Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era zıplama ile ilgili-2

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Bahadır5385 tarafından 16 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. Bahadır5385

Bahadır5385 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba değerli arkadaşlar ben bu eranın süspansiyon sistemine bir türlü anlam veremedim serviste önler ve arka amartisörleri değiştirdim 3.5luk aibach yay taktırdım yine zıplıyor yine zıplıyor zıplamaması için ne yapmam gerekiyor sizinde düşüncelerinizi almak istiyorum

2. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bagaja 2 tane kum torbası koyhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

3. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bırak zıplasın ne zararı var.Hemde spor yaylar aracın takım vidalarını gevşetiyor diye biliyorum

4. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    kardes era kullandınmı bilmiorum biz admire kullandığımız için zıplamayı bilmioruz:) arkadasın erasıyla bi uzun yola gidip geldim zıplamaya baslayınca harbiden tırstım arkadas onun için bukadar üstüne düsünüo konunun..

5. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Gerçekden biz bu sene uzun yoldan gelirken 130 la 1.5 m lik yoldan 10 cm düşük bir yamaya girdik çıkarken sıçrattı ve yavaşca yola lak oturdu bidaha sıçramadı.İzmirden 1 misafiri ankaraya götürüyorduk.Bu nasıl oldu diyor altını vurmadı bide alçak diyo
    coilover sertlik ayarlı amörtisör koyman son çare diye düşünüyorum

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    bizimkiler en fazla bir kere zıplıo ondan sonra kesio eralarda bu yok zıplamaya devam edio era_admire 2sinide kullanınca farkı anlıo insan belki okadar abartılcak bişey deil ama ben rahatsız olmustum kullanırken arkada oturanlar yavas git falan içimiz dısımıza cıktı demeye basladılar hızım 90dı yani daha nekadar yavas gidicem uzun yolda.

7. Bahadır5385

Bahadır5385 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sana katılıyorum malesef arka koltukta oturanlara hiç güven vermiyor konuştukları her dört kelimeden birisi yavaş git oluyor hızım ise otobanda 100 https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

8. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Çaglar abi sence arkadaşın için coil overr görürmü de oda biraz fiyat olarak fazla gider.Eraya uygunda bulamaz gibi geliyor bana

9. Bahadır5385

Bahadır5385 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    önerin için teşekkür ederim biraz araştırma yaptım biraz pahalıya mal oluyor bu sistem

10. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    valla benim era sizin söylediğiniz şekilde zıpatmıyor benden önceki sahibi yay falan taktırmış olabilir benim böyle bir problemim yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifabartılacak şekilde zıplamıyor benimki uzun yoldada öyle birşey olmadı.
    Düzenleyen : emre öğüt

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Era kullnıcısı bir arkadaşın bir yerde yazısında, Süspansiyon ve zıplama ilr ilgili bir yerde şu biigiye ulaştım;

Era nın amortisörlerini ERA için üretilen, Monreo Marka ve accent VERNA larda kullanılan amortisör ile değiştirilince sıkıntı bir nebze azalıyormuş Ancakkk.. çok önemli ki,
    Alınacak monreo amortisörde "Accent VERNA" yazığı gibi ayrıca Dizel yazması gerekiyromuş.

Aksi durumda aracın süspansiyonu yumuşadığı için tutunma kabiliyeti komple değiştiği bilgisi var.

2. bir bilgide Maysan MANDO (Orijinal kore Era amortisörü)
    Sorunu kesin ve kökten hallediyormuş.

http://www.aracforum.com/hyundai/18642-era-süspansiyon-
    9.html

12. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ogun abi bizim sitede ottoman diye birisi varmı ben o aracforum.com da iken oda ordaydı ve bayaa bilgili hyundai ile ilgili baya bilgisi var.

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşın donanımhaber forumda yazdığını biliyorum.
    Eracıların grup lideri. Ancak zon zamanlarda pek yazmadığı görülüyor.

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eracıların Grup Lideriydi :) İnternet Ortamına Biraz Ara Verdi Şu Anda Ufaktan Yazıyor..

15. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ben aracımı genelde sakin kullanırım.bugn biraz hızlı kullandım aslında hızlı da sayılmaz ama kasis ve çukurlara her zamankinden hızlı girdim.arkada oturan babaannemin tepkisi arabanın arkası çok zıplıyo oldu.gerçektende araçlarımız için bu amortisörler büyük ayıp.yahu geçtiğimiz kasislerden toros brodway geçiyo bu kadar zıplatmıyo.

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Arkadakiler zıplamayı fazla hissetmesinini sebebi arkaların yarı bagımsız olması. Bence en iyi çözüm arabayı değiştirip yarı bagımsız bir süspansiyon sistemi yerine tam bagımsız elektronik dengeli bir sistem almak. Hem virajlara hemde zıplamalara lkaarsı en iyi çözüm. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Bekle beni sonata geliriyoem. 22 ay kaldı. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

17. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

18. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım eibach yay tek başına yeterli değil sadece zıpılamayı %50 oranında azaltıyor.Bu aracın orjinal amortisörleri dışında doğru düüzgün bir amortisöre ihtiyacı da var çünkü amortisörler çok basınçsız.Araba helezon yaylarının üstünde gidiyor.Yani araba hem amortisöre hem yaya aynı oranda basınç vermesi gerekirken eranın amortisörler devreden çıktığı için bu sorun oluşuyor.Monreo amortisör veya kyb amortisör veya da eranın amortisörlerinde daha basınçlı olanını takmanız gerekmekte.Tamirci arkadaşla epeyce inceledik test ettik.

19. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkaların fazla zıplamasının sebebi yarı bağımsız tip süspansiyon sistemi değil. Tamamen amortisör yumuşaklığının, bazı yol koşullarında görevini tam yapmasına engel teşkil eden bir ayarda seçilmiş olması.

Zamanında bir doktora veya Y.lisans tezi vardı, tamamını okumuştum. Adam arka tam bağımlı, arka tam bağımsız ve önler tam bağımlı 3 ayrı araç modeli yapmış ve değişik titreşim hareketleri altında incelemişti. Sonuçta şasideki deplasmanları ve zorlanmaları bulumuş ve raporlamıştı. Sonuç şuydu, önlerin bağımlı olma hali çok kötüydü. Fakat önler dağımsız oldukça, arkaların bağımsız olmasıyla bağımlı olması arasında hemen hemen hiç fark yoktu (fark çok çok azdı).
    Binek arabaların arkaları zaten artık yarı bağımsız denen burulma çubuklu sistem. Dolayısıyla çok çok büyükbir fark yaratmamaktadır, süspansiyonun araba dinamiğine uyumu ve şasi dengesi çok daha önemlidir. Civic, Focus ve türevi (mazda 3, s40) araçlar dışında zaten C sınıfının da neredeyse tamamı yarı bağımsız sistem (Jetta, Fluence, Corolla, v.b). Tam bağımsız araçlar D sınıfında.

20. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Haklısınız. olay süspansiyonda sisteminde bitiyor. Yumusak olan zıplatır, sert olan konforsuz olur vs vs. Bu yuzden de zaten bir orta nokta yok. Adam ya cok zıplatıyor diyor ya da cukurlarda cok rahatsız ediyor diyor. C sınıfı arac sahipleride aynı seyi söyluyor. Arkaları bagımsız olmayan araclarda öndeki rahat bir sekilde giderken arkadakiler aynı yolda zıplıyor. Yani, en opimum en uygunu arkaların yarı bagımsız olmasıdır. Fakat, tam bagımsız araclarda tum sistem elektronik olarak kontrol ediliyor. O yüzden sartlara göre 4 ü de farklı tepki verdigi için ben tam bagımsız elektronik sistemli süspansiyon önerdimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Golf e biliyorum araba cok rahat, adam kutuk gibi araba diyor. Getz e bindiriyorum adamı araba cok zıplıyor diyor. süspansiyonla yayları sertleştirdigimizde arabanın konforu dusuyor. Yumusaktıgımızda konforu artıyor yol tutusu dusuyor. O yüzden en iyi çözüm tam bagımsız elektronik kontrollu 4 süspansiyon. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu Sayfayı Paylaş