Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era motordan gelen cık cık cık sesi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda odanir tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. odanir

odanir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Herkese merhaba, 2006 model 68000 km deki aracım, Dinlenmiş ve soğuk motor (gece kontak kapatıp sabah çalıştırınca veya sabah işe geldiğimde kontak kapatıp akşam iş çıkışı çalıştırınca) arabamı çalıştırdığımda cık cık cık diye ses geliyor, gaz verince motor devriyle sesin ritmide artıyor. Yola çıkıyorum 2-3 km sonra ses kesiliyor denemek için motoru stop edip tekrar çalıştırıyorum hiç ses olmuyor taki motor tekrar dinlenene ve soğuyana kadar. Motor yağı yeni 4000 km oldu değğiştireli ve değişimi dumankaya servisi yaptı.Yağı kontrolde ettim gayet iyi durumda. Yağ basıncı ile ilgili herhangi bir ikazda yok. arabamın performansıda iyi. Fakat bu sesten tedirgin oluyorum buyük sıkıntı çıkarabilir. Yağlamayla ilgili sanki.. biraz araştırdım sübap iticilerden kaynaklı olabileceği yazıyor.. Sizin fikriniz nedir, kartal pendik civarında gösterebileceğim usta tavsiyeniz olurmu. Gereksiz müdahele yaptırmak istemiyorum, bir çok yerde deneme yanılma yöntemiyle sorun çözmeye çalışıyorlar. Saygılar, Teşekkürler,

2. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    kayış sesi ???!!!

3. odanir

odanir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  4. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    evet kayış olma ihtimali çok büyük hele eski otolarda şarj dinomosunun kayışları eskiyince kuş gibi şakımaya başlarlar kayışı değiştirikende üzerinde döndüğü yuvayıda incelemek lazım oda deforme olduysa kayışı çok kısa zamanda bozar

5. odanir

odanir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kayışlar yetkili serviste 8 ay önce değişti. Ayrıca pekkayış sesine benzemiyor.

6. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok yüksek ihtimalle debriyaj alt merkezinin çatala bağlandığı noktadan geliyor. Belirtilen yere gres sürüp deneyin bir.

7. odanir

odanir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracım otomatik vites. Bu arada yakıt olarak LPG kullanıyorum, sübap iticiler kalitesiz lpg den dolayı yağlanmada sıkıntı yaşıyor olabilir mi? Bu ihtimali göz önünde bulundurarak bu sabahtan itibaren benzin kullanmaya başladım. Bir iki gün böyle deneyeceğim.

8. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lpg kullanımının sübap iticilerine bir etkisinin olacağını zannetmiyorum. Sübaplara belki ama iticilerine aslahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif.İtici sesi bende de var motor ısınınca geçiyor bir deses ''cık cık'' şeklinde değil ''şık şık'' şeklindehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. cg5t

cg5t Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    AYNI SES BENİM ARACIMDA VAR 2008 ERA TEAM 65000 KM SABAHLARI VE DÜŞÜK DEVİRLERDE GELMEKTE . YÜKSEK DEVİRLERDE SES KESLİYOR.

10. cg5t

cg5t Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SİZCE SORUN NERDEDİR YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

11. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    o ses bendede var özellıkle sabahları ılk calıstırmada gelıo kayıstan gelıo denedım, bı sabah babamı dıreksıyona oturttum motoru actım marsa bastı dırek kayıs basladı cık cık etmeye kendım motordan elle gaz verdım devır artınca seste yukseldı sonra kestı ustaya goturdum sıktı kayısların orasını 2gun gelmedı ama yıne devam edıo, suan 113,00de 120,000de trıger degısıcek ozamana kadar ıdare etsın

12. odanir

odanir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracı bir süre benzinde kullandım ses biraz azaldı.. ama yinde duyuluyor. Motor yağını değiştirmeyi düşünüyorum, 5w 30 yağ koymayı düşünüyorum. Sizce faydası olur mu? aslında motor yağım yeni sayılır 4500 km felan oldu henuz.

13. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracımın 45000 yagını Castrol Magnatec 5W40, 60000 i ise Mobil Super 3000 5W30 ile değiştirdim. İkisi arasında herhangi bir fark gözlemleyemedim. Kullandığınız motor yağı aracın standartlarına uygunsa 4500 km de değiştirmek israf olur. Seviyesini kontrol edin, eksikse tamamlayın, naçizane.
    Düzenleyen : ademira

14. odanir

odanir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkürler, motor yağı iyi durumda değiştirmek için biraz dahabekleyeceğim . Opetten yeni yakıt aldım Benzin + gaz ses baya aqzaldı. Bence bu sesin kaynağı kalitesiz gaz..Ben sanırım erken farkettim ve araç toparladı sübap iticiler ilk çalışmadada yağlama yapmaya başladı. Oto gaz çok önemli kalitesiz gaz araca zarar veriyor.

15. yasargungoren

yasargungoren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şarz dinamosu klima kayışının otomatik gergi merkezi arızalıdır. araç ilk çalıştığında kayış gerginliğini ayarlamaya çalışıyor ve tık tık diye ses veriyor deforme oldukca ses aralığı artmakta

16. onur

onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dostum aracında en ufak bir sorunyok aynı ses bendede var aracım daha 15000 km de gaz taktırdıktan sonra oldu motor soğukken yapıyor sonra kesiyor eralara has bir olay dizel ve gaz olmayan araclarda bu sesi duyamassın.

17. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yagını 10/40 kullan kısmen kesecek bendede aynı problem vardı

18. zabitan

zabitan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yazdığınız linke ulaşılamıyor. Bu arada bende 2010 select brc gazlı , aynı durum var. Zan edersem kalitesiz gazdan oluyor.

19. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Linke ulaşılabiliyor. Linkin yazılı olduğu satırı kopyalayıp internet sayfasının adres satırına yapıştırarak enter yaparsanız linke bağlanabilirsiniz. Birde sübap iticilerinin ses yapması ile kalitesiz gaz kullanımının bir bağlantısı olamaz.

Düzenleyen : ademira

20. yasargungoren

yasargungoren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şarz dinamosu klima kayışının otomatik gergi merkezi arızalıdır. araç ilk çalıştığında kayış gerginliğini ayarlamaya çalışıyor ve tık tık diye ses veriyor deforme oldukca ses aralığı artmakta evet kesinlikle arıza bu iki değişik arabada başıma geldi

Bu Sayfayı Paylaş