Era polen filtresini takarken; filtrenin bir kenarında dışa uzanan fazlalık var.O kısım kafamı karıştırdı,fazlalık kısmını katlıycam mı yoksa kesecekmiyim?
arkadaşım o kulak şeklindeki fazladık takıp çıkarırken tutmak için kullanılıyor, bana sorarsan kesme ve o fazla olan yeri dışa gelecek şekilde tak derim
Ya bende terettütte kaldım,adamlar yaptığına göre vardır nedeni diyorum ama katladığım zamanda sığmıyor !!!
bende şu an yan sanayi var ama daha önce orjinal olanı çıkarığ temizliyordum ve yerine sorunsuz takıyordum, sığmama gibi bir durum olmuyordu, zaten yerine taktınmı kulağı içeri doğru katlaman gerekiyor, sonra kapağı kapartıyorsun
Fazlalık kısmı Coşkun hocamın bahsettiği gibi takıp çıkarmayı kolaylaştırmak içindir. Takış şeklinizde bir yanlışlık olmalı çünkü çok değiştirdim polen filtresini tırnak sorun olmadı. Uzun ince kapağı takarken önce alt kısmı oturtun sonra üst tırnağı takın.
Peki polen filtresinin yönü (air flow - ok işareti) yukarı doğru mu olmalı? Yani hava, yatay duran bu filtreye alttan mı geliyor üstten mi? Bilen var mı acep?
Tamam teşekkürler. Şöyle sorayım; Era'da polen filtresini yerleştirirken üst-alt var mı? Filtre tutamağında bir işaret var "Air Flow" (Hava Akışı) diyor ve ok yönü var. Bu ok yukarı doğru olacak şekilde mi yerleştirmeli filtreyi aşağı dönük olacak şekilde mi yerleştirmeli? Yoksa farketmez mi?
Ok işareti filtrelenen havanın çıkacağı yöne bakmalı. Bu da aracın içi oluyor bu durumda MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Ok aşağı yönde olacak Takmadan önce sevdiğiniz bir kokuyu polen filtresine sıkın, klimayı açtığınızda güzel ve serin hava dolsun aracın içi.
Ok yönü alta doğru olacak şekilde takılması gerekiyor, öyle anladım. Zaten kir-toz da üst tarafında birikiyor filtrenin.