Merhaba arkadaşlar benim sorum göstergedeki ort. Yakıt tüketimi litre olarak LPG'yi mi gösteriyor yoksa benzini mi veya karışık mı? Ayrıca 1.6 benzin LPG ort yakıt tüketimi yaklaşık olarak kaç olması gerek normal şartlarda? Sent from my iPhone using Tapatalk
Araç benzinle çalışıyor LPG ye geçiyor o Zaman sanırım yakıt ayırt etmiyor ortalamasını litre bazında gösteriyor mesela 10.6 yazıyor ort. Yakıt tüketimi bu LPG için normal mi? Ayrıca teşekkür ederim cvp için Sent from my iPhone using Tapatalk
Gösterge ortalama yakıt tüketimini gösterir LPG ya da benzin diye ayırt etmez. Ancak göstergede 8 litre gösteriyorsa LPG için gerçekte 10-11 litre civarında bir yakıt harcarsınız. Araç LPG'yi gaz olarak değil sıvı olarak harcar bu nedenle bilgisayarın gösterdiği doğru olmaz diye düşünüyorum. Doğrusu bu değilse bilen arkadaşlar daha net şekilde açıklayabilirler sanırım.
Sağlıklı yapılmış bir lpg ayarı ile gösterilen ortalama litreyi 1.2 ile çarpınca tüketilen lpg miktarı net olarak hesaplanmış olur örnek 8.3 litre gösteren yol bilgisayarının gerçekte tükettiği lpg miktarı 8.3 x 1.2= 9.9 litre lpg yapar
Teşekkürler arkadaşlar öğrenmek istediğim tam olarak bu konuydu teşekkür ederim Sent from my iPhone using Tapatalk
Dediğin katsayı hemen hemen doğru. Benim genelde 8.5-8.7 litre arasinda gösteriyor bilgisayar. Pompada hesaplayınca 10.2-10.5 litre civarı LPG tüketimi oluyor.