Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA su eksiltme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ykement79 tarafından 8 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. ykement79

ykement79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar
    Eram da bir su eksiltme olayı var anlamış değilim Aracım servisden çıktı 2 ay sonra birden suyu bitti ilave ettim doldurdum köye gittim geldim 1500 km gitti çok az azaltı normal seviyede antifiriz koydurdum su eksiltiği için 3 hafta geçti antifirizle deeksiltme var seviyenin üstüne getiriyorum 3 hafta sonra alt çizgide motora baktığımda gözle görülür kaçak yok motor yağı normal sizin görüşleriniz nedir acaba

2. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    alt çizginin dahada altına düşmüyorsa sorun yoktur.

3. uhalil

uhalil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar.
    Geçen hafta da benim kaloriferim ısıtmaz oldu.

Yolda giderken problem yok ama, fren basınca ve kırmızı ışıkta durunca soğuk üflemeye başladı. Bir de bu soğuk kış günlerinde arabanın fanı çalışmaya başladı.
    Servise gittiğimde aracın radyatör suyunun bittiğini ve 3 Litre antifrizli su koyduklarını söylediler. Halbuki aracın yedek su deposunu ve yağını devamlı kontrol ederim, hiçbir eksiklik yoktu.
    Servis yetkilisi Eraların yedek su deposundan su alamadığını, sadece oraya fazla gelen suyu gönderdiğini söyledi. Neymiş ben radyatör kapağını açıp su kontrolünü oradan yapacakmışım. O zaman neden koymuşlar o depoyu anlamadım.
    Daha fazla tartışmadan ayrıldım fakat su yüzünden motor yansa demekki işin içinden sıyrılacaklar.
    Başına gelen arkadaş varmı bilmem ama böyle de bir durum var. Haberiniz olsun.

4. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Enteresan. Araştırılmaya değer bir konu.<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

5. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    evet gecenlerde bir arkadaşın başına gelmişti forumda aranırsa bulunur az daha conta yakıyormuş

6. cobannx

cobannx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Araç LPG li ise normal bende de aynı sorun var. servis bilgisi normal olduğunu söyledi arada tamamla sıkıntı olmaz...

7. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu arkadasın yazdıkları doğrumu bilgilendirirseniz sevinirim duyan gören bilen var mı boşu boşuna kaçak aramayayım :D

8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Doğru değil tabiki. 3 lt su eksilmesi demek radyatör de hiç su kalmaması demek. Su sıcaklığına göre genleşme kabına su gönderir-su çeker radyatörde su eksilmez hiç bir zaman.

9. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Radyatörde su eksilmez demişsiniz ama benim aracımda radyatörden eksiltiyor yedek depodan çekmiyor galiba suyu radyatör kapağını da değiştirdim aynı hala sebebini bilemiyorum antifriz değiştikten sonra oldu

10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sistemde sorun yoksa eksilmez, öyle olsa 10 kere yakardık motoru sizde kaçak falan olabilir antifriz açmış olabilir. Basınçlı kapağın mantığı zaten radyatörde su eksilmemesi içindir.

11. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    evet haklısınız ama işte demeye çalıştığım benim arabamdaki gibi radyatörden de eksilttiği durumlar olabiliyor doğrudan antifriz termostat borumdaki oringlere zarar vermiş yeni antifriz koymuştum araca da

12. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Yukarıda servis çalışanı eksiltir normal demiş ben o yüzden yazdım eksilmez diye uzmanı değiliz ama o kadarını da bilebiliyoruz normal değil yani, sizin eksilme sebebi araçta sorun olması. Sanırım antifriz olmadan normal suyla kullandınız ya da antifriz çok yoğundu ilk bulduğu boşluğu açtı oradan kaçırıyor.

13. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben de onu diyorum hocam araç normalde radyatörde eksik falan olursa yedek depodan çeker fakat sorun olursa çekmeyebilir .Ben 1 hafta önce komple suyu boşalttırıp antifriz ve su koydurdum önceden de içinde -10 dereceye kadar su vardı yani antifriz azdı şimdi birden antifrizli su koyunca dediğiniz gibi o termostatın borusundan sızma yapmış bakalım değiştircez geçecek umarım

14. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Geçer, aslında sürekli Antifrizli kullansaydın hiç bu durum olmazdı artık geçmiş olsun diyelim.

15. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Umarım dediğiniz gibi geçer çünkü bariz su sızdırma var dediğim yerde . Hocam işte araba 3 yıldır bizde ikinci el olunca önceki sahibi nasıl kullandıysa o haliyle alıyosun sıfır alınmış olsa ben hayatta antifrizi az olacak şekilde kullanmazdım şimdi diyeceksin e 3 senedir niye değiştirmedin diye hep seviye -18 falandı işte üstüne biraz eksiltme yaptıkça su eklediğimden antifriz iyice azalmıştı ve değiştirince araba birden -35 derece antifrizi görünce doğal olarak o dediğim yerden patlak verdi oringler değişince düzelsin de gerisi mühim değil

16. Marmaramar

Marmaramar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    460
    Ad Soyad:
    Serkan budak
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Selamın aleyküm.Benimde radyatorden su eksiliyor.Kalorifer falanda temizlendi düzelmedi.Bundan yaklaşık bir bir buçuk ay önce falan devir daim dağılmıstı hemen sanayiye çekmiştik aracı değisti devir daim.Ardından ben yazmıstım burdada suyu tamamlamamış usta bozuntuları 1 km falan gittim fişide takmamışlar Allahdan durdum bi sebepten elektrikcide birşey gösterecektim bi baktık kaynıyor sular.Fisi taktık hararet çıktı yükseğe.Neyse suyu tamamladık çıktık yola.Şehir dısındaydı bu servis.Sonra aradık su eksiltiyor diye zaten motorda su yoktu diyor biz devirdaimi yaparken.Bizim burdaki ustada contada yanık olabikir diyor.Şimdi durum nedir.Şuan saf antifriz koyduk.Bekle 1 hafta sonra bakalım dedi.Anlayan varmı bu işten.Ben çıkamadım işin içinden.

17. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yedek su deposundaki su bazen ihtiuac halinde bile olsa radyatore suzulmez cunku bunun icin aracin hararet yukseltmesi gerekir.. Radyatir kapagi basincli kapakdir.. Arac hararet yapmasina yakin icindeki hava basinci artar basinc 1.5 bari geçtiğinde kapagi yukari dogru iter bu sayede acilan aralikdan yedek su deposundaki su radyatore suzulmeye baslar.. Bunun haricinde aracınızın su eksiltip eksiltemedigini görmek icin araci sogukken calistirmadan once ve hemen sonrasinda radyator kapagini acarak seviyeyi kontrol etmeniz en sagliklisi olacakdir.. Yedek depodaki su arac hararet yukseltmedigi surece radyatore giremez..

18. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Arac motorunun yan taraflarinda basinc tapalari vardir.. Bu tapalar manifold altlarında kaldiklari icin pek gorunmezler.. Genel olarak gizemli su eksiltme olaylari bu tapalardan kaynaklanir.. Bu tapalarin ozelligi kisin olurda motor donarsa diye suz marsa bastiginizda motor blogunu patlatmasin diye bur nevi emniyet subabi görevi gorur.. Yani donmus motorda narsa basarsaniz bu tapalardan buzu disari atar arac.. Bu tapalar aliminyumdan yapiliyor ve motor etrafında bunlarda 8 adet bulunur genelde.. 3 önde.. 3 arkada.. Ve 2 de yanlarda.. Bunlar bazen paslanip curuyor ve sizdirmazligini yitiriyor bu durumda degismeleri gerekiyor.. Degisimi cok basittir.. Aracin her hangi bir yeri sokulmez genelde tornavida ile eskisi zorlayarak cikarilir yerine yenisi takilir.. Tanesinde 5 liradan falan satilir.. Bunlardan suphelenmek icin aracinizin hic hararet yapmadigindan ve hortumlarinda sizinti olmadigindan emin olmaniz gerekir ancak..

19. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Bir ust mesajda durumu acikladim once bu tapalari kontrol ettirin.. Su sızdıran tapanin etrafi pas icinde olur..

20. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Eger araclariniza yuksek yogunlukda antifriz koyuyorsaniz bu durumda bazi ek yerlerindeki sizdirmazlik saglayan kireclenmeler cozundugu icin bu ek yerlerinde su eksiltir.. Bazen aracin radyatorune denk gelecek sekilde kucuk bir tas carpar radyator de kucucuk bir delik acar.. Yazin antifiriz olmadigi icin bu kucuk delik sudaki kirec yuzunden tikanir ve sizdirmaz.. Kisin antifrizi koyunca kirec cozunur ve baslar ordan sizdirmaya.. Bu delikler bazen okadar kucuk olurki aracdan yere damlamaz damlayana kadar buharlasir gider ama bu durum su eksiltmesine sebep olur.. Araciniza koydugunuz antifriz yuzde 50.. Yuzde 50 olmali fazlasi zarar.. Gerci zararli degilde araciniza güveniyorsanız fazlada koyabilirsiniz ama iste boyle ordan burdan su sizdirmaya basliyor sonra.. Yuzde 50 yuzde 50 de yapsanız is görecektir..

Bu Sayfayı Paylaş