yanmaz dediğim check lambası sonunda bugün yandı era 1.4 araca lpg taktırdım taktıralı bir ay oldu 1 aydır bende seviniyordum check lambası yanmıyor diye sonunda yandı ( lovato taktırmıştım servisi aradım ne yapalım bir bakın dedim adamlar ne desin motor ustasına götürün bizle alakası yok dediler yani taktırıncaya kadar güzel taktırdıktan sonra biz anlamayız lovatoyu kınıyorum 30 bin km de bir motor tüp takıldıktan sonra olduguna göre sorun gazcıda bir bakalım demeleri gerekirken beni motorcuya yönlendiriyorlar yazık ülkemizde servis anlayışı malesef yok satıncaya kadar sorum şu başına gelen arkadaşlara, bu check lambası lpg montajından kaynaklanmıyormu lovato lpg ustasının beni motor ustasına göndermesi doğru bir yaklaşımmı sizce bu srounu kim çözer ve nasıl? Düzenleyen : kartalfen
lpg ye kalibrasyon ayarı yapılacak. fakir yakır yada zengin yakıt karışımıdır büyük ihtimalle. güzel bir rolanti ve ardından yol ayarı yapılacak. işini iyi yapan usta en az 40 dakika bu ayarla uğraşır. çünkü yola çıkacak basacak devir yaptıracak. yanındada bir kişi sürekli verileri takip edecek laptopdan. aksi bir uygulamaya kanmayınız.
aracımda 3 yıldır lovato easyfast kullanıyorum, hiç önemli bi sorunla karşılaşmadım. senin sorunun takan ustada. hangi marka lpg taktırırsan taktır, takan usta ve firma iyi olacak, malının arkasında duracak. montaj hatası vb. şeyler olabilir. arızayı tesbit etmeden ileri geri yroum yapmak kimseye bişey kazandırmaz.
arkadaşlar burada markaya lafım yok çünkü yakın arkadaşımda lovato kullanıyor ve onda sorun yok onun referansı ile taktırdım bence usta ve montajda sıkıntı olabilir internette okuyorum bir sürü brc ve diğerlerinin check lambası sorun yaşayanlar var ben sorun halledilmezse lpg ustasına gideceğim bak motorcuyada gittik bir sorun çıkmadı şimdi napacagız nereye kaçacaksın bu arıza sende olmasın diyeceğim ya sabırrrr...
Lovato,Zavoli,Brc,Atiker hepsi büyük markalar.Bende Atiker Multi Fast Sıralı Otogaz var kışın bir kaç kez problem yaşadım. Ayvalık Atiker Yetkili Servisine gittim Aracımı Pc ye bağladı Geçiş sıcaklığını yükselttiler bir kaç ayarlama sızdırmazlık testi yaptırıp garanti belgeme işlediler bakımları yapıldığına dair. Her otogazda problem olabilir tamamen sorunsuz %100 arıza yapmaz garantisini kimse sunmuyor.Sonuçta Lovatoda kötü bir marka değil. Belki Yetkili Servis pek ilgilenmemiş olabilir. Aracım kışın gaza geçerken çok problem yaşadı gaza geçerken ya tekliyor yada durursam gaz vermezsem stop ediyordu. Atiker sorunu çözemedi.Müşteri hizmetleri çok ilgilendi. Yetkili Servise gitmeden önce bizi arayın siz gidince biz onlarla görüşürüz dedi. Benim sorunum otogaz aldığım istasyonda çıktı depoyu bitirdim artık başka istasyondan alıyorum. Kötü marka değil. Müşteri hizmetlerini arayın yapmak onların görevi. Gerekirse komple sistemi değişirler cebinizden 5 kuruş para çıkmaz onların görevi bu işi buhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu arada. Check lambası yanıyor herhangi bir problem gözükmüyorsa Yetkili servise gidebilirsiniz. Yazın aracımı arıza tespit cihazına bağlattım Lpg li olduğu için bendede bir arıza tespit edildi. Usta Lpg li araçlarda bu oluyor sorun yok dedi arızayı sildihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Arkadaşım salladı derken biraz uslubunu dikkat etmeye davet ediyorum seni özellikle senin yaşındaki birine yakışmıyor bu uslub. Biraz araştırısan en çok tercih edilen kitlerin zavolli, atiker ve BRC olduğunu görürsün bu yüzden servisleri daha fazla ben bunu kastettim
sallamak türkçede atmak anlamındadır. hakaret veya aşağılayıcı bi kelime değildir. sadece biraz argodur. ben 25 yıldır otomobille haşirneşirim. neyin ne olduğunu iyi bilirim. eğer alınıyorsan direk herhangi bir markayı küçültücü ve aşağılayıcı mesaj yazmayacaksın. lovato hakkında fazla bilgin yok sanırım. biraz forumları araştırmanı öneririm. BRC, LOVATO, ATİKER en çok tercih edilen ve sorunu az olan markadır. Ayrıca lovato en sessiz çalışan lpg enjektörlerine sahiptir.
Abilerim biraz sakin olun. Yanlış cümle kurulumlarıyla farklı kaba anlamlar çıkıyor yoksa kötü anlamda neden lovata taktırdınki denilmemiş.
Markalar hakkında yorum yapmayın arkadaşlar, kötü mal her zaman yok olup gider, sayılan markaların hepsi köklüdür, çoğuda aynı kalitede ve aynı yazılıma sahip. Siz ilk önce arıza lambasının neden yandığını öğrenin, öğreneceğiniz bu bilgi ile çözüm için daha doğru adrese gide bilirsiniz.
Ben bu konuda yorum yaparken herhangi bir şekilde bilinçsizce yorum yapmadım. Benim bundan önceki aracım karbüratörlüydü ve LPG sistemi Lovatoydu ve çok memnundum. Hyundaimı aldığımda LPG sisteminide lovato taktırmayı düşünmüştüm, ama yaptığım araştırmalarda Lovato nun enjeksiyonlu sistemlerinde çok tercih edilmediğini onun yerine Zavolli, BRC, Atiker arasında tercih yapmamı istediler, ve bir kaç yerde de aynı tavsiyeyi aldım, ve tercihimi zavolli den yana kullandım. Ben marka kötülemek diye bir niyetim kesinlikle yok, sadece böyle bir tecrübem oldu ve onu paylaşmak istedim. O yüzden keşke Zavolli, BRC, ya da Atiker tercih etseydin dedim.
arkadaşlar check ışığını motor ustasına gidip söndürdüm usta bu arızalar yapabiliyor fakir zengin karışımı dedi. lpg yi aynı istasyondan al dedi farklı yerlerden alınca böyle olabiliyor dedi.bende ilk defa bir yerden almıştım daha önce shell kullanıyordum usta opeti kullan dedi ben onu tavsiye ederim dedi lakin opete gittim tüp daha yarıda ama dolu diye gaz bamıoyr pompa anlamadım yani bu işi bakalım hayırlısı