iyi günler arkadaşlar.. eramda bu son günlerde motor sesi baya fazlalaştı daha araç 71 binde... sebebi ne olabilir.. şunu da belirtmem gerek.. babam aracı kullanırken gerin bir çukurdan kaçıramadı sağ çok pis sürttü bir gün sonrada ben solu böyle vurdum.. bunun bir etkisi olabilir.mi.. görünürde birşey yok birde teknik servisi aradım park sensörü takılması ve siyah olan uçların boyanması için 60 tl dediler.. bimden aldıgım sensör için.. sizce fiyat uygun mu
arkadan darbe almadı araç... önden hem sağ hemde sol çukura girmelerden sürttü... Arabanın dizel sesini biliyorum ama artık daha bir sesli çalışıyor.. ARaçta sezdiğim farklılıklar: 1- kızdırma kontağı açında 2-3 sn sönerken 8-9 sn oldu.. trabzonda yaşıyorum soguk havaya bağlıyorum.. 2- dizel era sesini bilirim ama bu ses biraz eski kasa fabia dizel sesi gibi oldu 3- birde kontagı çalıştırınca arabanınn ön konsoldan bir çızırtı sesi alıyorum(benzetmek naısl olur bilmem ama cıv cıv der gibi bir ses ) tabi marş çalışınca kesililyor..
Arkadaşlar gerçekten bilgisi olan veya bu sorunları yaşayan yok mu??? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
bence en güzeli aracı komple kaldırdıp bakmak.ayrıca egzoz deyince sadece arkayı düşünmeyin egzoz motordan başlıyor sonuçta,belki çürümeye bağlı darbenin etkisiyle bir noktadan delinme-kırılma olmuş da olabilir.
park sensörü işçilği bence normal, kızdırma bujisinin geç sönmesi gayet normal, havalar çok soğudu. aracı kaldırıp bakmak en güzel çözüm gibi.
Kızdırma lambalarının soğuk havaya göre değişmesi bence normal bi durum değil (tam olarak bilmiyorum ama). ben sivasta yaşıyorum bilenler bilir gayet soğuktur kışın her zamanki gibi sönüyor Düzenleyen : Tolga58
bayramda yaptığım kazada önden yüksek kaldırıma vurdum ve radyatör ile tampon kırıldı görünürde. onarımını yaptı servis ancak araç eskisi gibi değildi, titreyerek çalışıyordu gürültülü çalışıyordu ve sağa çekiyordu. tekrardan ayrıntılı baktığımızda traversin kaza nedeniyle eğildiğini ve motorun sağa doğru eğik kaldığını gördük. bu nedenle araç sağa çekiyor ve titreyerek gürültülü çalışıyordu. servis travers değişince hepsi düzelir dedi bana da mantıklı geldi. araç hala serviste olduğundan sonucu tam yazmıyorum. bir iki eksiğini daha yapıp pazartesi salı verecekler arabayı o zaman sonuç belli olur.