Merhaba, 130000'de 2009 dizel era sahibiyim. Yaklaşık 1 ay kadar önce aracı gıcırtı gibi bir ses yüzünden özel servise götürdüm. Ustanın dediği, direksiyon ile alakalı olduğu ve ses harici sıkıntı çıkarmayacağıydı. Ancak gitmişken V kayışı , bilyası ve ön fren balataları değişti. Bu işlemlerden 1 hafta kadar sonra araçta değişik başka bir ses çıkmaya başladı. Sanki bir şıkırtı veya boşta kalmış bir metal parçanın hareket halindeyken başka bir metale ufak ufak vurması gibi. Ekseri bozuk yerlerden geçerken yapıyor (kasis, çukur vb.). Servisteki ustaya götürdüğüm zaman ne kadar uğraştıysam bu sesi yapmadı. Çok belirsiz bir içerik olduğunun farkındayım ancak belki başına gelen veya bile vardır diye danışmak istedim. Not: Sadece hareket halindeyken yaptığı için video çekmek istesem de ses belli olmuyor.
Benzer durum Favorit aracımda başıma gelmişti. Supap şıkırtısıymış. Dizel Era' da supaplar hidrolik iticili midir değil midir bilmiyorum, sadece aklıma geldi paylaşmak istedim.
Merhaba. Aynı sorun benim Getz de olmuştu. Ustam oto elektrikciye yönlendirdi. Şarj dinamosunda bir parçanın bozulduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Parçayı değiştirdiler ve sorun tamamen düzeldi.