selamlar. foruma yeni katıldım. 2011 model era 1.4 mode aldım. ancak aldığımdan beri aracın altından bir yerlerden patır patır diye bir ses geliyor. hani şimdi bu sesin anlatmasıda zor. arabaya binip dinlemek lazım. servise götürücem. ancak böyle bir problemle karşılaşan oldumu?
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Arabanın her yerinden ses geliyor aslında. Bu sorunlarında çoğu plakalığın vidalarının yeterince sıkılmaması, lastik havalarının olması gerekenden fazla olması, parçaların yerine oturuyor olması nedeni ile çıkan sesler,... Aklıma gelenler bunlar. Bu arada her seste ne oluyor diye davranarak paranoya içine sokmayın kendinizi. Bende bir zaman sıkıyordum canımı ama vazgeçtim artık. Yolların durumu malum. Bu yollarda her şekilde ses gelir zaten. Düzenleyen : atlantis
güzel dilekleriniz için teşekkürler. yazmayı unuttum.en güzel yollarda bile yapıyor. stepneden dedim aldım sıkıştırdım. bagajdaki yangın tüpü kriko ve diğer paketlerdendir dedim onları kaldırdım. yine aynı ses. bagaj zeminindeki halı gibi ince plastikten olabilir diyorum. gerekirse o halıyıda söküp deniycem. araba zaten herkeste böyleyse sorun yok. ama sadece bendeyse o zaman canım sıkılır
Sesi tam tarif etmeniz lazım çözmek için. Çözemezseniz servise gidip iletin. Ustayla beraber çıkar bakarsınız.
Selamlar Bende de 1.4 Era var ve sol ön tekerde hareket halinde iken özellikle bozuk yollarda vik vik vik diye ses gelmeye başladı sadece bozuk yola girdiğimde oluyor bu ses ve çok hızlı bir ses çıkarıyor sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? alt takımı dağıttım mı diye endişe ediyorum ama herhangi bi sorunda yok gibi görünüyor sürüş esnasında... yardım ederseniz sevinirim saygılar... Düzenleyen : TuAF2007
Bir mekanik ustasına yada rotbalansçıya göstermenizi tavsiye ederim hiç önemli olmayan bir sürtmeden kaynaklı da olabilir hayati öneme haiz bir arızada olabilir baktırmakta fayda var
Tavsiyeniz için teşekkür ederim abi... Bende bir şeye sürtüyor diye şüphelendim ilk başlarda fakat düz normal yolda hiç ses yok.bozuk yola girdiğim zaman böle bi sürtme sesi gibide değil sanki bişey gevşemişte bozuk yola girince araç sallanınca başlıyor. Dediğiniz gibi en yakın zamanda servise götürücem...
araç garantideyse dağılsın ön takım problem yok.... Ama sesin tarifi zordur mesela lok lok şeklindeyse z rotu sesidir,tıkırtıysa rot başıdır,çıtırdıysa aks körüğüdür,küt küt ise amortisördür v.s vs............ Kısaca servis yolu görünüyor
kardeş nacizane tavsiyem eğer fren balatası eskidiyse balata teli diske sürtünc o ses gelebilir ama olmayabilir de aklında bulunsun...
ses şöyle. sanki bagajdabazı eşyalar var ve o eşyalar kalgadıkça ses geliyor. ama bahajda eşya yok. bugün servise gittim. bu sesin normal olduğunu bu arabada bu sesin olduğunu söylediler... ses kaymak gibi yolda bile geliyor. kendileride duydular ve bize göre normal dediler. adamın boğazına yapışacaktım... sonuç alamadan servisten çıktım.arbayı alalı daha 1 hafta olmadı 5 gün oldu ve ilk aldığım andan beri böyle. çok sinirlendim. çok üzüldüm ve ne yapacağımı bilmiyorum...
Servis sizi tatmin etmediyse Fethiye servisi deneyin. Ben oraya gittiğimde baya ilgilenmişlerdi. Acenta çıkışı lastik havaları 38 deydi. Kaldırdılar baktılar gittiler geldiler, kontrol ettiler lastiklerden geldiğini anlayıp havasını indirdiler. Ondan sonra bağırma sesleri kesildi. Bazen çok basit ama servisin umurunda olmayan sorunlar kolayca çözülebiliyor. Umarım sizde de ciddi bir sorun yoktur. Parçalar yerine oturdukça düzene giriyor ama anlatımınıza göre garip bir şeyler var.
Fethiye'ye İzmir'den 100 TL ye ben gidiyorum. Gerçi yakınınızda Aydın, Denizli ve İzmir'de var. Bulunduğunuz yerde usta bulmayı deneyin en kötü ihtimalle. Hyundai servis hizmetleri maalesef ki yeterli değil bir çok konuda.
Arkadaşlar hepinize merhaba; Bende 2010 1.6 select kullanıcısıyım. Arabamı sıfır aldım ve paramın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Bitaz uzun olacak ama şimdiye kadar karşılaştığım sorunları ve yaptığım işlemleri sırasıyla aktaracağım.( Ses yalıtımı ve gelen sesler hakkında). 1- Arabayı ilk aldığım andan itibaren arka taraftan ama içeriden, araba çukurlara girdikçe, esnedikçe metallerin birbirine sürtünmesi gibi bir ses geliyordu. Aradım, taradım, derken arka koltukları yatırdım ve koltuğun fixlendiği çengelvar onun koltuk tutamaçına sürtündükçe ses getirdiğini gördüm. Çaresi; herikisinide yağlayın veya (ben siyah elektrik bantı kullandım) bir bant ile sardıktan sonra geri örtün sesin kesildiğini göreceksiniz.
her konuya aynı mesajı yapıştırmayın lütfen, öncelikle tanışma bölümünde konu açarak kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz