aslında lastiklerim yeni.. 185x65x14 bridgestone B 330 Evo yol tutuşu biraz zayıf gibi geliyor.. ne dersiniz lastikleri kalınlaştırsam mı? 205x55x15 yapsam diyorum.. yol tutuşu artar mı? yakıt ne kadar artar? elinde 2. el jant lastik takımı olan ve takas yapacak olan var mı?
lastıklerle yol tutusunun bır alakası yok . daha dogrusu söyle söyleyim. 185 195 bundan çok aracın yol tutuşunu zıplamasını savrulmasını süspansiyon ve amortisör kombinasyonunu bularak cözüm bulabilirsin
185/65r14 lastiklerinin ebatlarını 205/55r15 yaptığında birde jant masrafın olacak haberin olsun. ayrıca madem bridgestone b330 dan şikayetçisin Lassa İmpetus Revo 185/65R14 al bu kez otomobil kullanıcıları tarafından çok tutulan hem ucuz hemde kaliteli lastik.
Yanlış bilgilendirmeyelim insanları. Evet sadece lastiğin genişliğini değiştirmek mükemmel yol tutuşu sağlamaz fakat + katkısı olur, eğer yay ya da coiloverla bunu desteklerseniz, çok iyi bir yol tutuşu sağlarsınız. Eğer aksi durum olursa, yani coilover ya da yay montajını yaptıktan sonra 175 genişliğinde bir lastikle viraja gir anlarsın demek istediğimi
lastik genişliği kesinlikle yol tutuşunu etkiler.. alakası yok diyemezsiniz.. ben bridgestone dan memnun değilim demedim.. gayet güzel lastik.. yalnız genişliği arttırmak istiyorum 205x55x15 falan.. coilover olayı 1000 eurodan falan bahsediliyo.. çok pahalı..
Evet pahalı, ama bakarsanız bir sefer vereceksiniz, ve de Türkiye'de tek olacaksınız(el yapımı olanlar hariç) Aracınızı istediğiniz zaman basıp, istediğiniz zaman kaldırabileceksiniz vs. Ama 5 cm yay da yeterli olur sanırım, ben 45bin bakımından sonra, amortisörler değişecek derlerse mando amortisör seti ve eibach 3.5 mm yay alacağım.
205 yüklüyken sürtme yapar 195/55/15 takın....Hem garantiyide etkilemez....205 takarsanız süspansiyon ön takım garantiniz bitiyor.