Arkadaşlar herkese selam, Foruma yeni katıldım, forum kurallarını ve ortamı tanımaya çalışıyorum.. bir hatam olursa affola. Tanışma bölümünde yazdığım gibi 2006 model Era 1.4 Oto. aracımı yeni aldım. Şöyle bir problemim var, bildiğim kadarı ile bu modelde orjinal alarm mevcut. Fakat ben çalıştıramadım. Kumandalı anahtar ile aracı kilitliyorum (sinyaller yanıyor ve kilitleniyor. Alarmı denemek için kumandaya basmadan anahtar ile kapıyı açıyorum ama alarm çalması gerekirken çalmıyor. Birde dikkatimi çeken husus aracı uzaktan kumanda ile kilitledim sinyaller yandı.. Aracı kumanda ile açtığımda sinyaller yanmıyor ama kapılar sorunsuz açılıyor. Anladığım kadarı ile alarm çalışmıyor, sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. Teşekkürler,
Aracın içindeyken anahtarla kapıları kilitle. Sonra kapıları açmayı dene kilidi açarak. Çalması lazım ben öyle denemiştim.
benim aracımda kumandayla kilitleyip anahtarla açmaya çalışınca alarm çalıyor. ayrıca kilitlerken sinyaller bir kez yanıyor açarken iki kez
alarmda sorun olabilir bence servise danış normalde kumandayla kitleyim anahtarla acınca devreye girmesi gerekir.
Kumandanın pilinde sorun yok kapıları açıp kapatıyor. Aracın içindeyken kumandadan kilitleyip sonra kapıları açmayı denedim ama alarm çalmadı. Servis sorunu muhakkak çözecektir ama ben kendim kontrol etmek istedim. Sigortasında sorun olabilir.. Sonra bir yazıda okumuştum kapılarda ve kaputta bir sensör varmış bunlar çalışmadığı zaman yapabiliyormuş."tabi ben ne sigortanın tam yerini nede kapılardaki bu sensörlerin yerlerini bilmiyorum" Sizlerin aklına geliyormu muhtemel sorun kaynağı ne olabilir?
bence korna arızalı olabilir. benimde korna çalmıyor ama kapıları açınca korna çalıyordu servis kornayı değiştirdi sorun çözüldü.
arkadaşım sorununa şöyle yardımcı olmaya çalışayım benimde test etme imkanım olmadı alarmı ama serviste alarm galiba çalışmıyor diye söyledim servis sorumlusu alarmın bagajın içinde bi yerden devre dışı bırakılabildiğini söyledi aracım hala serviste çıksın bakıp daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım
yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler, sorunu çözdüm. Kaputu açınca sol tarafta bir switch var ve kaput üzerinde oraya denkgelen bir parçavar işte o plastik parça benim araçta yoktu, kolay düşebilecek bir parça.. oraya bir aparat taktım ve kaputu kapatınca switch i açtı sonrasındada alarm çalışmaya başladı. Mantığı şu şekilde aracın herhangi bir kapsını, bagajı veya kaputu açınca alarm çalıyor, dolayısı ile kaputta bu parça olmayınca sanki kaput açıkken alarmı devreye almaya çalışıyorsun gibi oluyor ve doğal olarak alarm devreye girmiyor. umarım benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar varsa bu bili yardımcı olur.
Aynı olay beni 2006 Era'mdads var, switche baktım kabloyu kesmişler. Kabloyu temas ettirip switche bastım kumandadan açıp kapıyo ama ses yok yine. Bende bi oto elektrikçiye götüreceğim bakalım ne çıkacak. Ayrıca kaputta bendede switchi basacak bi aparat eksik yok ama yapılabilir zor değil. Birde benim araç Tem modeli.
ne saçma bir şey orjinal alarm takıyorsunuz ve servis takıldı hadi git mi diyor ? neden siz kaputla falan uğraşıyorsunuz ki bunu servisin bulup yapması gerekmez mi bi de orjinal takılıyor yani iyi ki çakma değilmiş... :RpS_mellow:
Merhaba benim aracim era 2007 kaputtaki switch le alarm devreye giriyor ancak kapılarda girmiyor sebebini bilen varmıdır
Konu üzerine ben de araca baktım. alarm çalışmadı. kitabına baktım kapı kumanda veya anahtarla kapandıktan 30 sn'ye sonra alarm devreye giriyor. denedim içeri oturup kapıyı kilitledim 40 sn ye kadar bekledim. kapıyı açtım. Alarm çalışıyor...
Evet arkadaşlar alarmin çalışması için gerekli olan öncelik kaputtaki switch kaput o switch e temas ediyorsa alarmda sıkıntı olmuyor