İyi akşamlar değerli forum üyeleri. Arabanın yağını kaç km de değiştirmemiz gerrekiyor. Ben bakım dışında servise uğramadım. Araç 2009 Era 1.4 Team. Teşekkürler.
Bu öncelikle kullandığınız yağın cinsine göre değişir, 10/40 - 15/40 gibi sentetik yada yarı sentetik yağ kullanıyorsanız ortalama 7.500km, 20/50 gibi madeni yağ kullanıyorsanız 3.000km'de bir değiştirmekte fayda var..Bu arada eğer bu km'yi 1 yıl içinde tamamlıyamazsanız yine yıl sonunda değiştirmekte fayda var... Düzenleyen : Coşkun Uçar
bu arada aracında garanti sorunu yaşamak istemiyosan 15 30 45 60 ve katları birde 1 senede 15000km yi dolduramazsan yine bakıma girmen gerekli
[/QUOTE] Bu öncelikle kullandığınız yağın cinsine göre değişir, 10/40 - 15/40 gibi sentetik yada yarı sentetik yağ kullanıyorsanız ortalama 7.500km, 20/50 gibi madeni yağ kullanıyorsanız 3.000km'de bir değiştirmekte fayda var..Bu arada eğer bu km'yi 1 yıl içinde tamamlıyamazsanız yine yıl sonunda değiştirmekte fayda var... [/QUOTE] Coşkun bey cevabınız için teşekkürler.Ne tür yağ koyduklarını bilmiyorum. En iyisi değiştirmek sanırım.3000 km çok azmış.
Yeni nesil araçlarda madeni yağlar kullanılmıyor, bilginiz olsun diye yazdım, eskiden sentetik yağlar olmadığı için madeni yağlar kullanılıyordu ve hala eski model araçlarda kullanılıyor, özellikle yağ yakan motorlarda kullanılmaya devam ediyor, tabi bu arada sentetik yada yarı sentetik yağın litresi atıyorum 6TL ise madeni yağın litresi 2TL..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Düzenleyen : Coşkun Uçar