Selamun aleykum.Burada ilk konum.Bir hatam olursa şimdiden affola. Eralarda radyatör havası alınıyor mu? Alınıyorsa nasıl yapılıyor? Çok teşekkürler.
Merhabalar, Radyatör havasını almak için radyatör kapağını açık bırakıp aracı çalıştırmanız yeterli. Su azaldıkça üzerine eklersiniz, zaten bir noktadan sonra çekmemeye başlayacak. O noktada bırakabilirsiniz. Sonrasında bir kaç gün aracın su seviyesini kontrol edin, eksiltme olursa üzerine tamamlarsınız.
Cevabınız için teşekkürler.Peki yedek su deposunda herhangi bir eksiltme yok iken radyatöre başına kadar koydugumda ertesı gun asagı ınıyor ama yedek su deposunda eksıltme yok ve su devırdaım oluyor. Ve şunuda belirtiyim.Radyatöre su koydugumda aracı calıstırmassam radyatordekı su oldugu gıbı duruyo ancak calıstırıp yol yaparsam ole dusuyo su seviyesi.Normalmidir sizce? Bole 1 ay kadar sürmeme rağmen herhangi bir uyarı vermedi 2011 arac hararet göstergesi yok.
Radyatör ve yedek su deposu arasındaki su alışverişini radyatör kapağı sağlar. Kapağın pozisyonu kapalı kalmışsa su çekmez ve su vermez. Önce kapağı değiştirip denemeni tavsiye ederim. Su eksiltmenin sebebi ise kaçak olabilir, ya da üst kapak contanız yanmış olabilir. Eğer contadan şüpheleniyorsanız motor soğukken radyatör kapağını açıp gaza basın, su fışkıracak olursa üst kapak contada kaçak var demektir.
linkteki kapağı alabilirsiniz. getz yazdığına bakmayın, bütün hyundai/kia araçlara uyar. https://urun.n11.com/isitma-sogutma...radyatoru-su-kapagi-cey-253304b000-P243378306
Fiyatı iyiymiş abi ben 2 sene önce servisten 50 liraya almıştım. Yedek depo ara ara su eksiltiyor tamamlıyorum.