merhaba arkadaslar. şöyle bır dusunce hasıl oldu bende. select gosterge panelı ıle benım team'in gosterge panelını degıstırsem yol bılgısayarı vs.. gıbı sıstemler benım aracımda calısırmı ? bu konuda bılgısı olan varsa ve paylasırsa sevınırım. aracıma dısarıdan takma yol bılgısayarı almayı dusundum. fakat koyacak yer sıkıntısı canımı sıktı. bende yol bılgısayarı ve cruise control takıntı durumunda. yapmak ıstedıgım seyler ve cozum arıyorum . cruise control olayını çözdum gıbı bırsey. yurt dısında aracıma uyumlu CC buldum. ama henuz getırtmedım. maddı sıkıntı var bıraz. yol bılgısayarıda aynı sekılde buldum. ama yol bılgısayarını burada gosterge degısımı ıle cozebılırsem super olur dıye dusunuyorum. orjınallık degısmeden yol bılgısayarım olur. sımdıden goruslerınız ıcın tesekkur ederım.
Forumdaki ustalar daha iyi bilir ama şu konuyu bi incele istersen,genede ustaların cevabını bekle. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=12500 Bende seninkine benzer düşünceler içindeyim,ben yol bilgisayarından ziyade 2.el 2010 gösterge bulup,kadran kağıdını kullanmak istiyorum yeşil renkten mavi beyaz renge çevirmek istiyorum, oyüzden araştırmalar içindeyim,bakalım nasip.
ben renk konusunda sıkıntılı degılım acıkcası. renk fazla goz almıyor. renk olayını degıstırmeye kalkarsam aracın konsolundakı herseyın rengını degıstırmem gerekıcek ve onu yapmakta epey zaman alır soketlerını arastırıyorum eger soketlerı aynı ise calısacagını dusunuyorum. gereklı cıkıslar gonderılmıstır ama ekranda gosteremedıgı ıcın calısmıyordur dıye dusundum. soketler aynı ıse taktıgımız anda calısacaktır dıye dusunuyorum. tabiiki ustaları daha ıyı bılır bu konuyu. ustalardanda cevap beklıyelım.
ustası değilim ama bu iş pahalıya patlar, ayrıca aldığınız parçalar uymazsa elinizde kalabilir, crusie control getirtip ve gösterge paneli değiştirene kadar aracı değiştirmek daha mantıklı gibi geliyor bana
CC sahibi bir era yok bıldıgım kadarıyla. gaz telı olmayan araclar ıcın unıversal electronıc CC bulunmakta. fıyatlarıda aman aman cok yuksek degıl. bıraz meraklı bır kullanıcı montajını yapabılır ve kendım montajını yapabılecegımı dusunuyorum. gostergede aynı sekılde. degıstırmek sıkıntı degıl ama uyup uymadıgı konusunda bılgı sıkıntım var. aracımdan memnunum. yakıtı , kullanımı , fıyat ve yedek parca durumu (turkıye sartlarında) makul bır arac. bunu satıp CC sı olan bır dızel temızarac almaya kalksam bunun uzerıne en az %50 sı kadar para eklemem gereklı.ama bu ıstedıklerımı yapabılırsem (CC ve yolbılgısayarı) bana malıyetıaracın %5 i bıle olmayacak. sız olsanız hangısını yapardınız ???
para varsa i30 alırdım, yoksa ucuz yollu bir çözüm bulmaya çalışırdım, size hak veriyorum, ama ya istediğiniz gibi gitmez, masraflar boşa giderse yazık olur, hayırlısı olsun
passat tdi bile bır secenek o fiyatlarda. ama dedıgım gıbı en mantıklı cözum ERA. basıt bır ıkı cozumle ıstedıgım duruma gelır. ha olmadı uymadı beceremedım o zamanda zararım cok abartılı olmaz. ugrastıgımla kalırım. ama buda bır zevk degılmı ? bırde su acıdan dusunelım en basıt ornek ; bır aracın stop ampülünü degıstırmeye kalktıgınızda arıza lambası yanıyorsa o araç ıcın yapabılecek cok fazla bırsey yoktur. ama ugrasılabılecek emek verılebılecek arabalar bana gore daha keyıflıdır. tabı bu benım fıkrım. yanlıs hatırlamıyorsam 2003-2004 yıllarıydı subaru ımpreza almıstım. ama 1999 model aldıgıma pısman olmustum. aracın bıryerını pırkalamaya kalktıgınızda beyın ve yonetım sıstemı ızın vermıyor ve kandırıcılar kullanmak zorunda kalıyorsunuz. bunu bılseydım 1996-1998 arası modellerden alırdım. onlar herseye mudahale etmeye ızın verıyordu. 99-2000 modellere egzos takmak bıle problemdı. ama eskı modellerde boyle bır problem yoktu. belkı bıraz eskı kafalıyım ama aracımın sagını solunu kurcalamak bana ayrı bır zevk verıyor. yapabılecegım seyler oldugu surece mesela forumdakı bır arkadas gosterge lambalarını yesılden mavıye cevırmıs. ben onu hayatta yapamam. ama basıt seyler ıle ufak ve yararlı degısımler ayrı bır zevk ve aracı kullanmaktan ayrı bır haz almak demek bana gore