19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era süspansiyon

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Özgür tarafından 15 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Özgür

Özgür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era'yı daha yeni almış olmama rağmen (2 ay) ilk günden beri süspansiyonlarında sorun varmış gibi geldi. Era kullanıcısı arkadaşlar, görüşlerinizi paylaşın lütfen

2. Misafir

Misafir Guest

Ne gibi bir sorun arkadaşım? hoplama zıplama gibiyse çaresi eibach prokit veya sinirlerin sağlamsa servise git derim... Forumda da ufak bir araştırma yap sana tavsiyem...

3. Misafir

Misafir Guest

Era'nın süspansiyonu insanı rahatsız eder ama çok problem olmaz, mümkün olduğunca virajlarda dikkat edin...

4. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    ya arkadaşlar size itiraf edeyim, herkez bu Era'ların süspansiyonu çok kötü diyor ama ben bu bayılıyorum :)) köprülerden geçişlerde veya hafif bozuk asfaltta yaylı otobüs koltuğu gibi seke seke süper oluyo :)) çelik jant ve performans lastikle yol tutuşu da sağlamlaştı şu an sıkıntım yok.. sadece arka kısım biraz yüksek ona da alternatif çözümler çareler arama peşindeyim

5. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Hocaaaam doğru güzel salınıyor fln bu sizin hoşunuza gidiyordur bunada eyw.. Ama jant ve lastik ile yol tutuşu anca %5 düzeltirsin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif buyüzden sen yinede coşkun abinin dediğini beyninin bi köşesinde tut... Kimseye zarar gelsin istlemeyiz... Heee tak yayını,tak kule gergini ondan sonra deki ben biraz olsun düzellttim yol tutuşunu kafam rahat.. Ama lastik ile olcak iş diil bu bunu söyliyimde..

6. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    üstadım ve arkadaşlar tabi size kötü örnek olmiyim :)) yol tutuşu güvenli derken su kanallı gibi sanki lastikler yağmurda filan araba çekmiyo ve bende drift yapar gibi girmiyorum virajlara ama kız gibi de girmiyorum (sözüm meclisten dışarı) 195/55/15 jant,lastik varken acaba yay taksam sürtme yaparmı??

7. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Hocam yağmurlu yolda tabi olay başka ben genel olarak konuşuyorum tabiki ıslak yolda lastiğin çok büyük rolü vardır... Ve sürtme olayınaaa cevap verdimmm diğer konudaa buradanda verimmm.. Sürtme felan hiç birşeyy yaaaaaapmazzzzzzzzzzz... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Rahatlkla 3 cm lik yayları takabilirsin.

8. Misafir

Misafir Guest

Oğuz kardeşim, bende 3 cm lik eibach prokit var ve lastik/jant ebatları orijinal. Bunlara 195/55/15 jant lastik taksam banada sürtecek gibi geliyor. Özellikle ön taraftan çok şüpheliyim yahu?

9. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Hocam Orginal lastik ebatları ve 195/55/R15 arasında çap farkı yokki... Senin jant 14 yanak 65 bunun jant 15 yanak 55 yani çapı kurtarıyor... Ve 3 cm'lik yayda öyle ahım şahım bir alçalma göstermiyorki zaten.. Oyüzden herşekilde kullanılabilir diyorum ben...

10. Misafir

Misafir Guest

Oğuz hocam aslında çap farkı yok doğru ama beni şüpheye düşüren şu lastik24 teki hesaplama aracı oldu. Orada sanki çap farklı gibi geldi bana. Aslında deneyecek birilerini bulabilsem keşke ne iyi olurdu...

11. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Hocam.. Çap farkı olsa hyundai o ebatları önermezki... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif Çünkü bu çaplar hesaplanarak bulunuyor ve asla bu çaptan farklı bir ebat vermez fabrika.. Ve çapın değişmeside ibrede sapmalar gibi sorunları ortya çıkarır.. 185/65/R14 'ten 195/55/R15 e geçişte değişim yaklaşık %0.1 - 2 civarlarında olur.. Buda hiç ama hiç gözükmeyecek bir değerdir..

Düzenleyen : Oguzz

12. Misafir

Misafir Guest

Şimdi yine baktım dediğiniz gibi lastik çapındaki değişiklik birkaç mm ile sınırlı imiş...Teşekkürler...

13. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar eibach marka için 420 tl uygun mu sizce?? dizel Era için.. piyasası nedir bilginiz varmı?

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ben 3 yıl 195/55/15 kullandım bu boyuta geçmek isteyenler 1 dk düşünmesin.Çok memnun kalacağınız ve yakıt ve performans yönünden hiç bir dezavantajı olmayan fabrikanın önerdiği ve taktığı boyuttur.Ayrıca yol tutuşunda son derece önemli bir değişim yaşanmakta

15. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Eibach helezonlarda gerçekten iyi bir firma.. Taş gibi yapmıyor konforuda sunmaya çalışıyor... Fiyat olarak normal piyasa değeri şuanda okdr.. Alınabilir.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

16. akin

akin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Al benden de o kadar, sanırım bu eralar da genel olarak bir sorun...

Bu Sayfayı Paylaş