Bana Dediki Bu ses Turbodan Değil Bakmamız lazım ama kesın Turbodan Değil Ortalama bakımı felan 350 Tl Fiyat Çıkarttı Normaldir Teşekkür Ettim Çıktım
    Maltepe Hunko ya Gittim Dedim Benim Sorunun bu Baktılar ufaktan onlarda Turbodan Deil bu dedıler Turbo sesıne benzemiyor. Expertize Bırak Pazartesi Bakalım Sana Bütün hatalarını cıkartalım İstediğini yaptırırsın İstemediğini yaptırmazsın dedıler
    Simdi ben ne yapayım Bana Yardımcı Olurmusunuz Kartal /pendik / bostancı Hiç farketmez usta Tavsiye Edebilirmisiniz

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    serviste büyük ihtimal yüksek fiyat çıkar dışarda tanıdık bildik iyi bir ustaya yaptırırsanız daha iyi olur.

3. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet Servis Fiyatı Yüksek Olur Fakat En Azından tam olarak Neyin arızalı olduğunu Bilmiş olurum ve karsımda Muhattab olucak ne biliyim servis Sorumlusu müdür yada Sikayet Edebileceğim Birileri Olur. 80 Lira Expertiz Parası Hiçbirsey Yaptırmazsam

4. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    dediğiniz de doğru yapılan işte servislerde garantili oluyor. isterseniz sorunları tespit edip fiyat çıkarsınlar en azından arızayı öğrenmiş olursunuz. ona göre de dışarıda iyi bir ustaya yaptırırsınız. ya da arada çok fark yoksa serviste yaptırırsınız.

5. ne1122

ne1122 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynı sorun bendede olmuştu, servise götürdüm bir sensörden bahsettiler onu sıkınca düzeldi, ama ne olduğunu hatırlamıyorum egsozdan siyah duman atıyordu ve hız yapamıyordum.

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    katılıyorum...araç bakımı için, serviste 900 liralık fiyata karşılık ustam 200 liraya hallettihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. onur

onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşım senin turbon arızalı oldugu için fazla yakıyor ve çekişi azaldı turboyu yaptırırsan sorunun ortadan kalkacaktır sanırım.

8. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    serdar bey tatildemi acaba ? oda bi fikir verebilirdi fatih birazdaha bekle akşam saatlerinde gelir inş.

Düzenleyen : haltunay

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bızım sırkette bır abınınde clı 1.5dcı aracı var oda ılk calıstırmada motor sogukken mavımsı duman atıyor ve koku yapıyor enjektorlerden dedı servıs ıseme yapıyormus

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Öncelikle merhaba era dizel 100 bin km kullandım sorularınızı yanıtlamaya çalışıcam

1-Aracınızın aniden yüksek devirlere çıkmasında attığı kara duman çok normaldir.Arasıra bunu yapar her zaman yapmaz.EGR valfindeki biriken kurumları siz aracı yüksek devire çıkarttığınızda ekzostan atar ve bu sayedeEGR temizlenmiş olur.Bu yüzden bu bir sorun değildir.

2-Ses olarak kastediğiniz nedir?Nasıl bir sesdir?

3-Debriyaj pedalının arka kısmındaki mekanizmayı yağlamanız gerekiyor.WD-40 sıkmanızı öneririm.Servis ücretsiz yağlamasını yapar.

Fazla yakıyor derken,şehir içi şehir dışı yakıtı nedir?

Aracın performansını görmeden bişey diyemeyiz.Yakıt sisteminden kaynaklı bir durumda olabilir.Dediğim gibi siyah dumandan korkmayın o konuda rahat olun.

Turboda cikleme sesi varmı?Eğer yoksa turboda bişey yoktur..Bence dışardakilere aldanmayın yetkili servise gösterin ,zaten turbo tamamen bozulmadan performansta bir etki yaratmaz.Tamamen bozulduğundada araç yerinde kalkmaz.O yüzden performansı turboyla pek bağlantısı yok bence....

Hunkoya gitmişsin zaten (bende sonradan okudum) servis bişey yok demiş.turboda problem yok o zaman...

Şu an senin tek yapacağın iş servise p.tesi gidip baskı balatasınıda kontrol ettirki için rahat etsin.Birde servise sor bakalım fiyatları hoşuna giderse bakımınıda orda

11. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bugun Aracımı Maltepe / Hunko Servisine Bıraktım ve Komple Expertiz yapılacak veayriyetenşu Sorunlarım var FiyatÇıkarılacakdedim Saat 9 da aracımı braktım Oglen saat 15:00 da Aradılar Gittim
    Elektronik EGR valfi 322,70 Tl Ön teker Rulmanı 55,35 Tl antifiriz 10 Tl Mekanik İşçılik 189 Tl Toplamda + KDV 681 Tl
    Masraf Çıkarttılar.
    Sordum dumanı EGR den mı yapıyor Diye Evet Dediler Değişmesi Gerekiyor Tmm dedim Expertiz Parasını verdim Dönücem Size Dedim Çıktım.
    Anlamadıgım Birsey var Ben Komple Expertiz ve Su sorunlarım var dedim bana Sunulan Raporda Yukarıdakıler Yazıyor. Bunlara artı Aracım yag Pompasından Yag Kacırıyor ,Sağ Ön Jant Kapagım kırık , Sag Aynamın Kösesı kırık ve Tamponun Sol Altını Zamanında Kaldırıma Vurmuslardı Onun İzi var Bunları Nasıl Gormezler. Biz Bu Expertizi Bosunumı Yaptırıyoruz Diye Bi Şüphe düstü İçime. Birde Bu EGR yi Temizletme Gibi Bir Olanagımız Varmı İllaki Değişmesimi Gerekiyor

Düzenleyen : CyberX-TR

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Birde Doğus Otoda ÇalışanArkadaşımvar Ona Sordum bizim Araçlarda Egr Yi Sökünce Tekrar Pc bağlayıp tanıtmak Gerekiyor dedi Acep Hyundai dede Öylemidir Acaba

14. lodost34

lodost34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    huyundailerde 100 bini devirdinmi sorunmu oluyor acaba motoru çok iyi deslerde bilmiyorum kullanıp göreceğiz şuan 70 binde hayırlısı bakalım

15. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Vallahi usta Bu Birazda Sans İşi Her Seyde Oldugu Gibi Hyundai bmw yada vW Seçmez Benim Araç 141Binde E halıyle Bu Tip Seylerin cıkması Normal benim Sahsım Adına İlk Aracım Oldugu İçin Burada Konu açtım Sordum Sagolsunlar Yorum ve Yardım Ettiler Bir Baskası Olsa Belkı Konusunu Bile Yapmazdı :)

16. dufresne

dufresne Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar arkadaşlar, bende de aynı sorun var. Aracım getz 1.5 vgt crdi. Aracı ilk çalıştırdığımda 1-2 dk mavi bir duman atıyor sonra geçiyor. Araç sollarken de gaza fazla yüklendiğimde aynadan fazla duman attğını görüyorum. Bugün bi ustaya götürdüm, carbon clean yapalım dedi ama benim araca daha yazın yapıldı, 8-10 bin km falan oldu yapılalı onun için gerek yok dedi.Sonra würth marka bi katkı attı depoya enjektörleri temizlemesi için ama sorun devam ediyor gibi. Bi de usta turbodan kaynaklanıyor olabilir dedi ama aracın çekişinde bir şey yok. Herhalde arkadaşın dediği gibi egr denen parçada sorun var. Sizinlerin yorumu nedir arkadaşlar? Herkese kazasız belasız günler...

17. dufresne

dufresne Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada arabam 140bin de...

18. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mavi dumanı turbodan yapmaz.

Subap sesi varmı aracınızda. Araç çalıştıktan sonra subap vuruntusunu kesmesi gerekir. KEsmiyorsa ve aracınzın çekis sorunu yoksa subapların incelenmesi gerekir diye düşünüyorum.

19. dufresne

dufresne Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün usta baktı motora, ses dinledi falan ama herşey gayet normal dedi. Subap sesi nasıl oluyor ben pek bilmiyorum ama öyle olsaydı usta anlardı diye düşünüyorum. Servisin yolunu tutucam herhalde. Yorumunuz için teşekkürler, servise gittiğimde subaplarıdan mı diye bi sorarım.

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Egr mavi duman attırmaz...

Sabahları soğukta ilk 5 dk boyunca beyaz buhar atması normaldir.Eğer bahsettiğiniz duman buysa sorun yok...

Bu Sayfayı Paylaş