Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era team 50 TL yakıt ile 70 Km. yuh yani

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda engin_er tarafından 11 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Era 1.4 team 50 TL (litresi 3,65)yakıt ile 70 Km. yuh yani diyorum sanki benzini içiyor bu ne ya şaşırdım kaldım.

şehir içi ve trafiğin sıkışık olmadığı yerlerde 50 liralık benzinle 70 km. yaptı.
    normalde fabrika verilerine göre enaz 140-150 km. yapması gerekli

EDİT:
    arkadaşlar yukarda her ne kadar öyle yazmışsamda boş dep olunca insanı yanılttığının farkına vardım.
    çünkü ben 50 tl boş depoya yakıt aldım(bayiden çıkarınca) haliyle 70 km. oluncada ışık yandı sizlerin dediği gibi ışık yandıktan sonrada en az 40-50 km. daha giderse o zaman yakıt iyi görünüyor. az önce yine 50 tl benzin aldım ve ibre yarım depoyu gösterdi.

aslında yakıt denemesini fulleyip yapmakta yarar var ama nerde fullemek para dyanmıyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : engin_er

2. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İnanılır gibi değil.Benim aracım o kadar yakmasına hayıflanırken (20TL =60KM) sizin bu yazdığınız daha vahim bir durum.Eminsiniz değil mi..?
    Düzenleyen : Levent

3. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    100 km'de 20 LT demek oluyor bu.
    bildiğimiz 20https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    bi yerlerde bi yanlışlık veya mekanik bir sorun var bence.

4. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    eğer ölçümde hata yoksa hemen servise durumu bildirin...

5. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıfır km araç benzine hasret kalmış herhalde.

siz genede depoyu fulleyerek ölçüm yapın.

6. freshwind

freshwind Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yeni 1.4 team oto. vites aldım. depoyu fuledim. ilk izlenimlerim şehir içi dışı karşık 145 km de depo göstergesi çeyrek azaldı. Yani yaklaşık 12 lt. benzinle 145 km demek oluyor. yani 100 kmde 8.5 lt tüketim görülüyor. bana iyi gibi geldi. senin tüketim bence çok fazla ama hesapta bir hata yapmış olmayasın.

7. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Muhakkak bir yanlışlık var bu işte. Depoyu fullemeden yapılan ölçüm ne kadar sağlıklı olabilir.

8. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kilometrede 0,714 kuruşmu yakıyor yoksa benmi yanlış hesapladım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Bu ne be imkansız birader bence pompada hava bastılar heralde başka bir açıklaması olamaz !!!

9. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Dostum eğer imkanın varsa birde şu yöntemi denemeni tavsiye ederim servise gitmeden önce ;

Önce depoyu fulle ama pompa atana kadar üzerine dolum yaptırma ne kadar yakıt alırsa alsın pompa atınca bırak , sonra kilometre saatini sıfırla ve 100 Km veya katlarında (200-300Km) gibi bir süre aracı kullandıktan sonratekrar aynı benzin istasyonundan hatta dahada garanti olsun aynı pompadan tekrar aynı şekilde deponu fulle , pompa attığında yine dolumu durdur üzerine ilave yaptırma !..

eğer 100 Km lik bu testi yaptıktan sonra ilk dolum ile ikinci dolum arasındaki litre farkı 10 - 12 Litreden fazlaysa (Aslında 10 Litrede fazla ama zamanla düşer)servise bi uğra derim !

Not: Bu ölçüm fabrika verisiyle tutarlı olmayacaktır. Doğal olarak senin aracın yenive diğer etkenler var bunlar tüketimi arttırır,ilk çalıştırma + şehir içi + şehir dışı + rölanti + ısınma + rodaj + stop etme (Park) gibi birçok etken ile uygulayacaksın ve tüketim değerlerin mevsim şartlarıda ( soğuk hava ) göz önünde bulundurulursa 10 Litre civarı bişey olması doğaldır ama bu zamanla düşecektir . Eğer 10 Litrenin üzerinde (100Km'de) bir tüketim varsa -ki senin verdiğin rakama göre yaklaşık 19,5Litre tüketiyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifBu imkansız , muhakkak bir sorun vardır en kısa sürede servise git derim ...

Saygılar
    Düzenleyen : Kaan Çelikçi

10. h5_n1_

h5_n1_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mümkün değil ya yakıt aldığınız yerde problem var yada benzin deposu veya hortumlarında bi sorun var.bahsettiğiniz tüketimin olması olumsuz giden bi şeyin olduğu anlamına geliyor.

11. Misafir

Misafir Guest

Araç Yeni Yavaş Yavaş Oturucak Diyeceğim Ama Çok Fazla Yakmış :) Servise Başvurun bence normal değil

12. akgül10

akgül10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 20 tl lik yakıtla 70 km gittim aynı arçla.

13. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıtı hep aynı yerden mi alıyorsunuz??? yani bu değerleri görünce aklıma ilk gelen soru bu oldu...hocam birde depoyu fulleyip yol aldıktan sonra bir daha fulleyip aradaki değere göre hesaplasanız...en kesin yöntem olarak ??

14. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    birde depoyu fulleyip deneyeceğim bakalım sonuç ne çıkacak.

ayrıca bir şey daha sorayım.
    araç bayiden çıktığında 8 Km.deydi ve benzin ışığı yanıyordu. ben 50 liralık benzin aldım ve 70 km. sonra yine benzin ışığı yandı.

fabrikadan çıkarken bu araçların deposuna ne kadar litre yakıt konuluyor acaba

15. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şöyle birkaç adım öteye götürebilecek kadarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifşaka bir yana azıcık bir şey koyuyorlar...

16. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o zaman depo boş diyelim
    50 liralık yakıt aldık ışığı ancak söndürdü demekki bizim araç biraz daha gidecek ışık yanıkken. sanırım 100 km gider ama en garantisi depoyu fulleyerek ölçmek.

yarın hyundai (fabrika)müşteri hattını arayarak soracağım gerçekten merak ettim fabrikada kaç litre yakıt koyduklarınız,

Düzenleyen : engin_er

17. freshwind

freshwind Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum 2 litre koyuyorlar. Ben bayiden sonra hemen benzin aldım depoyu fulledim tam 43 litre benzin aldı. Ayrıca senin hesabın yanlış gibi geliyor bana. Benim ERA 8.5 lt yakıyorsa ki otomatik benimki senin araba en fazla 8 yakar bence.

18. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ayrıca o lambaya pek güvenmeyin bir defa yandımı hep yanık kalmayabiliyor...sönüp tekrar yanabiliyor...çok takılmayın bence bu konuya...fulledikten sonra gerçekler ortaya çıkar nasılsahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

19. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Nasıl bir uslup bu Yazınızı düzeltin.Yoksa ben düzelteceğim

20. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hemşehrim canını sıkma. zira anladığım kadarıyla senin depo tamamen boşmuş (yaklaşık 1 litre benzin varmış) Sen 50 TL benzin (yaklaşık 13,5 litre) almışsın. 70 km. gittiğinde ışık yanmış. bu demekki en az 40 km daha yapabileceğin benzin var. Bu durumda 100 km.de 12-13 litre yakmışsın. Bu da normal yeni araç için kullandığın şartlar düşünüldüğünde (şehir içi, dur-kalk vs.) Bu durum zamanla netleşecek...

Bu Sayfayı Paylaş