Era aracımda sağ ön diskte aşırı ısınma var. Geçen 100km yol yapmıştım sağ önden duman geldiğini görüp kenara çektim. Disk aşırı ısınmış çelik janta ve hatta lastiğe kadar sıcaklık çok yüksekti. Bugün usta kaliperi söktü kontrol etti, frene basınca geri bırakıyormu diye. tamam bırakıyor da 5 km gezdim sol diske göre sağ disk yine farkedilebilir derecede daha sıcaktı. Delirecem sonunda. Kaliper lastik takımları ve fren hortumlarını değiştirecez dedi. Sizce sorun ne olabilir
Fren ayarında sorun olabilir... İyi bir ustaya gösterin... Bilhassa hidrolik ve fren sistemleri hakkından bilgisi olan...
Isınma varsa sürtünme aranmalıdır. Sürtünen maddeler ısı ortaya çıkarır. Aklıma gelen balatalar çok yakın olabilir. Aracı kaldırıp tekeri elle çevirerek sürtünme olup olmadığını hissedin-dinleyin. Teker boşluğunu kontrol edin.
Sanırım kaliper tamir takımlarını değiştirince hallolacak gibi. Bulunduğum ilçede yedek parça olmadığı için mecburen sanayiden veya internet üzerinden sipariş verip sonuçlarını sizinle paylaşacağım. Teşekkürler