Arkadaşlar merhaba, Bu haftasonu kısmetse eram a spor yaylarını takıcam. Daha önce erasına yay taktıran arkadaşlara bişeyler sormak isterim... 1.Yayları takma işlemi ne kadar sürüyor? 2. Yayları takarken arka pandizot falan sökülüyormuş doğrumudur? 3.Bu işlemi kaç paraya halledebilirim? (Daha önce taktıran arkadaşlar kaç para verdi acaba?)
Ustasına Bağlı Getz Takmıştık 1.5 Saat Sürmüştü Arka Pandizotu Sökmemiştik Yanlış Hatırlamıyorsam 1. Sene Önce 70 Tl Vermiştik
ben bu gün taktırdım fk marka 5cm yayları takma işlemi 30000 bakımı 1saat falan sürdü arka pandizotla bi işleri yok lifte kaldırıp amortisörün alt civatalarını söküp yayları çıkardılar.yağ,ön balata,yaylar ve hava yağ polen filtrelerin deyişimi olarak işçilik 120TL
1-) 25-30 dk sürdü benim ki. İş yaptırdığım yer bir sürü aracın amortisör vs. işlemlerini yapan tecrübeli bir yer olduğundandır belki. 2-) Hayır pandizotla işleri yok, arka yayların değiştirilmesi çok kısa sürüyor. Liftte, sadece bir vida sökülüyor, yaylar boşa çıkıyor, yenileri takılıp, o vida takılıyor geri. Bütün zaman kaybını ön amortisörlerin çıkartılması, yayların ona takılması alıyor yani. 3-) Ben sanayiden ustayla tanışıp referans olarak göndermiş gibi hallettirmiştim işimi, 50 tlye yaptılar, ama sonra gittiğimde aynı işe 80 tl demişlerdi, daha da düşmemişlerdi. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
ben era nın kendi yaylarını preste düşüttürdüm arka amortisörleri değiştirttim ikiside patlakmış ön ve arka amortisörlere gaz bastırttım ön yayları 3 santim arka yayları 2 santim düşürttürdüm araba süper oldu ve süper duruyor şimdi 330 tl verdim atatürk oto sanayide namiştain amortisör
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Dün bende taktırdım yaylarımı. Arabam tam istediğim gibi oldu. 45 dakka gibi bir süre aldı sökme takma işlemi. Atatürk oto sanayide arkadaşım olan CAR POINT te yaptırdım işlemi. Tabi muhebbeti, yemesi içmesi, bide arada body kit için fiberciye gitmesi v.s 3 saate yakın sanayideydim
Arkadaşlar aracım 2008 model dizel era. 215/40/17 ebatında çelik jant var. 5 cm spor yay takmak istiyorum. Acaba sürtme yapıyormu? taktıran arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Ona göre spor yay alacağım. 3.5 cm alsam yeterli olurmu?
Jantın ET değeri önemli. 35 altında ise sürtme yapma ihtimali var. Ancak, ET değeri 40 civarı ise sürtme yapıcağını sanmam... Ayrıyetten 3.5cm bence çok güzel. Tavsiye ederim...
Onur kardeş ilk önce merhaba diyelim ne zamandır yoksun yada ben seni göremiyorum buralarda bende yay taktırdım aracıma benzinli 5cm'lik taktırdım gayet iyi oldu ama sen 3,5cm taktır dizel benzinliye göre daha agır oldugu için aynı düşmeyi yapıyor lastik olarakta bende 205/40/17 var 215 sürtme yapmaz can arkadaşımızdada vardı onun aracıda dizeldi ve 215 taban vardı herhangi bir sürtme olmadıgını söylemişti şimdiden hayırlı ugurlu olsun diyelim.
Abi epeydir görüşemiyoruz. Foruma giremiyordum. Spor yay olarak tavsiye genelde eibach diyorlar ama başka önerebileceğiniz yay markası varmı? Bir de yay takınca amortisörleri değiştirmek gerekirmi (renault < Fransız markalarını boykot ediyoruz > 'larda değiştirmek gerekiyor diye biliyorum sorun açtığı için) Hyundai'de de öyle bir sıkıntı olurmu acaba..?
Ben değiştirmedim değişmiyorda zaten alıp taka bilirsin imkanın varsa eibach tak ben coil-ex taktım 5cmlik zaten eibach'ın onun 5cm yok bildigim kadarıyla 3,5cm olanı var bir sıkıntı çekmeden takabilirsin Düzenleyen : oisguzar
sürtme yapacağını zannetmiyorum bende 5cm yay 195/50/15 lastik bbs 8ofset jant takılı bir sorun yaşamıyorum