19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Namiştain Marka Spor Yay Hakkında

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda tolgacolak tarafından 24 Ocak 2018 tarihinde açılan konu

1. tolgacolak

tolgacolak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Tolga Çolak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Öncelikle merhabalar herkese aşağıda paylaştığım linkteki spor yayları Accent era 2010 benzinli aracıma alıp taktırmak istiyorum ama kafama takılan bir soru var nizam ustaylada görüştüm bu konu hakkında ilanda'da yazdığı gibi benzinli için ön yaylar 5 cm arka yaylar ise 3.5 cm olarak satılıyor ve nizam ustanın dediğine göre araca arkaya genelde 3 kişi ve bagaj yüklü kullanıyorsan aracın arkayı 5 cm takma yoksa sekme ve vurma ile karşılaşırsın dedi bende genelde ailem ile biniyorum kafama takılan ise arkalar önlere göre daha yüksek olduğu için aracın dinamik yapısını bozar mı yol tutuşuna ve güvenliğe eksi yönde etki eder mi? Size göre ön ve arkayı 5 cm olarak mı yoksa önler 5 cm arkalar 3.5 cm olarak mı takayım yayları birde uygun fiyatlı yay tavsiyeleriniz varmı şimdiden teşekkürler değerli yorumlarınız için saygılarımla..

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    otomobilin önü alçaltılır arkası yüksek kalır ise ön tarafın ağırlık merkezi daha aşağıda kalacağı için arka tarafın da ağırlık merkezi yukarıda kalacağı için nötral vaziyette iken yani gaza ve frene basmadan hızlı viraj girişlerinde ve sabit hızdaki ani yön değişimlerinde oversteer yani arkadan kayma yaşarsınız.

Ön taraf yüksek arka taraf alçak olursa nötral halde iken önden kayma yani understeer yaşarsınız.

Genellikle: önden çekişli bir otomobil viraj giriş ve çıkışlarında gaza basıldığı zaman önden kayar frene basıldığı zaman da arkadan kayar, yay coil over vs. ile ağırlık dengesini değiştirmek bu karakterin şiddetini değiştirir arkadan yada önden kaymayı arttırır yada azaltır.

Bunu dengelemek için ön ve arka taraf birbirine dengeli olarak alçaltılmalıdır. Otomobilin altının sürtebileceği durumlar da göz önünde bulundurulmalıdır çünki otomobilin alt kısmının yüksek hızda iken yere sürtmesi direksiyon hakimiyetinin yere sürtme anında kaybolmasına sebep olur çünki altı sürtünce yükü sürten taban kısmı karşılar ve tekerleklerin yere baskısı azalır.

Benim tavsiyem eibach vogtland H&R gibi iyi bir marka seçilmesi ve 30mm ön ve arka alçaltılmasıdır orjinal yayları da söktürdükten sonra atmayın ve satmayın muayeneden geçmez ise lazım olacaktırlar ki alçaltılmış otomobil muayenede yakalanırsa geçmez lakin 30mm yani 3cm lik yay fark edilmeyecek kadar az bir fark yarattığı için muayeneden fark etmeyebilirler ve bu şekilde muayeneden de geçebilir kanısındayım

Ayrıca 3cm lik alçalma ağırlık dengesini tahmin edileceğinden daha da güzel bir biçimde konumlandırılabilir çünki hem orjinal yükseklik çok fazla değişmez yani amortisörler akslar gibi parçalar fazla zorlanmaz hemde yol tutuşu mutlaka artacaktır.

50mm alçaltmak benim görüşüme göre hep çok gelmiştir hem tekerlekler sürtme yapar hem altı sürter hem akslar viraj demirleri amortisör gibi parçalar daha çok limite yakın çalıştığı için verimsizleşir kanaatindeyim ama görüntücü kesim benim gibi düşünmüyor

eğer ki görüntücü birisiyseniz zaten gidip coil over taktırıp yada en fazla alçaltan yay setini tercih edip taktırırsınız benim yazdıklarımın kıymeti yoktur.

Son karar sizindir

emrex bunu beğendi.
  3. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Vogland 5 cm ön 3.5 cm arka spor yay kullaniyorum. Kış sartlarinda cikarip orjinale donuyorum jantlarla beraber.

Size tavsiyem vogland güzeldir iyidir ama serttir kış kullanımında aracta hasar acabilir hava sogukken. Baska yay kullanmadim ama size tecrubelerimi aktarayim.

Daha once surekli olarak 110 120 ile girdigim viraja yaylarla birlikte 150 km ile gaza basmaya devam ederek giriyorum. Spor yay takmak yol tutusunu bariz sekilde olumlu etkiliyor. Ama sinirlarini bilmek lazim.

4. tolgacolak

tolgacolak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Tolga Çolak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim 5 cm düşünüyorum birazda görüntü açısından şık olmasını istiyorum voglant çok sert diyorlar eibach iyi gibi ama onunda 5 cm liği yok

5. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Eibach Sportline yani 5 cm çok çok sert bir yay bilginize.Ben daha önce kullandım ve tamamen konfor gitti.Sadece 1 hafta katlanabildim, o kadar sert.Benim aracımda şu anda Vogtland 3.5 cm var ve konforundan çok memnunum. Tabi siyah Eibach 3.5 yani Pro-Kit yumuşak olabilir ona bir şey diyemem ama kırmızı olan Sportline tam spor ve çok sert bir yay bilginiz olsun.Çok fazla zıplatma yaşarsınız.Bu arada benim aracım Hyundai Coupe onu hemen belirteyim.Her modele 5 cm Sportline zaten üretilmiyor.Bence hangi marka olursa olsun 3.5 altına inmeyi çok düşünmeyin.

Son düzenleme: 24 Ocak 2018
  6. tolgacolak

tolgacolak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Tolga Çolak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    3,5 cmlik yay takmakta sanırım yarar var şimdilik yay araştırmasına girdim eibach 1000 liraya mal olcak daha uygun maliyetli bulabilirmiyim acaba?

Bu Sayfayı Paylaş