Arkadaşlar öncelikle merhaba . 6-7 ay gibi bir süredir 1.4 start era kullanmaktayız . Arabada team modeline göre eksikleri hafiften kapatma gibi düşüncem var . Bu konuda cd çaları hallettim . Sırada sisler var . Ama bu konuda bir kaç sorum olacak . Start tamponu sisin sonradan montajı için uygun mu ? Sisin dışını buldum , fakat bunun montajı konusunda tampona işlem mi yapılması gerekiyor yoksa mevcut sissiz tamponda sis için yuvar var mı ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
Ben de sis almayı düşünüyorum ama nasıl yaparız veya sis takan varsa anlatımını yapabilir mi? biz kendimiz yapabilir miyiz acaba??
Takılıyor. Önde yuvaları var. Sanayide bir elektrikciye giderseniz 40-50tl e takarlar. Eranın sis farını bilmiyorum ama getzlerin ki 90tl e satılıyor. Servis de ise yalnıs hatırlamıyorsam 400tl istiyorlar. Orjinal sis farıda 140tl felan. Düzenleyen : qaan88
Bende de aynı araç var , arabayı satmayı düşündüğüm için önceleri orjinal hali ile biniyordum ama kısa vadede değiştirme imkanım kalmayınca bişeyler yapayım dedim, sisler benimde aklımda ve araştırma yaptım biraz sislerin değişimi için 1 çift sis farı, Sis farının yuvası olan plastik parça Sislerden düğmeyetesisat(tabi düğme yok ) gerekiyor sis farlarının orjinali çok pahalı ancak yan sanayisini çiftini 50 ila 80 tl arasında bulabiliyorsunuz, plastik parça ise 15-40 tl arasında bol bol bulunuyor, sorun şu ki bu yan sanayi sis farlarının 1 yıl içinde kararma yaptığı söyleniyor. Orjinalini alayım dışarda taktırayım dersenizde servisi ile aynı hesaba geliyor ben serviste bir kaç ay önce 300 tl gibi bir fiyat almıştım orada yaptırmayı düşünüyorum dışarda da 70-100 tl parça ücreti + işçilik ile halledebilirsiniz (yan sanayi parçalarla)
Bende tam tersine bu arabayı uzun vadede satmayız diyordum. Simdi 1.5-2 sene sonra satılcak. O yüzden bir sey de yapmak istemiyor canım. İlk basta sis için anlasmıstım bile. Sonra yan sanayide far kararmadan değil su almadan milletin sikayetci oldugunu okudum. O yüzden vazgectim. yan sanayi sisler, uygun dügme, tesisat ve işçlik dahil tanıdık bir usta 120tl e yapıcaktı. Sonra orjinal far al bari dedi. yan sanayiler sonra basımızı agrıtmasın dedi. O günden sonrada ugrasmadım.
Aracın gövde rengi olmayan, kapı kolları, aynalar, kapı çıtaları ve bagaj kapağındaki plastik parçaları göz zevkimi acayip rahatsız ediyordu. Sanayide 100 tl boyacıya 100 tl de sökme takma için ustalara verdim ama birebir tutturdular rengini çok hoş oldu, sırada sis farı var işte, onuda 1-2 ay sonra yaptırıcam araba gözüme giriyor yavaş yavaş....