Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era ön ve arka hoparlör değişimi

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda onlycihan tarafından 9 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar resimlerin sırası karışmış olabilir kusura bakmayın:)
    arka yan direkleri sökmeden önce bagajın tavanında yani pandizota alttan bakan kısıma baktığınızda 3-4 tane sarı klips var bunları pense ile itiyoruz ve 3. stop lambasını fişine ayırıyoruz bu kısımları fotoğraflamadığımı şimdi farkettim:)
    daha sonra arka koltukları yatırıyoruz ve koltukların yaslandığı kısımlarda bize doğru bakan klipsleri söküyoruz

sol arka direği sökmekle işe koyuldum ortadaki klipsi açıp içindeki vidayı söktükten sonra düz tornavida yardımıyla üst kısımdan kanırttım

sağdakine aynı şekilde söküyoruz her iki tarafın da alt tarafını tutan tırnaklar var çekmekle gelmez zorlamayın sakın tornavida yardımıyla tutan yere baskı yaptığınızda atıyor zaten

direkler ve klipsler söküldükten sonra sıra pandizotu sökmeye geliyor direk asılmayın gelmiyor çünkü koltukların sağ ve sol köşelerine yani emniyet kemerlerinin olduğu bölümün hemen arkasına pandizotun iki ucu yukarıdan aşağıya dopru geçirilmiş o kısımları yukarıya doğru çekiyoruz bayağı sert ve zor oluyor işin açıkçası nazik davranmakta gerekiyor çok narin malzeme.o tırnaklar kurtulunca pandizot size doğru salıyor zaten kendisini ve hoparlörler meydana çıkıyor.benim arkalarda o kadar küçük kolonlar varmıştı ki ses gelmemesi çok normalmiş:)

işte taktığım pionner ovallerim
    montaj resimleri
    arka hoparlörin montajı bitti sökerken izlediğimiz yoldan geri dönerek herşeyi topluyoruz:)

ön taraflara gelirsek pek fazla resim çekemedim telefon eşime lazım oldu ve geldiğinde ön kapıyı artık sökmüştüm.
    biraz anlatayım ön kapı pandizotunu 4 adet vida tutuyor biri iç açma kolunda gözüküyor 2.si tutma yerinin içinde yukarıdan içine bakınca görünüyor 3.sü kilidin üst tarafında kalıyor kapıya yandan baktığınızda görürsünüz zaten üstünde plastik bir tıpa var onu söükünce gözüküyor. 4. sü ise hoparlörün hizasında kapını en alt kısmında kör bir noktada eğilip baktığınızda görebilirsiniz bunları söküyoruz ve önce iç kapı açma kolunudaki kapağı oradan alıyoruz kapının altında bir yağmur gider deliği var oraya düz tornavidayı takınca zaten çok kolay pandizot sökülüyor pandizot ayrıldığında 2 tane tırnaklı klipsli soket var içinde onlarıda ayırınca sökme işlemi tamamlanmış oluyor. Hoş bende böyle olmadı pandizotu sökünce şok oldum her yer delinmiş kapı naylonu sökülmüş kasnak sökülmüş uydurma mdf kasnak takılmış kompenant takılmış crossover takılmış baya bir arap saçı olmuş. orayı öyle görünce gerisi geri toplamak geldi kapıyı ama sonra pes etmeyip devam ettim
    bir kaç foto da buradan paylaşıyorum
    üzerinda takılı olan kompenantı görüyorsunuz şu an

pandizota yapıştırılmış jbl crossover

önceki kolon ve kasnağı

kasnağı söküp ortadan ikiye ayırdım ve incelttim ayrıca iç kısımlarını matkapla delerek genişlettim yenileri oturmadı çünkü

16cm pionnerların takılmış hali

ve son olarak kapıyı toplarken çekilmiş bir resim. farkettiyseniz aynanın iç kapağıda sökülü burada.pandizotu sökerken engel olmuyor ama takarken pandizotun o kısmı bu kapağın altına girmesi gerekiyor ve onu sökmeden bu çok zor ,ben takamadım o yüzden kapağı söktüm pandizotu topladım en son kapağı yerine oturttum. kapağı sökmek çok kolay çekince geliyor 3 tane esnek klipsi var kırılmaz korkmayın:)

arkadaşlar elimden geldiğince dilimin döndüğünce sizlere yaptıklarımı paylaştım umarım yapmak isteyenlerin işine yarar şimdilik bu kadar:D

yönetici arkadaşlar bu konu daha önceden açılmış biliyorum ama ben ön kapı sökümü ve hoparlör değişimi de yaptığım için yeni bir konu olsun istedim siz isterseniz diğer konuyla birleştirebilirsiniz takdir sizindir:)

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elinize sağlık, madem elinizden böyle işler geliyor, kapılarda ses yalıtım yaparsanız hem arac içeri ses almaz hemde hoparlörlerden çıkan ses daha verimli olur kanatımce.

Bende sırf bu tür şeylerden dolayı dışarıda iş yaptırmıyorum. 2 Getzin kapılardaki kolonları ve teybi para verip taktırdım, araba rolantideyken teyb kısmında gelen cızırtılardan dolayı komple herşeyi söküp kendim yaptım. Hoparlörü goren kendini işin ehli zanneden bir dünyada yaşamak gerçektende zor.

3. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teskkrlr sağolun ama hem yalıtım malzemesi yoktu hem zaman kısıtlıydı hem de hava buz gibiydi kar yağıyordu donmuştum.ama daha çok söküp takarım istedigim sesi alana kadar:)

4. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar hoparlörleri değiştirince ses kalitesindeki fark bariz derecede arttı.
    ön kapılardaki kompenantları söktüm ama crosoverları iptal etmedim koaxial hoparlörleri crosover lardan besledim arka hoparlörleri direk orjinal şekilde bağladım.
    ses kalitesi çok iyi oldu ve sesi yükselttiğimde herhangi bir bozulma olmuyor ama yinede eranın orjinal kolonlarındaki bas tonunu yakalayamadım halbuki bu kolonlar kat kat daha iyi.acaba ön kapılardaki crosoverları iptal edip doğrudan bağlasam bas sesinde iyileşme olur mu koaxial hoparlörlerde crosover kullanımı ne derece doğru olur bilen abilerden ve arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum

5. serkan2060

serkan2060 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Serkan ceylan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Yerinde olsaydım arka panzoiti sökmüşken orayı güzel bir silip şu yapışkanlı ziftler varya bitüself ve sika ondan komple kaplardım neden dersen ben yaptım o hoparlörün basslardaki kaportanın yani tenekenin tın tın sesi kesildi ve ne kadarda açsam sesi tok bir ses alıyorum şu an tınılama sesi kayboldu tavsiye ederim.

6. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    anladım ama o malzemem elimde yoktu ve zaten araç daha önce tesisatlı kullanıldığı için pandizotun alt tarafında parça parça süngerler koyulmuş herhangi bir titreme ve zırıltı sesi gelmiyor :)
    zaten orjinal kolonlardaki bası pioneer la bile yakalayamadığım için bas sesi pek yok aracın orjinal kolonlarını araştırıyorum bulursam özellikle ön kapıları orjinale çevireceğim

7. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar ben ön kapılardaki compenentleri söküp coaxial kolonları bağladım ama önceki kolonların crossoverlarını iptal etmedim coaxialleri oradan besliyorum bas sesi gelse de küt küt kuru bir bas geliyor acaba crosoverı iptal edip direk kolonları teyibe bağlasam daha mı iyi olur ?

8. Enginizmir

Enginizmir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Engin Çavuşoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    300 tl harca 1 amfi 1 bass hoparlor al baska turlu bass falan keyif vermez.. eger dersen ki ben temiz ses istiyrm.. benim yaptıgım hataya düşmüşsün.. bende pionnerla degistirmiştim :) en yakın sanayiye git orjinallerini hurdacıdan falan bul. orjinali kağıt hoparlor bass ve ses temizliği pionnerla alakası yok .. ben aldıgıma pişman oldum amfiyle besledim berbat ses verdi..mid ses çok çirkindi.. şimdi teyple besliom önler orjinal çok daha iyi ses verior. 350 tl ye bass ve amfi taktım çok keyifli tavsiye ederim ;)

9. blackdesign

blackdesign Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Erman PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    300 tl ye amfi ve bas beni kesmezdi.. Arabamda JBL GTO amfi sadece 350 TL..

Audiobahn 150T 1200 watt 300 Rms 4ohm.. 400 TL..

Mobil'den çuf çuf..

10. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet bas ve anfi şart ama bebek olduğu için bagaj çok lazım oluyır bir yere giderken sadece beşiğini bile bagaja zor sığdırıyoruz.
    dün sınavlar var diye istanbula gittim ve aracın önceki sahibinden aracın orjinal hoparlörlerini aldım ön hoparlörler gayet iyi durumda ama arkalar gözüme pek bir küçük ve çelimsiz geldi üzerindeki mıknatısı çok güçük şu anki pioneer lara göre.bende sadece önleri orjinal yapacam arkalar pioneer kalacak.yalnız ön kapılarda orjinalde crosover gibi bir kutu varmıdır yoksa kolonlar direk teyipten gelen kabloyamı bağlı onu bilmiyorum çünkü kapı içi kablolar çok değişmiş

11. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar dün ön kapılara taktığım pioneer 230 w lık hoparlörleri söktüm ve aracın orjinal ön hoparlörünü taktım ve aradığımı çok şükür buldum:) seste 100 de 100 bir iyileşme ve bas aldım çok hoşuma gitti arkalar oval pionner olarak bıraktım çünkü orjinal hoparlörlerin mıknatısı ve bobini pioneerların yanında civciv gibi küçücük kalmıştı zayıf olacağını düşündüm ve değiştirmedim ama önler tam tersi aşağıda resmini ekleyeceğim görürsünüz zaten pioneer kolonlar 230 w gücünde yazıyor benim orjinaller de 20 w yazıyor ama ebat olarak pioneerların 2 katı büyüklüğünde neredeyse ve mıknatısıda daha büyük ve güçlü bu nedenle en iyi sesi orjinal kolonlar verdi tabi bunda teyibe de güç uyum sağlamasınında payı var

soldaki orjinal kolon
    üstteki orjinal kolon arkadaşlar
    pioneer çok cılız ve çelimsiz duruyor yanında:)

12. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar ön kapının üstünde konsola yakın tis yeri gibi ufak bi hoparlör yeri var .ordaki hoparlör adını bilmiyorum patlamış .ismini boyutunu bilen var mı

Bu Sayfayı Paylaş