2009 Model Accent Era 1.5 CRDİ Team ABS raca sahibim. 8 ay önce sıfır aldım. Gece mavisi.Arkadaşlar, satınaldığımda kış mevsimiydi. Oturduğum sitede, kalorifer yakıtı olarak fuel-oil kullanılıyor. Dolayısı ile sabah kalktığımda, arabamın üzerinde kurum(zift) tortuları görüyordum. Çok önemsemiyordum. Zamanla baktım ki; bu kurumlar boyaya işlemiş (boyayı yakmış). Servise götürdüm. Anlam veremediler. Pasta ile de çıkmaz dediler. Aynı sitede oturan arkadaşlarımın arabalarında bu durum söz konusu olmadı. Arabam koyu renk olduğu için, dikkatli bakılmadıkca bu lekeler sırıtmıyor. Ancak, açıkcası midemi bulandırdı. Buna benzer bir durum yaşayan arkadaşım varmı, arkadaşlar sizce ne yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Sevgiler, saygılar...
araç lekelenmeden önce boya koruma yaptırıp 6 ayda birde kendiniz cilalasaydınız bu durum olmazdı bence..Genede aracınızı cilalayıp her yıkamadan sonrada hızlı cila yapmanızı öneririm.Olanları geçirmez ama yeni oluşumları engelleyebilir..
Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. Bu lekelerin olması normal mi sizce. Neden sadece benim araçta oldu. Doğrusu burayı anlamıyorum. Acaba fabrika hatası mı var. Aracı aldığımda boyasmı yeniydi... Doğrusu bu soruların cevabını tam bulmuş değilim.
boyayi daha doğrusu boyanın üstünde bulunan verniği yaktığından emin misiniz? Sadece asitli maddeler bu verniği yakar (kuş pisliği gibi) Eğer ki vernik pütürlü bir hal almamışsa düzelebilir bence..Denemek için yapmanız gereken bir parça pamuğa gaz yağı döküp lekeli kısma çok bastırmadan silmektir.Bunu arabanın bir parçasındaki lekeli kısımdadeneyin,eğer leke çıkarsa komple gazla arabanızı güzelçe silin ve yıkayın..Birde tavsiyem servis dışında bir kaportacıdan görüş almanızdır..Belki araçın boyasıda kusurludur..
Eren Yavuz arkadaşım, evet silmeyi mazot, tiner ve gazyağı ile denedim, maalesef tamamen boyayla bütünleşmiş lekeler. Servise gösterdim. "Bu lekeler kalorifer bacasından çıkan kurum (zift) lekesine benzemiyor, sanki boyaya benzer bir şey sıcramış..." deyip içinden çıktılar. Özellikle kaput ve tavanda bu lekler den çokca var.
o lekeler en güçlü pasta ile bile çıkmaz komşumun başına geldi benzer bir durum boyanın içine işlemiş geçmiş olsun