Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era yol bilgisayarı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ayavuz38 tarafından 4 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. ayavuz38

ayavuz38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar öncelikle araç konusunda yeni oldugum ve bilgi eksikligim bulundugundan sizlerden yardım almak istiyorum.aracım era 2009 model 1.5 crdi team abs benim aracımda yol bilgisayarı varmı varsa nerede fonksiyonları nelerdir ? birde araçlarında yol bilgisayarı olan arkadaşlar bu yol bilgisayarının resimini çekip resimlerini yayınlayabilirler mi ?

2. ardacenk

ardacenk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok

3. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bir üst seçeneği alsaydınız(select) olabilecekti.

4. ayavuz38

ayavuz38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ahh ah keşke biraz daha param olsaydıda style alsaydım alp abi bunada şükür 2 ay önce torostan buna geçecegimi düşünmek bir hayalden öteydi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    abi team abs'de yol bilgisayarı yok.select modelinde var.

6. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende select expo gold otm var bende de yok

7. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    era select lerde var. expolarda yoktur bilemiyorum. Bende select var. Çift hava yastığı, yol bilgisayarı(digital bilgi ekranı), abs, immobilizer, digital klima var. Style in bir alt modeli oluyor. Ama expo falan işin içine girince bir sürü dallanma budaklanmalar oldu.

8. ltuna

ltuna Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar yol bilgisayarı deyimi bence biraz abartılı bir terim. Çünkü Select ve Style modellerde var olan (Team'da yok) dijital bilgi ekranıdır. Bu ekran Team'lar ile diğer donanımları karşılaştırırsanız Teamlarda daha incedir. Fonksiyonları ise: 1. Dış sıcaklık değeri, 2. Kilometre sayacı, 3. Araçta o an bulunan yakıt ile gidilecek ortalama km değeri, 4. Anlık sarfedilen yakıt değeri Litre/100 km olarak.
    Anlık sarfedilen yakıt miktarını ölçmek için araç her çalışıp istop ettiğinde düğmeye bir kaç saniye basılı tutarak sıfırlamanız gerekir. Yoksa hesaplama yapmıyor.
    Ayrıca örneğin bende olan bir durumu söyleyeyim. Depoyu fulledim 650 km ortalama gidilebilecek mesafe gösterdi. Bodrum-Muğla yaptım 550'ye indi. Ertesi gün Dalaman yaptım bir baktımki bu değer azalacağına artmaya başladı Yani 550'den 560, 580'e filan çıktı.İlginç bir durum.
    saygılarımla...

9. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    anlık yakıtı neden göstermiyor accentler anlamadım gitti. çok mu zordu bu özelliği eklemek

10. canbaba

canbaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anlamadım select modellerde yol bilgisayarında anlık tüketim değerlerinin bilgileri verilmiyor mu? Ben veriliyor biliyorum da... (2008 model select 1,6)

11. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben bu expo olayını anlamadım.Biri bana anlatsın yahu?

12. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,

Yol bilgisayarının isim olarak bende abartıldığını düşünüyorum. İzin verirseniz bir konuya açıklık getireyim. Yol bilgisayarında L/100km değerini sürekli sıfırlarsanız sadece o an yani sıfırladığınız an anlık tüketimi öğrenebilirisiniz, ancak daha sonra sürekli olarak harcanan yakıt ve alınan yolu ölçüp size sıfırladığınız andan itibaren "ortalama" tüketim değerini verir. Kalan yakıtla alınabilecek yolu da bu ortalama değerden giderek yani yakıtın geri kalanı da bu değerde harcayacağınızı varsayarak hesaplar. Bu değer sizin ekonomik kullanım tarzınıza ve yol durumuna göre değişir.

Örneğin10 km sürekli dağ yolu tırmandınız ve diyelimortalama tüketiminiz15 L/100 km oldu (moral bozucu bir durum!) yani 10 km için1,5 L yakıt tükettiniz. Aynı yolu tüketim değerini sıfırlayarak (trip düğmesine basarak)geri döndüğümüzü düşünelim. Yokuş aşağı olduğu için hemen hemen hiç gaza dokunmadan10 km kat ettiniz(motor cut-off özelliğinden ötürü hemen hiç yakıt tüketmedi) ve diyelim 0,1 L/100km değerini okudunuz (inanılmaz mucizevi değer!). Eğer siz yokuşun başında sıfırlama yapmasaydınız;

-Aldığınız toplam yol 20 km
    -Harcadığınız toplam yakıt 1,5+0,01=1,51 L
    -20 km toplam yoliçin tüketim değeri (1,51/20)*100=7,55L/100km

7,55L/100 km değerini ekranda okuyacaktınız.

Sözün özü sıfırlandığı andan itibaren okuduğunuz yakıt tüketim değerleri sıfırlandığı andan itibaren hesaplanan ortalama değerlerdir. Sizin yol deneyiminizde önce çok yakıt tüketmişsiniz (yokuş yukarıgiderek veya hızlı kullanımla) ve yol bilgisayarı size o tüketim değerine göre depoda kalan yakıt için düşük bir menzil değeri çıkarmış, daha sonra ekonomik bir kullanımla (veya yokuş aşağı)ortalama yakıt değeriniz düşmüş ve bu sefer aynı bilgisayar kalan yakıtla bu düşük tüketim değeriüzerinden daha fazla yol alınabileceğini hesaplamış. Durum özetle budur, mucize veya yanlış hesaplama söz konusu değil.

Bireysel gözlemim tüketim değerlerinin yol bilgisayarı tarafından hassassaptandığı (depo doldurup tam tüketimi hesaplayarak buldum) fakat depodaki miktarın duyarlı olarak ölçülemediği şeklindedir. Bu nedenle yol bilgisayarında kalan menzil değerine ve benzin göstergesinepek itibar etmiyorum. L/100 km sayacını sıfırladıktan sonraokuduğum ilk değerleri de kullanım tarzımı eleştirmek için değerlendiriyorum. Örneğin benzin aldıktan sonra benzin istasyonundan yoğun akan bir trafiğe karışmak için gaza fazla bastığımda ekranda 1 saniye içinde 30 L/100 km değerini gördüm ama daha sonra elbette düştü. İyi geceler dilerim.

13. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam çok doğru bir tespit. Paylaşımın için sağol.

14. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zaten hyundai buna yol bilgisayarı demiyor ki.Digital bilgi ekranı diye geçiyor.

15. ayavuz38

ayavuz38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    acaba çokmu pahalı bu yol bilgisayarı yada dijital bilgi ekranıki standart diil ilginç.

16. xazizx

xazizx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eranın hiç bir modelinde ben yol bilgisayarına rastlamadım ! Olan arkadaşlar resim koyabilirmi çok merak ediyorum Koltuğun altınamı sakladılar yol bilgisayarlarını Hayter ediyorum valla

17. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yol bilgisayaarı göstergenin ordadır.küçük bilgi göstergesi.

18. niyazi

niyazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    team abs de yol bilgisayarı yok.

19. ltuna

ltuna Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Doğru Team'larda yok Select ve STYLE MODELLERDE var...

20. taha uğur

taha uğur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ayne kaderdeyim bende yol bilgisayarım yok sanki cok pahalı bişey ama şimdi araştırma icindeyim teyip calar kısmını söküp noigasyon yol bilgisayarı mp3 vs. calar yağ basıncı park sensörü hava basıncı lastiklerin durumuna kadarki bilgi ekranı takıyorlarmış....

Bu Sayfayı Paylaş