Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERAcılara Direksiyondan Kumanda Tavsiyesi

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda TuracENGIN tarafından 20 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar merhaba... Dün gece aklıma gelen bir fikri sizlerle paylaşmak istedim... OLUR OLMAZ KESİN OLARAK BİLGİM YOK... EGER Kİ OLAMAYACAK BİRŞEYSE ELEKTRONİKÇİ ARKADAŞLARIM BANA BİLGİ VERDİĞİ TAKDİRDE HEMEN KAPATIRIM KONUYU...
    Forumda gezerken pioneer teybin bazılarında kumanda girişinin olduğunu yazmıştı bir arkadaşımız... Bu girişi kullanabilmek içinde direksiyon içerisine yen bir kart yapmıştı... Şimdi benimde aklıma gelen şu... Yeni nesil teyplerin tamamı zaten uzaktan kumandası ile birlikte geliyor... fakat çok azımız o kumandayı kullanıyor... O halde neden bu kumanda direksiyon kumandası yerine geçmesin? Fikrim şu arkadaşlar...
    Öncelikle direksiyondaki kumanda devresini söküp yenisini, tasarlamanız gerekecek... Buton yerlerine birebir denk gelecek şekilde yeni bir devre kartı tasarladıktan sonra bu kart üzerinde sadece buton olcak... Şimdi kumandanın her tuşunun altında bir buton var... Tasarladığımız kartın butonunu kablo yardımıyla kumanda butonuna bağlıyoruz... Bu şekilde direksiyondan butona basıldığında tıpkı kumanda üzerinden basılmış gibi tepki veriyor kumanda... Şimdi bildiğiniz üzre her kumandanın kızılötesi bir vericisi olur... Teyiplerin alıcısı ise ön panelinde... Yani kumanda vericimizin tam olarak alıcıyı karşılaması gerekiyor... Bunun içinde; Kumanda üzerindeki kızılötesi vericiyi sökerek tavan lambamızın hemen yanına monte ediyoruz... Böylece lambanın yanından ufacık bir verici çıkıyor... Kumandamızıda beyin olarak istediğimiz herhangi biryere monte ettikten sonra devremiz tamamlanıyor... Direksiyondan bir tuşa bastığımızda aslında teybin orj uzaktan kumandasından bir tuşa basılmış gibi teybimiz yönetilliyor... :D
    ARKADAŞLAR TEKRAR SÖYLÜYORUM BU AKLIMA GELEN BİR FİKİRDİ... OLUR OLMAZ TAM OLARAK BİLGİM YOK... EGER Kİ OLMAAYCAK BİRŞEYSE KONUYU HEMEN SİLEBİLİRİM... TEK AMACIM SİZ ERACILARIN DERDİNE BİR NEBZEDE OLSA ÇARE BULABİLMEK...

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
  3. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Evet bu konuyu okumuştum... Bahsettiğim konu buydu zaten makalem içerisinde... Fakat sorun şu... Seçme şansı yok... Yalnızca belirli pioneer modellerinde bu konuda bahsedilen kullanılabiliyor... Benim önerdiğim yöntem sayesinde piyasadaki tüm uzaktan kumandalı teypleri kontrol edebiliriz... Piyasadaki hemen her teybin kumandalı olduğunu düşürsekte neredeyse hepsini kontrol edebiliriz bu yöntem sayesinde...

4. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    o olay tabimümkün fırsatım olsa uygulamasını yapıp sitede paylaşırdım ama bana göre çok gerekli değil sadece benim fikrim bu. erada kullandık sonra teybi başka arabaya taktık aynı işlemi bi daha yaptık o kumandanın haşadı çıkar. ikinci bi neden de olaki bu teybi satmaya karar verdiniz kumandayi orjinal hale çevirmek çok zor. çalışır ama uzun ömürlü olmaz. onun yerine kumandayı elimize alıp kullanmak daha mantıklı diye düşünüyorum. ama tabi ki bu zevk meselesi ve uğraşılırsa yapmak mümkün.

5. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Kendi teybim adına konuşuyorum... 100 liralık teyp altı üstü... Kaldırır atarım işim bittiğinde... Ama olay şu ki... Eğer ki era sahibi olsaydım madem ki dediğim mümkün yapardım teybim ne kadarlık olursa olsun... Sonuçta teybi satacak olsam bile 'Kumandasını kaybettim... Onun için şu fiyat' derdim... Arabayı satacak olsam zaten teybi üstünde veririm... Bugüne kadar hiçbir satış işleminde teyp almak gibi birşey yapmadım... Kaldı ki bundan sonrada yapacağımı düşünmüyorum... Olduğu gibi vereceğim için alan kişide kumandayı kullanabilir diye düşünüyorum... :)

6. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:

Bu Sayfayı Paylaş