Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eraların ruhsatında niye beygiri düşük yazıyor ?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Emre tarafından 25 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eraların ruhsatında niye beygiri düşük yazıyor ? bnm accent era 1.4 team 97 beygir ama 71 beygir yazıyor bunun sebebi nedir ?

2. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı şeyi bende merak etmiştim daha önce 2008 era 1.4 select ve 71 yazıyor hocam

3. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    KW cinsinden yazıldığından 71 dir.Türkiye de HP kullanıloyo fakat KW yazılmasına bende anlam veremiom belki avrupa birliği ile ilgili olabilir.

4. Misafir

Misafir Guest

71 beygir diil 71 kw yazar
    71 X 1.36 = 96.56 yani 97 beygir, beygir yazmışsa yanlış yazılmış Kw olacak...

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    uluslararası ölçü sistemi (SI) diye bişey var, herkes kafasına göre ölçü kullanamıyor, her ölçü için belirlenen birimler vardır, iş için joule, zaman için saniye ve güç için watt ölçüsü uluslararası kabul gören birimlerdir, 1 kiloowatt ise 1000 watttır
    1 saniyede 1 jooule iş yapan kişi, araç veya mootor 1 watt gücündedir
    watt ölçüsüde bir bilim insanın adıdır, anısına güç ölçüsüne birim olarak verilmiştir

6. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet 71. küsüratlı yazıyo :) teşekkürler çoşkuna bi bizi bu konuda aydınlattınız.

7. Misafir

Misafir Guest

Ne demek, kardeşime bak, her zaman, yardımcı olabildiysem ne mutlu...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aslında hyundai era'nın motor gücü 71.3 kw ama ruhsata direk 71 kw yazıyorlar.

9. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    kW (SI) türkiyeninde kabul ettiği uluslar arası güç standartdır.kN,m,sn,kW falan hep SI standardına aittir.
    Beygir (hp) ise, British Standart'a aityani İngiltere, Amerika ve onların sömürgeleri tarafından bir güç birimidir. Bu standartta, inch, feet, pound, libre, ps, hp gibi birimler vardır.

Beygir (hp) günlük hayatta çok kulanıldığı ve alışıldığı için, otomobil frmaları bile katologlarda bu birimde değerleri sunuyorlar. Yani kimse 97 beygirlik otomobil yerine =71 kW diye satmıyor. Ama ruhsatlar resmi belge olduğu için SI standartında hazırlanıyor. Dolayısıyla böyle bir fark oluşuyor.
    Coşkun Abi'nin de yazdığı gibi; yakaşık, 1.36hp=1kW

10. rocknozer

rocknozer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Açıklama için tşler..benim ruhsattada 71.3 kw yazıyordu ve açıkçası bende beygirini 71 zannediyordum bu sebeple...ve 1 sene sonra eramın 97 beygir olduğunu öğrendim...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. afaydin33

afaydin33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim ruhsatta 97kw yazıyor yeni fark ettim o zaman 97x1,36 =131 beygir yapıyoo (2008 1.4 era team abs)https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : afaydin33

12. muratkanat71

muratkanat71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,

2010 model 4.800 km de accent era 1.4 team abs aracım var.
    Ben aracı alırken satıcı 97 beygir demişti bende güvendim.
    Geçen gün ruhsata bakarken motor gücünün 71.3 yazdığını gördüm.
    Aracım kaç beygirdir.
    Saygılarımla,

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">mesajınızı bu konuya taşıdım <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-ser

14. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Bilgi için sağolun.

Bu Sayfayı Paylaş