S.aleyküm abilerim kardeslerim. Erama yapacaklarim hakkinda bilgi ve tecrubelerinizle sizden bilgi almak istiyorum. Forumda okudum. Cam acma tuslarini aydinlatmak ve kapi kollarina aydinlatma eklemek istiyorum. Elektrigi nasil cekersem daha iyi olur. Arka kapilari bagajdan alsam dahami mantikli olur ? Yoksa kapi iclerinde mevcut elektrik varmidir. Bu sorulara forumda net cevaplar verilmemis yada ben anlayamadim. Biri yardim ederse sevinirim. Bir diger konuda bagajla ilgili. Mesela icerden bagaji acma kolunu cektik. Bagaj otomatik olarak sonuna kadar acilabilecegi bir sistemi nasil yapariz ? Yapabilirmiyiz. Bu suan geldi aklima yarin aracin icine bakarak bu konu icin bi fikir dusunecegim
Cam açma tuşları için tesisat zaten hazır olması lazim sanırım siz sadece led ve direnç lehimliyorsunuz. İç Kapı kolu aydınlatmasıni da yine cam açma düğmelerinin hattından elektrik alabilirsiniz eğer dış kapı kolu aydınlatması yapip tavan lambalarıyla birlikte yanacaksa kapı içlerine ayrıca kablo çekmeniz gerekecek. Bagaj için bende elantra varken bir tane tofaş bagaj yayı takarak dediginiz şekilde yapmıştım ASUS_T00J cihazımdan gönderildi
Ben de bir zamanlar led ışık yaptırmıştım. Çok sabır gerektiren bir işçilik lazım.. Şoför kapısında tesisat hazırdı yanlış hatırlamıyorsam, led ampul ve dirençleri şekillendirip yuvaya oturtup kapıyı takarken bazıları söndü, lehim tutmadı, yeniden yeniden yaptık vs. arka kapılarıda bagajdan almamıştı usta, önden biryerden çekmişti diye hatırlıyorum. Bu işlerden anlamıyorum sadece gözlemlerim bunlar.. http://dai.ly/x4o4g5l [/QUOTE]
kardeş elektronikten iyi anlamıyorsan eğer dediğin şeylere fazla girme, bence önceliklerin monroe amortisör, spor yay ve geniş taban lastik olsun önce konfor ve yol tutuşu artır ayrıntılar hallolur