Merhabalar arkadaşlar Foruma yeni üye oldum. Sizlere danışmak istediğim bir şey var. Era'ma xenon far almak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum Farlar için bunu http://www.n11.com/xenon-far-kiti-zenon-far-h7-h4-set-ucretsiz-kargo-P26981337 sisler için bunu almak istiyorum http://www.n11.com/hid-h27-8000k-xenon-far-seti-P50409816 yada sadece sisleri xenon amerikan park modulu alıp farları beyaz 20'tl lik halojen far mı yapsam teşekkürler
Sislere taktıracagın ampüllere dikkat et ben halojen kullandım ısıdan dolayı eridi xenonları da bi aksesuracıdan yada internette garantı veren yerlerden al amül patlarsa yenisini alırsın ben aksesurcıdan aldım 2 yıl garantili
Mercek kullanmadıktan sonra xenon'a karşıyım. Karşı taraftan gelen sürücülerin gözünü kör etmeyin yok yere , genelde öyle gezenlere de hiç acımıyorum yakıyorum uzun farları.
xenon un kaliteli oldukdan sonra mercege gerek yok ki ayrıca mercekli xenon yapmak istersen kafadan 650 tl gidiyor ve iyi bir usta bulman gerekli
Yok kardeşim en kalitelisi de olsa gözünü yakıyor resmen , gözümden yaş akıyor... Mercek olmasına rağmen en son model Audi araçların bile xenon'ları rahatsız ediyor. Eğer böyle bir uygulama yapılacaksa ya paraya tam kıyman gerekiyor yada bizler gibi halojen farlar ile gezeceksiniz.
Valla ben halojen ampülde kullandım ama hiç faydasınıda görmedim xenon u taktırdıgım günden beride karşı tarafdan hiç şikayet almadım
Ozellikle h4 ampul kullanan araclarda merceksiz xenon kullanilmasi karsidaki surucuyu rahatsiz eder. Karsidakinin yolda durup bizi uyarmasini beklememek gerekir.. sislere en uygun ampul osram all season ampuldur.. normal farlar icinde yine osram h4 night breaker tavsiye ederim...
Merceksiz farda isterseniz 500 liralık oem xenon kit alıp takın, lümen değeri yüksek olduğundan göz alacaktır. Ayrıca Tüv'den geçmez + trafiktede cezası vardır. Kimseyede xenon tak yada takma demek istemem ama madem takacaksınız bari kalitesin iispat etmiş markaları tercih edin. Halojen ampullerden ucuz xenon kitlere ne derece güven edilirki ? Sis farları için led ampullerde ise kısa sürede bozulma oluyor, bilginize.
Bencede alırsanız mercekli alın öyle apaçi arabalardaki gibi etrafa çok ışık saçıyor diğer türlü ayarsız olduğu için
Kaliteli xenon göz almaz diye bisey yok. Xenon ampulü uzun oluyor. Isigin yarısı farin parabolik yansiticisina carpmadan disari gidiyor. Gozu bu yuzden alir. Far tasina carpsa zaten gerektigi yone gider. Era bi xenon konusu var forumda yardimci olacaktir. Yanma odasından gönderildi.
Alıyordur tabiki zaten karşıdan araba gelince kısıyor araba almasa kısmazdı herhalde diye düşünüyorum
bu normal sartlardaki ampul. Xenon daha uzun olur. Benim görüşüm arabama bi xenon yaptigimda param yoktu halogen ampul uydurup devam ettim. Eskisinden iyiydi. Sizde bu sekilde çözüm bulabilirsiniz. Hem güzel olur hemde göz almaz. Yanma odasından gönderildi.