Selamun aleyküm arkadaşlar Aracım 2009 era 1.6 benzin lpg 80k. kmde Son bir haftadır aracı çalıştırdığımda çıt çıt ses geliyor daha açıklayıcı olursa çıt 2sn bekleme çıt 2 sn bekleme çıt şeklinde düzenli aralıklarla bu sesi duyuyorum gaz versem de aynı aralıklarla ses gelmeye devam ediyor sanki prizdeki elektrik ️ çıtlaması gibi keskin bir sesi var Yolda giderken de aynı ses devam ediyor bi süre sonra rölantide vites boşta iken ses kesiyor hafif gaza basınca yeniden beliriyor sorun hakkında çözüm bulabilecek varmıdır acaba ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Buji kablolarında herhangi bir deformasyon mevcut mudur? Bobin'e giren kısımda etrafa kıvılcım atabiliyor ve arada teklemeye sebep veriyor. Aynı bu şekilde çıt çıt diye ses yapıyor. Kesinlikle araç çalışırken elinizi yaklaştırmayın oraya..
@terziler Benzinde çalışırken de aynı sesi yapıyor mu? Sadece gazdayken ses varsa, LPG enjektörlerinde aşınma vardır. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen hocam benzin de de aynı ses aynı şekilde devam ediyor Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba bende 1.6 era kullanıyorum aynı ses sorunu ile alakalı olarak klima ve alternatör kayışlarını değiştirdim ses kesildi kayışları kontrol etmekte fayda var.