Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era team mi (1.4 benzinli) yoksa ...?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda serdar_han tarafından 6 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. serdar_han

serdar_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar arkadaşlar era forumundaki herkese selamlar... Babama 1.4 team bulduk bir tane bej renkli 8500 km de fiyatıda 17.500 abs siz ve tek hava yastıklı 2008 model... Tabiki babam araba genç az km yok yapmış olunca hemen atladı alalım diye ben de dur ben araştırayım dedim ve bazı korku ve kuşkularımı sizle paylaşarak sizden fikirlerinizi rica ediyorum...

öncelikle hyandai i kendim için almam 2008 model bir araçta hele hele segmentide ya 1.ci ya da 2.sırda fiyat olarak olan bir araçta;

Bana göre eksi yanları

1.abs nin olmaması
    2.tek hava yastığı olması
    3. kaportasının çok nazik olmasını
    4. yol tutusunun güven vermemesi
    5.segmentidenki bir çok araca göre maksimum hız değerlerinde arabanın aşırı hassas olması savurmaya çok müsait olması
    6.yakıt sarfiyatının dengesiz olması
    7.elektronik direksiyon sistemindeki kararsızlık

Bana göre artı yanları

1 . modeline göre çok makul fiyatı
    2.yedek parça sıkıntısı ve servis sıkıntısı olmaması
    3. seri hızlanması ...
    Diyecek olursam 2008 model çabuk hızlanabilen bir araçta kaportası oldukça zayıf olan bir araçta 100km de fren mesafesi 50metre diyecek olursak aracın abs sinin olmaması ,sürücü hava yastığının olmaması hayati bir hata diye düşünüyorum ha güvenliği ön plana çıkarmış bir volvo da da hayati hatalar vardır elbet ama volvo ile era nın kaportası arasında kanımca çok büyük bir fark var herşeyi geçtim sizden yardımcı olabilirseniz tek duymak istediğim şudur ;

17500 lira verilip 2008 model abs siz tek hava yastığı olan bir era mı almak daha güvenlidir yoksa 2000 model focus ghi sedan mı km si de kabaca 80bin dersek ...Yanlış fikirlere sahip olabilirim yazdıklarımda lütfen düzeltiniz...saglıcakla...

2. Misafir

Misafir Guest

bence hiç kaçırmayın alın

3. ahmetva

ahmetva Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gidin 2000 model focusu alın lpg taktırın... servisten çıkamayın :)

4. M10uR

M10uR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O Kadar Yıpranmış bi araca.. 18 Bin.. Vermekten'se. hiç Yoktan Neredeyse 0 bi aracı almak daha mantıklı bence...

kaportasının çok nazik olmasını
    4. yol tutusunun güven vermemesi
    5.segmentidenki bir çok araca göre maksimum hız değerlerinde arabanın aşırı hassas olması savurmaya çok müsait olması
    6.yakıt sarfiyatının dengesiz olması
    7.elektronik direksiyon sistemindeki kararsızlık

Bu Kadar Abartılcak kadar Sorun'da yok bence... Yol tutuşu gayet iyi.. ama 120 le viraja girersen tabi olmaz..

fabrika Versinin Üstüne Çıkarsan Tabi Güvensiz Olur Adam Demiş Benim arabam Mesela. 150 Gidiyor Sen Bunun Üstüne Çıkarsan güven vermez.
    Kaporta'da. O kadar İnce.. saç değil Eski Accent'lere Göre gayet.. Kalın saç kullanılmış..

ERA.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    başlık sahibi arkadaş fren mesafesi ile abs nin direkt bir bağlantısı olmadığını biliyorum. abs fren mesafesini kısaltmaz aksine ıslak zeminde uzatır. abs sadece güvenli bir duruş ve manevra imkanı tanır.

bunlardan başka; 2000 focus un da artı ve eksilerini buraya yazarsanız , sizinde daha kolay vereceğinizi düşünüyorum.

benim tercihim yeni arabadan yanadır. 9 yaşındaki bir araba ile 1 yaşındaki bir araba aynı değildir

6. Misafir

Misafir Guest

Bir kere iki araç arasında 8 yaş, 70.000km fark var, önce bunu karşılaştırın, kaportanın zayıflığı konusuna gelince böyle bir şey söz konusu bile değil, neye göre zayıf, illa birine vurduğunda kemiklerini tuz buz etmesi'mi gerekiyor kaportanın güçlü olması için, o devirler geçti artık, sağlam kaporta demek uzun süre dayanabilen kaporta demektir, vurduğunda adam öldüren kaporta değil, bu durumda firma 7 sene kaporta garantisi veriyorsasağlamlık konusunda tekrar düşünmek gerekir derim, savrulma konusuna gelince, Clio ile berabergirdiğimiz virajda Clio dansederken ben ufak bir kontra ile aracı topladım, tecrübeyle sabittir ve şahitlerimde vardır, Clio'yu kullanan arkadaş aynı zamanda sitemizin üyesidir (chiptunner)...Yani netice garanti dahilindeki bir otomobil yerinegarantisi bitmiş, metal yorguluğunun tüm izlerini üzerinde taşıyanaynı paraya sınıf farkıda olsa8 yaş daha yaşlı bir otomobile para vermek bence pek'de akıl karı bir iş değil...Sonuçta her ne kadar sizde bu kadar kötü bir intiba bırakmış bir marka'da olsa yaklaşık 10 yıldır bu memlekette Hyundai'ye biniliyor.

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    23 bin verdim ve sıfır era aldım, full bile değil,
    aynı paraya honda, vw, toyota, ford gibi bir sürü markanın 2. elini alabilirdim, ancak sıfır araba sorunu az olan arabadır dedim aldım
    kendim kullanacam, kendim bakacam, uzun yıllar binecem inşallah
    başkasının yıllarca sefasını sürdüğü aracı alıp sürekli tamirci tamirci dolaşmak istemedim. alırken değer mi değmez mi diye düşünüp kendimi üzmedim.
    şu an 9-10 yaşında bir araba alırsan son sahibi olur ve hurda teşviği çıkmasını beklersin, artık o eski devirler geçiyor, 10-15 yaşındaki araçların kapışıldığı dönemler geride kalıyor.
    uzun süre binmeyi düşünüyorsan 2-3 yaşında bir araç alın derim.

8. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    aynen bende senin gibi düşünüyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

9. emrebak

emrebak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MERHABA YAKLAŞIK İKİ AY ÖNCE BENDE AYNI SORUYU SORUYORDUM HATTA BENİM BULDUĞUM FORD FOCUS 2003 MODEL VE 35BİN KM DEYDİ ARAÇTA TANIDIĞIM BİRİNİN MÜDÜRÜMÜN ARACI KM ORJİNAL YANİ ŞİRKET ARACI KULLANDIĞI İÇİN ARAÇ GARAJDA YATIYORDU BİR ARKADAŞIMDA MATRİX VAR HYUNDAİ NASIL DİYE KENDİSİNE SORDUM KULLANANA SORMAK LAZIM ANLATA ANLATA BİTİREMEDİ VE ÇOK ÖVDÜ AMA AKLIM FOCUSA TAKILIYO BU ARADA ERA DA 2007 15000 DE BİR DE FORD SAHİBİNE SORDUM BANA BEN YANDIM SEN YANMA DEDİ BİRAZ DAHA ARAŞTIRDIM VE ERA YA KARAR KILDIM KESİNLİKLE PİŞMAN DEĞİLİM 2 GÜN ÖNCE 2001 ASTRA KULLANDIM 2 KM GİTTİM ARAÇTAN İNDİM O KADAR DAR GELDİKİ RUHUM DARALDI TAMAM ARAÇLAR GÜZEL DOLU AMA RAHAT DEĞİL SON OLARAK BENCE ERA ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM SYG

10. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler....ancak forum kuralları gereği gerekmedikçe büyük harf kullanmıyoruz...

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bir volvo da da hayati hatalar vardır elbet ama volvo ile era nın kaportası arasında kanımca çok büyük bir fark var

Sadece kaporta farkımı var.Elma ile armutu karıştırmayalım

12. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2000 model bi araç bence hertürlü artık masraf zamanı yaklaşmış bi araçtır. Bakın opel ford gibi firmalar paslanmazlık garantisini yaklaşık 10 yıl veriyor. Bence era sizi hayli hayli memnun eder.

13. adonmez

adonmez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende eramı almadan çok tereddüte kaldım, 2000-2001-2002 honda civic mi almayı düşündüm. Açıkçası temiz bir araç bulmadığım için almadım. Araç temiz olduktan sonra honda ford gibi markalarda 10 yıl pek problem değil. Artı honda yada ford arbaların ikinci elleri değerli. Ör: bir arkadaşım iki sene önce 15000 TL'ye 2000 model otomatik honda civic aldı . 1 ay önce bu krizde 15250 TL'ye sattı. Sonuç olarak temiz bulduktan sonra 10 yıllıkta olsa honda sürmekte çok keyiflidir. Birde daha önce yazılanlara baktım parça yorgunluğu falan diyorlar, arkadaşım 2000 model civic aldığında servise götürmüştü, diğer markalarda çoktan değişmesi gereken egzos gibi parçaları hala orjinal ve 2-3 sene daha kullanılabilir durumda. Tüm bunları yukarıda ölümüne hyundai savunan arkadaşlardan farkılı duygusallıktan uzak yazdım. Umarım faydalı olur.

14. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

bu yazdığın eksilerinin era da olup olmadığını iyi biliyor musun. sürdünüz mü..

zamlanmadı ise sıfırı abs li 21.580 idi. yeni era 1133 kg o kadarda nazik değil. burada 210-220 basanlar var, yol tutuşunu beğenmemen için fabrika son hız değerine ulaşman lazım buda 170 civarı ki sorun olacağını zannetmiyorum. formula1 yarışı için almıyoruz..benim için max 140 yeterli..oda otobanda ki hızım arasıra..yakıtı kararsız değil 5000 km den sonra benzinin 3-3.20 aralığında hep 200-215 bin yaktı..durma mesafesi ise 1.6 otomatik vites 100 km de 38.5 metre..test sonucu..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif(çok süper diye bilinen en iyi diğer model arabalar36-37 metrede duruyormuş)--(arabanın durmasında kazayı algılama veya öndeki freni gördükten kaç salise sonra tepki verip frene basacağınız önemlidir..yoksa hiç bir arabanın durma mesafesi herkes için geçerli değildir)
    Düzenleyen : mdx78

15. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim düşüncemle abs çokta faydalı bişey deil araba alcağım zaman illede abs li olsun diye yırtınıyordum abs siz alınca üzülmüştüm fakat abs li araç kullandım fren mesafesini yarı yarıya uzatıyor abs de takip mesafeni çok iyi ayarlaman şart.

16. serdar_han

serdar_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

17. serdar_han

serdar_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese selamlar... Afedersiniz yukardaki alıntıyı yaptım ancak ekleme yapmadan yollamışım ,
    ben era nın nazikliğini kastederken sacındaki incelikten güven vermemsinden bahsetmiştim ama bu konuda polemiğe girmek istemiyorum,yorumlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ederim açıkçası bir araba alacaksam öncelikle güvenliği ön plana alıyorum aldıgım araçtada vurdugumda vurdugum kişinin tuz buz olmasından daha çok bir kamyonun altına girdim ne olur diye düşünüyorum ki daha 2 gün önce 2620 cargo bir kamyon üzerime öyle bir geldiki süratim 40 tı, neredeyse ... işte bu sebeplerden dolayı hyundai era almaktan vazgeçtim yakın arkadaşımda accent vardı onda biliyorum kulladım,fakat era yı kullanmadım sadece duyduklarımı sizle paylaşmak istedim netice de honda city almaya karar verdik babama...tekrar çok teşekkür ederim iyi günler...

Bu Sayfayı Paylaş