Merhaba Benim era tavan lambasınınanahtarı yerinden çıkmış .oto elektrikçi anahtarı iptal edecek bir köprü yaptı orada parçayı göremedi.Ben Yükselişten lambayı spariş verip aldım.Yerine takarken çıkan parçayı görüp onardım oldu.1 gün sonra lambayı götürdüğümde bunu geri alamayız dediler.Üsteleyincede yüzde 40 aşağı alırız diyorlar bu sizce normalmi.Bir daha oraya gitmemeyi düşünüyorum.
Tüketici haklarına başvursanız kesin haklı çıkarsınız ancak astarı yüzünü geçer. Yine de size kalmış.
Tükedici hakları hakem heyetine gitmekten korkmayın. Hem masrafı yok. Sorununuz neyse bir dilekçe ile başvuruyorsunuz. 900 Tl ye kadar olan tutarlarda verddikleri hüküm geçerli sayılıyor. MAsraflı olan kısmı mahkeme. Eğer oraya da davayı kendiniz açarsanız 60TL civarında bir masrafınız oluyor kaldı ki sizin durumunuzda mahkemeye gerek yok. Zaten kanunen aldığınız bir ürünü hiç kullanmadıysanız yedi güne kadar koşulsuz şartsız geri iade edbiliyorsunuz.
Sanırım bundan sonra gitmem.Çok kişiden duydum ama bana yakın diye gitmiştim.Bundan sonra ne ben nede bizim şirkettekiler oraya gitmez sanırım yarın anlattıktan sonra bu olayı.