merhaba arkadaşlar sabah arabamı çalıştırdım gaza bastım araç gaz yemedi gazı kökledim bir süre sonra birden hızlandı aynı sorunu 2. ve 3. vitestede yaptı yardımcı olursanız sevinirim
Selamlar... Aracınızı 1-2 dk. rölantide ısıtmadan hareket ettirmeyin... Hareketten sonra ise motor sıcaklığı ideal ısıya ulaşıncaya kadar ani gazlamalarda bu tip sorunlar olabileceğini unutmayın.
Sabah ilk çalıştırmada 1 dk rölantide çalıştıktan sonra kaldırcaksınız ve 2-3 km boyunca arabaya yüklenmeyeceksin zorlamayacaksın.... sen çalıştırıp kalktıysan ve gazı köklediysen tabi araba zorlanır gaz yemez.
aynen katılıyorum sabahları ısınmadan köklemeyin gazı zorlamayın arac yığılma yapar hangi model olursa olsun
özellikle era 1.4 lerin klasik sorunudur. sabahları en az 30 sn rolantide çalıştırman lazım malesef. bu kış %80 düzeldi. eskiden berbattı. "sabahları titreme gaz yememe" gibi başlıkla aratırsan bulabilirsin bu konuyu
Bu geçen sene çok ciddi bir sorundu ama bu kış bir kere bile yapmadı nedendir çözebilmiş değilim.Yine marşa basıp beklemeden hareket ediyorum geçen sene bu mümkün değildi.Yığılıp kalıyordu bazende check lambası yanıyordu servise götürüp söndürtüyordum.