Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era yol tutuşu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda NEJAT tarafından 5 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar iyi günler era 1,4 mode sıfır aracım var lastiklerim185x65x14 bridgestone 2000 km ye kadar hız yapmadım ileri ekonomik yakıt için... 2000 den sonra hız yapmayabaşladım ve 110 km hızdan sonra otoyu yolda tutmakta zorlanmaya başladım hele 170 lerde gözüm korktu sonradan forumda araştırma yaptım lastik havalarını kontrol ettim 30 idi bende ön 28 arka 30 yaparak denedim değişen bir şey olmadı bunun üzerine önleri 26 arkaları 28 yaptım savrulma yol tutuş biraz iyileşti bu durum sizce normalmidir yoksa bir arıza sebebimidir önümüzdeki haftadan öncede servise gidemiyeceğim eğer rot ayarlarından ise yakında rot-balansçı var yaptırırım diye düşünüyorum

Düzenleyen : atılan

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    lastik basınclarını normal seviyeye getirin. Normal seviyeden daha inik veya daha yusek basınclı lastiklerde hem lastik daha cok asınır hem daha fazla yakar hemde surus guvenliğini - basınc ister fazla ister az olsun- aleyhinize etkiler..

Bu arac 170km hızlara cıkılması için üretilen bir arac değil.. Hangi lastik olursa olsun max 140km den sonra sıkıntı yasarsınız. Hatta rüzgarlı havalarda etrafı acık yollarda 110 ile giderken bile savrulabilirsiniz. Size tavsiyem lastik basınclarınızı surucu kapısının orada ne diyorsa ona göre ayarlamanız. Cunku en ideali o.

3. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet haklısın 170 km bu araç için fazla ben sadece denemek için çıktım yoksa normal de otobanda 120-140 arası tali yollarda 80-90 arası kullanırım ama aracımın 100-110 km den sonrası bile yol tutuşu bana hiç güven vermiyor hele hava rüzgarlı ise dahada korkutuyor benim içim rahatsız oluncada yol keyfi denen bir şey kalmıyor

Düzenleyen : atılan

4. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    bende 2009 1.4 era var, bu aralar benim araçtada biraz sıkıntı var, eskisi gibi rahat gitmiyor, acaba balans sıkıntısı falan mı var diye düşünmeye başladım, ilk fırsatta bir root balansa sokacağım, bakalım düzelme olursa yazarım
    önceden otobanda 160km/h hıza kadar yağ gibi gidiyordu, çok rahattı

5. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    teşekkür ederim benim öğrenmek istediğim bu eralarda olağan karşılanan bir durummudur bir arıza veya hatamıdır ona göre servis elemanları çoğu zaman bu modellerde böyle diyerek baştan savıyorlar

6. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    bende lastik ve jantlari 195*55*15 yapana kadar durum böyleydim şimdi lastiklerim güven veriyor 200km hizda bile araba artik yola oturuyor tutuş çok farketti mükemmel oldu

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    lastikleri hangi marka-model aldınız?

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Beni mazur gorun ama o suratlerde o arabayı lastikler tutmaz. Hani ucakların ucma prensipleri vardırya, cok hızlandıklarında tonlarca agırlıkta olmalarına ragmen kus gibi ucarlar. Çünkü, aracın altından gecen hava onun yere sürtünmesini azaltır. Aracın altından ne kadar cok hava gecerse aracın o kadarda aracın yerle teması azalır. Arabalarda aynı.. Eger o hıza ulasan arabaya kanat takılırsa o arabada "kanatlanabilir"..Tabi, havayı itecek bir motorda olması lazımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. Burada demek istedigim sey; o hızlarda aracın altında giren havadan dolayı aracların agırlıgı oldukca azalıyor, yerle olan surtunmede oldukca az oluyor, isterse en kral lastik takılı olsun.. O hızlarda güvenli olarak kullanılabilmesi için sadece lastik taban genişliği veya jant çapı yeterli değil.. Lastik taban genişliği aracın yerle tek baglantısıdır. Ama, yuksek hızlarda aracın altından gecen hava o etkiyi oldukca azaltır.
    Hem benzinli hem dizel era kullandım hemde getz kullandıgım için biliyorum bu araclar ile 140km/s den sonrası ölümle didişmek olur.. Hava ruzgarlı değişse ve hersey guzelse 190u sorunsuz gorur ama bu arac için uygun değil.. Ama, hava ruzgarlı ise 110km hızla otobanda giderken bile arac savrulur... Bu sadece accent e özgü bir sey de değil, aynı sınıftaki aracların cogunun üretim amacı ve kullanım amacı aynı oldugundan, yol tutus özellikleride büyük oranda aynıdır.

9. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet teşekkür ederim bilgileriniz için bende süratin iyi olmadığını savunanlardanım fakat 110 km sürattede aracın savrulması dengesizleşmesi beni üzüyor

10. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    lastiklrim hankook cikma aldim cokta yeni değiller dişleri 2mm anca kalmiş. birde söylemyi unuttum bagaj kapağı üzerin spoiler de var onunda bayaa etkisi var heralde

11. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    özelikle era 2 inçi olarak gezt lerde yol tutuşu yok..ben gez kulanıyorum..yol tutuş yok çook arkadaşımda era var..doğan ının yol tutuşu daha iyi diyen oldu.. sırf zipliyor hopluyor diye..baya bi pireştiş kaybeti..çözümü kolayy. aslında yağ.lastik. amasör..deyiştirmelisiniz..ben öyle yaptım..gzl oldı erada denedik oldu..

12. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim 2011 model era şimdilik gayet iyi gidiyor.Otobanda 140-150 rahat gidiyorum.Yol tutuşundan memnunum diyebilirim.Otoban dışında da zaten 120'yi geçmem.Geçen gaza geldim önümdeki arabaya arkadan yapıştım.Yolu göremedim.Aniden yol sola kıvrıldı.Ben de mecbur direksiyonu kırdım.Arabanın arka tarafı fena savruldu.Hafif arka taraf sağa sola git gel yaptıktan sonra toparladı.Heralde daha şiddetli bi savrulma olsaydı ESP devreye girecekti.Virajlarda dikkat etmek lazım.Bizim Erabaların yol tutuşu pek de iyi değil.

13. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    rüzgardan çok etkilendiği doğru çünkü boyutuna göre yüksek araba.. yandan esen rüzgar çok etkiliyor..öyleki hafifsola kırarak araba düz gidiyor soldan rüzgar esince..o ara araya bir tır, kamyon girerde rüzgarı anlık keserse araba direksiyonunun sola kırık olmasında hafif sola çekiyor araba sizde bir sağ-sol yapıyorsunuz.. ama rüzgarsız havada balansta iyi ise 170 e kadar, yani teknik verilerinde yazan son süratlere kadar çıkabilirsiniz.. almanya da özellikle yerleşim yerlerine yakınsanız otobanların sağı solu neredeyse tamamen yüksek betonlarla kaplı(sarmaşık dikerekte güzel görünüm yapmışlar), iki sebepten. 1- yol rüzgar almasın..ki oralarda millet otobanda çok hızlı gidiyor-araba savrulabilir o hızda- 2- çevredeki evlere otoban gürültüsü gitesin-sesi ciddi manada kesiyor.

14. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    waaw gzlmiş..ben de otobanda giderken..dikatli gidiyorum..büyük çükürlardan kaçmaya çalısıyorum..malum hızlı giderken çukura girdiyinde lastik patlı yor..fırlıyor gidiyor..2006 datemde çukur yüzünden lastik yarıldı 6 takla atım..10 gün sonra hastaneden çıktım..çukur baya derinmiş..hızlı girdiğinde daha kötü..kara yolarını mahkemeye vereçektim onlar beni vermişti..baya bi çaza ödedim..bende verdim..bişi çıkmadı..hız sınırı..120 km miş..ben ortalala 140 hızla gidiyomusum..taminleri öylemiş..benim çanım memleketimin yoları...

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    yol tutuşu 195/55/15 ile çözülüyor merak etmeyin,aşırı derecede bir değişim oluyor önceki eramdada bundada 195/55/15 kullanıyorum bu yüzden....

Ama bu aralar biraz sıkıştım jant+lastiklerimi satabilirim.sıfır gibiler daha...

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sonuçta Bu Arabanın Sınıfı Belli B Sınıfı Orta Seviye Bir Araç 170 Km/h Hızlardan Bahsediyorsunuz Bu Hızlarda Çogu Araba Artık Kendini Belli Eder .Sınırları Pek Aşmamak LAzım

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sonuna kadar katılıyorum..

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Normal sartlarda lastiklerin yol tutusuna etkisi cok fazla ama asırı hızlarda hiç yok kadar az...
    Arabanın yerle tek teması lastiklerin taban genişliği toplamı kadardır. Bu taban genişliği yol tutusunu, hızlanmayı, frenlemeyi ve yakıtıt etkiler. Fakat, ucakların ucma presipleri kanatların altından gecen havanın kaldırma gücüdür. Ucagın kanatlarının altından ne kadar az sürede ne kadar cok hava gecerse ucagın agırlıgı azalır ve motorun etkisiyle havalanır. Bu acıdan bakarsak, yuksek hızlarda arabanın kontrolunu ve yol tutusunu etkileyen tek sey arabanın yerden yuksekliğidir. Araba yere ne kadar yakın olursa altından o kadar az hava gecer ve arabanın havalanmasını engellerler. Birde gercek aerodinamik bir spoiyler takıysa arabayı daha fazla yere basar ve arabanın yol tutusu artar. Yan etkiside yakıt tuketimi de artar.

O hızlarda yandan gelen ruzgarlardan etkilenmemek ve yola daha fazla yapısmak isteniyorsa aracı daha fazla alcatmak, suspansiyon sistemini daha sert yapmak ve gerçek aero dinamik bir spoyler taktırmadıktan sonra lastiğin tabanını genişletmek bir fayda saglamaz. O hızda arabanın altından gecen ruzgar koca ucagı yerden keserken bir otomobili daha kolay keser. Ayrıca, o hızlarda aero dinamik bir spoyler araya 500kgdan fazla yuk bindirebilir. O yuzden profesyonelce ayarlanmalı. Zaten dikkat ederseniz, yola iyi yapısan araclar yere daha yakındır..

19. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aracımı servise götürdüm şikayetlerimi anlattım hepsine olur öyle geçer dediler yada ilk defa sizden duyuyoruz dediler bende tamam zaten bilgi için sormuştum diye son verdim çünki bu forumda gerekli ve yeterli cevapları alıyorum. asıl sorunum sabah ilk marşta çalışmıyordu beyne bir program attılar çözüldü. amortisör,lastik,rot kontrollerini yapıp orasını burasını sıkıştırdılar yok bi şey devam ederse gene gel diyerek gönderdiler dün kısa süreli (sürate karşıyım denemek için) 120-140 km arası sürate çıktımeski savrulma dengesizlik azalmış yinede çok rahat değil herhalde rüzgarlı havalarda yine yapabilir deneyip göreceğiz. 50-60 km kadar hafif bozuk yolda gittim ve arkada oturanlar çok şikayetçi oldular bu hoplatma sorununa bir çözüm bulunabilse yoksa erabamdan memnunum...iyi rorumlar diliyorum ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

20. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Aman sevgili kardeşim sen sen ol o 170 leri bir daha yapma.ERAbalarımız bunun için dizayn edilmiş araçlar değil.Allah korusun.

Bu Sayfayı Paylaş