ARKADAŞLAR FORUMDA ARADIM Bİ KONUYA YAZDIM AMA CEVAP ALAMADIM.BENDE 2006 ERA SELECT VAR BU ARAÇLARDA FAR AMPULLERİNİN ÜZERİNDE ŞAPKA GB. BİŞEY VAR BUNLAR MERCEK FAR GÖREVİ Mİ GÖRÜYOR MERAK ETTİM.XENON TAKICAM AMA MERCEKSİZ YAPMAK İSTEMİYORUM MERCEK HEM PAHALI HEMDE KARABÜK GBİ BİR YERDE YAPAN KALİFİYELİ USTALAR BULMAK TA ÇOK ZOR.BU NEDENLE KONUYU AÇTIM.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...
şu şapka için yardımcı olurum şapkanın görevi ışık o şapkanın içinden geri farın aynalarına ve ışık o aynalardan yayılıyor yani şapkanın görevi ışığın direkt olarak dışarı gitmesini engelliyor ve dahada iyi aydınlatma olmasını sağlıyor
yani anladığım kadarıyla ışığı net veriyo hemde toplama görevi yapıyor doğru mu anlamışım? yani az da olsa mercek far görevini yapıyor.
mercek bambaşka bir şey mercek xenon ampülünden çıkan yoğun dağınık ışığı toplar tek bir noktaya verir o şapka o görevi yapmaz.. xenon far yapısı itibariyle mercek olmasssa spot ışığı gibi düşünün her yana ışık saçar yani ışık dağılır halogen ampül gibi toplu tek noktaya ışık vermez bu yüzden mercek şarttır.. mercek pahalı değildir 30-40 tl dir çifti.. fara adaptasyonu ise bir yere yaptırırsanız işçiliğe bağlı 100 ila 150 tl arasındadır.. yani toplamda ortalama bu işlem için 150 ila 200 tl parayı gözden çıkarmanız gerekir ama çok orjinal bir şey yapmış olursunuz kimseyide rahatsız etmessiniz.. muayenede sıkıntı çekmessiniz.. bunların dışında en önemlisi harika bir sürüş kalitesi yakalarsınız merceksiz farda önünüzü gördüğünüzü sanırsınız önünüzde spot ışığı varmış gibi gezersiniz mercekli farda ise tamamen harika bir şekilde ne kendinizi ne karşı tarafı rahatsız etmeden sürersiniz
tmm merceğin faydalarını biliyorum ben de o şapkaya takıldım eğer o da öle görev yapıyosa macera aramaya gerek yok diye düşünmüştüm ilginiz için trşrkkür ederim...