İyi geceler. 2010 Era aldım. Kullanma kılavuzunda ilk 2000km'ye kadar 88km hızla gidin diyordu. Ben 2000km'yi buldum. Şimdi motor açmak için ne yapmam gerekli. Aracım otomatik vites. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın, motor açmak diye bir şey söz konusu değil, dikkat edeceğiniz şey uzun süre aynı devirde kullanmamak, uzun yola çıktığınızda kademeli olarak devrinizi arttırın yeterli...
Araba otomatik vites olduğu için devirde oynama yapma şansım yok sanırım. Bir de Coşkun Bey, rodaj evresinden sonra yağın değişmesi iyi olur diyorlar, ayrıca yakıt sarfiyatında da düşme olacağı söyleniyor. Fikrinizi öğrenirsem?..Teşekkürler Düzenleyen : Özgür
Ayağınızı gazdan çekerek yada gaza basarak yanihız değiştirerekdevir değiştirebilirisiniz, çok önemli değil yağın değişmesi ma içiniz rahat olsun derseniz ve fazla paranız varsa değiştirin..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif, yakıt satfıyatı konusunda ise aracınız km yaptıkça bir miktar düşme olacaktır..
rodaja gerek yok.2010 model bir araçta buna gerek yok.sadece arabanızla ani frenlerden kaçının yeter.sizin araç otomatik olduğu için devirli kullanın gibi şeyler geçerli değil.