http://hizliresim.com/5V1X9D Arkadaşlar herkese hayırlı günler öncelikle. 11.07.2016 tarihinde Era 2009 1.6 benzinli aracımı İstanbul-Ataşehir'de Hyundai Plaza servisine 60 bin peryodik bakım için götürdüm(Aracım şuanda 36100 km'de).Zamandan ötürü 60bin km bakımına dahil oldu hiç sıkıntı yok buraya kadar.Periyodik bakımda yapılması gereken değişmesi gereken parçalar yapıldı halledildi.ben bunların haricinde genel bir check-up yapılıp başka sorunlar var mı öğrenmek istedim.Bunun sonrasında bana 3000 tl fiyat söyleyip triger kayışından tutunda baskı balata vs dahil bitmiş değiştirilmesi gerektiği söylendi. Sadece baskı balata değişimi için 1400 Tl fiyat çektiler.Baskı balata dışında bütün işlemleri yaptım ve 1650 tl civarında işlemler tuttu. Benim sizlere sormak ve fikrinizi almak istediğim konu ekte de resimini koyduğum fatura da görünen işlemlerden bazılarında iki kere yazıldığı ve farklı fiyat alındığını görüyorum bununla alakalı bilgilerinizi istiyorum.
resmi göremiyorum, ama faturalarda her işlem için 1 parça fiyatı bir de işçilik yazar. sizinki de öyle olabilir mi acaba? ancak 36 bin kmdeki bir aracın baskı balatası nasıl biter anlayamadım. maalesef düzgün yetkili servis pek kalmadı. lütfen baskı balatanızı başka bir yerde tekrar kontrol ettirin, eğer sorun yoksa o servise bir daha uğramayın. bize de söyleyin lütfen sonucu.
resim linkini yazının başında verdim kardeşim şuanda aracı başka bi yere götürmem biraz zor bu hafta sonu ailemle köye gideceğim ve araç kurbana kadar köyde kalacak ben geri döneceğim benim merak ettiğim triger kayışı ve ön fren balata takımı için iki kere farklı işlemler yapılmış onu anlayamadım sadece
iş yerinde o resme bakamıyorum, o nedenle görememiştim. şimdi telefondan baktım. daha önce yazdığım gibi iki kere yazanlar işçilik. işçilik birim fiyatı 105 TL. ortada 105 tl yazanlar işçilik. başındaki 0,5-1-2,8 yazanlar da kaç saat olduğu. yani sizin araç için toplam 4,3 saat işçilik harcanmış.
Benzinli araca 5.3 lt yağ koymuşlar ayıptır 3.3lt mi ne alıyor fiyatı şişirmek için 36binde balata değiştirmişler vs yazık günah yakıt filtresi vs o km de gereksiz triger hadi bir derece de. Bana sorarsanız bu servis tam bir dolandırıcıymış.
5,3 Litre yağı benzinli eraya koymuşlar ise aklıma ilk gelen bakımı yapan usta muhtemelen 1 hafta önce işe başlamış ve eğitimde era 5,3 litre yağ alır kellimesi duymuş. ( dizel olduğunuda unutmuş )
Triger kayisi iki kere gorunuyor ilginc. Onun disinda degisen parcalar bana mantikli geldi. Tabi fren balatasi da bitmis olabilir. Ancak debriyaj balatasi bitmis denmesi yuzde 1 ihtimal eger ilk arabaniz degilse ve acemi degilseniz. Bana o kuskulu geldi. SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Soldaki listede kodların hepsi farklı gözüküyor dolayısıyla bir anormallik göremedim. Baskı balata değişimi konusunda sadece parça şuanda 1000 TL olmuştur herhalde üstüne işçilik ekleyince normal diyebiliriz... Servisin maliyeti maalesef yüksek...
Arkadaşlar hepinizin yorumlarına teşekkür ederim. Normal zamanda bende dışarda yaptırmayı düşündüm ama ustalara güvenemediğimden dolayı işlem yaptırmadım biraz fazla olsun serviste olsun kafam rahat olur dedim hiç olmazsa.Biraz fazla olduğunu biliyorum bende ama hiç olmazsa bir sıkıntı olduğunda direk serviste muhatap olacağım birileri olur.Normal zamanlarda usta geçinen kişiler hataları olduğunda kabul etmiyorlar.
Bendede 1.5 2010 era var arka tamponu kırdım değişmesi gerek. Servisine sordum orjinal tampon 250 TL + 190 TL işçilik. Sanayiye sordum yan sanayi tampon 150 TL + 250 TL işçilik Ondan sonra dedimki sanayiyle uğraşacağıma servise giderim daha iyi
Bnde 2009 era yı 66bin de servise götürdüm km ile yıl uymuyordu yıl bakımı yapılacaktı 4000 fiyat verdiler akrabam olan özel servise götürdüm triger ve diğer tüm kayışlar fren balataları komple sağ akis değişti ve genel bakım yapıldı işçilik dahil 900 e hallettim baskı Balata sapa sağlam daha sizin km çok düşük servis her türlü 3 katına 4 katına yakın fiyat veriyor ancak kayışlar gerçekten önemli çıkan kayışların içi çatlak çatlak üstü pul pul olmuş Zaman'ında gitmişim kopması an meselesi o derece Sent from my iPhone using Tapatalk