Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era önden gelen sesler bıktım artık çözüm yokmu?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 10 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar aracımın önünden gelen takır tukur lok lok seslerden bıktım artık.Kışlık lastikler varken bu kadar ses çıkmıyordu yazlıkları taktım sesler arttı tamam lastikler sert ama bu kadar da ses olmaması lazım göstermediğim yer kalmadı geçen sene amortisörler denildi mando aldım değiştirdiler z rotları değişti direksiyon kutusundan da tıkıtr tıkır ses geliyor ön takımlara bakılıyor bişey yok deniliyor ama sesler devam ediyor bilmiyorum ne yapmalıyım boşyere masraf yapmak ta istemiyorum çünkü en son z rotları değiştirdim yine ses geliyor sesin kaynağı nedir bulunamadı gitti.Artık aklıma ön tekerlerin oraya yada ön takımların oraya web camera koyup bilgisayara bağlayıp video kaydetmek geliyor sesin nereden geldiğini anlayabilirim belki ne dersiniz?

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yaylar Çok Yumuşak. En Büyük Sebebi Bu.

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracımı kullanmaktan soğudum hafif çukurlu tümsek bir yoldan yavaşta geçsen hızlıda yine ses yapıyor ayrıca sağa sola çok yaylanıyor

4. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    torosta şahinde bile bu kadar ses yok

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben aracımı çok seviyorum ses geliyor diye satacak değilim amacım çözüm bulmak ama inanın abarttığım kadar var

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eranın Süspansiyon Sistemi ,Burada Paylaşmıştım , Gayet Basit Ve Sorun Çıkarmayacak Düzende.

Accent Era Süspansiyon Sistemi , Teknik Veriler, Tüm Bilgiler

Ama Asıl Sorun Assanın Kullandıgı Malzemeden Kaynaklanıyor, Bir Amerikadaki Erada Böyle Bir Sorun Göremezsiniz Neden Orada İşin İçinde Assan Yoktur.
    Eranın Yayları Çok Yumuşaktır , Normal Yumuşaklıkta Değil Aşırı Yumuşaklıkta Yani Yay Yokmuş Gibi. Büyük Darbeleri Emip Küçülterek Amortisöre Yansıtması Gerekiyor.. Yayda Çok Yumuşak Olunca Darbeyi Ememiyor Darbe Direk Amortisöre Vuruyor. Amortisörde Bu Gücü Absorbe Edemeyip Şaseye Vuruyor. Haliyle Bu Vurmalar Araca Yansıyor Aynı Zamanda Parçalara Aşırı Yük Bindigi İçin Daha Çabuk Bozuluyor.

Şimdilik Sadece Yayları Değiştirenlerde Memnun. Fakat 4 Adet Yay + 4 Adet Orjinal Kore Mando Amortisör Ve Kaliteli Yumuşak Bir Lastikle Sorunu Çözdüklerini Söylüyolar.

8. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yani Ersin bey en az 1000 tl harcamak lazım dimi birde bir taksici arkadaşım ankarada yayları ve bozuk amortisörleri tamir edilmiş amortisörlerle değiştiren bir yer söylemişti 100-150 lira gibi fiyatlarla değiştirdiklerini söylemişti ama açıkcası güvenememiştim

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Olabilir , Yaylara Operasyon Yapan Yerler Vardır. Benim O Konuda Bilgim Yok.
    Gürcan Abi Yayları İşçilik Dahil 250 Liraya Halletmişti :) (2.El Bulmuştu) Aslında Taksiciler Daha İyi Bilir Onlar Daha Çok Kullanıyolar.

10. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben 150 liraya yay bulmuştum 2.el

11. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Kaliper pimlerinde boşluk olabilir. teflon bant ile pimleri büyüttürebilirsiniz, balataların yuvalarında boşluk vardır. benim 57bin KM'deki araçta ne hikmetse kaliper pimleri boşluklu, balatalar da yerinden oynuyordu. usta bir şeyler yaptı, teste çıktık ses kesildi. 20tl verdim o kadar. lokortu zaten mandolardan geliyor, monroe filan almanız lazımdı... bu mandolar kadar sert amortisör görmedim...

Ayrıca ersin bey gönlünüz el verir mi, ön takımdan gelen ses sebebiyle satarken, alıcıyı bilgilendirmemek. Bir araç sorun çıkarınca hemen satıp kurtulmak, alıcıyı enayi yerine koymak ne kadar dogru, ne kadar ahlaki veya etik...

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu Adam arabayı alırken bakmadanmı alacak , eğer öyle alıyorsa almasın.marketten karpuz alırken bile seçiyoruz.
    Bahsettiğiniz mando değil maysan mando ikisi farklı markalar. Monreo normal basit bir amortisor markasıdır erada hiç bir ise yaramaz. Erada sonuç veren orjinal kore mandodur.

13. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Öncelikle geçmiş olsun,gerçekten çok sıkıntılı bir durum ama gerçek bir rot-balanscı sorunu çözer.İyi bir ustanın yaptığı işler nasılki marifet gerektiriyorsa,memleketimizde iyi bir ustayı bulmak dahada çok marifet gerektirecek bir durum olarak karşımıza çıkıyor.Unutmayınki bahsedilen sesler amortisör ve z rotlar dışında salıncaklar ve salıncak rotilleri ,aks kafaları,viraj demir lastiklerinden gelebilir en iyisi gerçek bir ustanın dikkatlice araştırmasıdır saygılar...

14. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Birçok yerden yapabilir yani ama işini ciddiye alıp yardımcı olmak isteyen meslek aşkıyla dolu bir usta bulmak lazım şimdiki ustalar para aşkıyla yaklaştıkları için hangisi kolayına geliyorsa sorun burdan diyip yapıp paranı alıyorlar şikayet devam edincede başka yerden de olabilir deyip geçiyorlar keşke evim müstakil olsa hertürlü aletlerim olsa ben kendim söker bakarım sorunu çözmeye çalışırım.Gerçekten abartmıyorum bu önden gelen sesler için servise en az 3-4 kez dışarıda başka yerlerede birkaç kez gittim serviste amortisörler patlak ondan ses yapar dediler değiştirdim z rotu olabilir dediler değiştirdim dışarıda bakltıklarında herşey normal deniliyor aracı lifte alıp kaldırıyorlar altına geçip tekerleri sallıyorlar boşluk varmı diye boşluk yok rot başlarına bakıyorlar normal viraj demir lastiklerine bakıyorlar normal heryerine bakıyorlar normal diyorlar bende inanıyorum ama aracıma binipte bozuk yollardan geçerken sesler devam ediyor ses düzelsin diye her parçasını değiştirmek mi lazım.Şu kamera olayını deniyeceğim.Önce çamurluğun oraya web camera sabitleyip sesli video kaydetcem sonra ön takımların oraya koyup kaydetcem belki nerden geldiğini anlayabilirim.Bunu yaprsam burayada koyarım videoyu

15. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Azimli birine benziyorsunuz,bende sizin gibi çoğu sıkıntıyı kendim bulurum mümkün olduğunca parçayı alıp kendim değişirim geçenlerde marş motorumu söküp kömürlerini değişmiştim,bikeresindede sizin seslere benzer bir takırtı geliyordu aracı alttan incelediğimde ustanın arada bir parça unuttuğunu ve bunun ses çıkardığını bulmuştum her şey olabiliyor:RpS_sad:

16. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    öncelikle geçmiş olsun bendede aynı ses vardı.Bayraktar yetkili servise gittim sorunu bildirdim aracımda bbs jant olduğundan sesi tam olarak algılayamadıklarını ve orjinal jant ve lastiklerini takıp tekrar gelmemi belirttiler o hışımla Aksaraya gidip 150tl ye FK 5cm yay alıp taktırdım.ses daha çoğaldı ustam amortisörlerin basınç yaptığı yerler değiştiği için belli bir süre sonra geçer dedi ve 1 yada 2 gün içerisinde ses kalmadı gitti.bence sorun yaydan olsun yada olmasın eraya mutlaka spor yay takılmalı arkadaşlar

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    FK Da Taş Gİbi Bir Yay :) Eibach Pro 3CM Kit Tam Eranın Konfor Ve Yol Tutuş Performansını Ortalıyor.

18. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    yay takmadan önce viraja korkarak giriyordum şimdi viraja girdiğimde gaz basarak giriyorum tabiki Eibach Pro 3CM Kit iyidir heralde hiç kullanmadım gürcanda var son derece memnun fakat benimde sorunum yok ihtiyacımı karşılıyor maliyet olarak Eibach Pro 3CM Kitin neredeyse yarı fiyatı bunuda göz önünde bulundurmakta fayda var

19. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    benim erada tırtıllı yollarda direksiyondan tıkır tıkır ses geliyor sanki boşluk varmış gibi.

20. powernow

powernow Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Direksiyon revizyonu gerekebilir.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş