Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Yağ Soğutucu (Radyatörü) Değiştiren Varmı?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda matematikci tarafından 2 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Formda arattım ama lakin bulamadım. Bizim eraya şöyel rutin kontrol yapayım dedim uzun süredir binmiyordum.Babam kullanıyordu.Neyse bir baktım radyatör çamırlaşmış yedek su deposuda öyle... Motorda yağ kalmamış nerdeyse... Uzun lafın kısası korktum evde yedek yağ vardı ilave edip hemen yola çıktım ustaya yağ soğutucu delinmiş yağ ile radyatör suyu bir birine karışmış ve şuan eram ustada ...Yarın akşama çıkacak ve bu parça tek bulunmaya çalışılacak yoksa hyundai yeni kütüğe geçmiş o da değişecek ve sadece parça 550 lira tutatacak...Gerisi bakalım servis 1,500 TL dedi parça işcilik usta en fazl 650 dedi bakalım başka değişcek hortum falan olmassa....

2. engindündar

engindündar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Engin Dündar
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    Hocam merhaba benim aracım 2007 dizel era senin bahsettigin aynı arıza benim aracımdada oldu şu an ne yapacagımı bilmiyorum acaba sizin sorununuz nasıl çözüldü

3. ilhan_yldz_19_34@hotmail.com

ilhan_yldz_19_34@hotmail.com Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ilhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    engindündar ... benim aracımda 2007 accent era vgt team aynı şekilde 2 ay önce uzun yolda yasadım o sorunu radyatör su kutusu ve radyotörün içi komple yag doluydu ucuz kurtulduk ve serwis e gittiğimde yag sogutucumun arızalı oldugunu söylediler 400 tl soğutucu ile 700 tl ye kurtuldum çok şükür...ancak sogutucu değiştikten sonra yinede radyotör de bi nebze yaglar kalıyor.bunu radyötör temizleyen ustalar var onlardan bitanesine gidip ilac ile temizletebilirsin....şuanda hiçbir sıkıntı yok pırıl pırıl herşey....hyırlı forumlar...

4. engindündar

engindündar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Engin Dündar
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    Değerli İLHAN arkadaşım cevabınız icin çok teşekkür ederim içim bi nebze olsun rahatladı aracı yeni aldığım için böyle bi arıza beni çok üzdü eski aracım fiesta 1.4 tdci den sonra aracımı o kadar severek kullanmaya başladım. Fakat sırf bu arıza yüzünden satmayı bile düşündüm umarım benim arızamda aynıdır ve sıkıntı olmadan halledilir. Zira era gerçekten parasını fazlasıyla hakeden bi araçmış. Tekrardan teşekkür ederim İyi forumlar

5. ilhan_yldz_19_34@hotmail.com

ilhan_yldz_19_34@hotmail.com Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ilhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    rica ederim engin abi hayırlı forumlar....

6. engindündar

engindündar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Engin Dündar
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    Aynı sorun başına gelebilecek arkadaslar için sorunumu ve çözümü başından anlatmak istedim gereksiz maliyete katlanmamaları için ; Aracınızda antifiriz kutusu içerisinde birikmiş yag görürseniz aracınız çekişinde veya hararetinde proplem yoksa sorun yağ soğutucu denen parça , Aracım 2007 model oldugundan eski tip yag sogutucu kullanılmış bu tip yağ soğutucunun üretimi bittiği bittiği için piyasadan bulmanız oldukça güç bu yüzden servis yağ filtresi kabınında değişmesi gerektigini sadece parça maliyetinini 850 tl oldugunu söyledi aracımı tanıdık bir ustamıza götürdük eski tip parçanın yan sanayisini 150 tl ye alarak tüm sistemin degişmesi maliyetinden kurtulmuş oldum , Özel bir karışımla aracımın soğutma suyu sistemi yaklasık 3 saatte devirdaim ile temizlendi bu karışım ve işçilik için 100 tl ödedim ve 250 tl ye sorundan kurtulmuş oldum. Eski tip ve yeni tip yağ soğutucu arasında çok fark yok sadece deliklerinin boyutları falan farklı tabi bu farktan dolayı birbirlerinini muadili parçalar değillermiş o yüzden bu tip arıza ile karşılaşanlar panik olmayıp aracın yağını suyunu kontrol edip doğru parçayı bulmaya çalışsınlar yeni tip parçanın bütün delikleri yuvarlak olup eski tip olanlarda ise karşılıklı u şeklinde umarım bu yazım arıza ile karşılaşan arkadaşlarıma bi nebze yardımcı olur .

KAFKAS TÜRKÜ, Ormancı35 ve Cilo bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş