Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era mı sattım

'Sohbet' forumunda mdmrx tarafından 2 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    1 ağustos 2007 de trafiğe çıkan, 2008 model team abs era mı 21.250 ye bir arkadaşa verdim..+ 4 kış lastiği

dışarıda satsaydım 22.000 e kadar istemekti niyetim ama hem 1 ay sonra vergisi var hemde seneye trigeri değişecek. arkadaşta olunca verdim 21.250 ye.. onada banada hayırlı olsun diyeyim.

aracım 57.000 de, ufak tefek rütuşlar dışında(uzun yol taş vurukları), pası, boyası, değişeni hiçbir şeyi yoktu..

jetta 1.2 tsi comfortline, ford focus 1.0 ecoboost style veya elantra mode plus(tabi bulabilirsem üretimi bitti plazalarda aramak gerekiyor, yeni style dan biraz çalmışlar mode plus a göre, bluetooth eklemişler) almak istiyorum. sizler ne dersiniz..

era ile 7 litre yaktığıma göre jetta ve ford ile 6 litre, elantra ile 7.5 litre yakarım.
    dier 2 araç elantradan daha dolu..ford da cruise kontrol ve otomatik park sistemi var., dolayısyla ön ve arkada park sensörleri.
    jetta da cruise kontrol yok, ön ve arka sensörleri var.
    elantra alırsam ve style almak zorunda kalırsam ne cruise var nede park sensörleri..

jetta ve focus ta 280 tl civarı vergi avantajı mevcut..

jetta comfortline 1.2 : 47.000
    ford focus style 1.0 : 47.500
    elantra mode plus-style : 42.500

daha uzun süre bineceğim c sınıfı araca yükselmek istiyorum. bu sefer Allah nasip ederse 8 yıl binmeyi hedefliyorum..

maddiyatı bir yere bırakacak olursak, sorunsuzluk daha önemli aslında.. araçları yakından inceleyen veya tanıdıklarınızda varsa; fikirlerininiz istiyorum.

2. 59 ZZ 823

59 ZZ 823 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Yücel Özgür
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Ford Alma Benden Söylemesi..

3. muratgyte

muratgyte Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Artık Yok
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Civic neden düşünmüyorsun?

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    daha boş ve bu yaşta babamdan gelecek destekle bu arabaları alabiliyorum.. şimdi civic alsak birde tüp taktırmak lazım, fiyat 50.000 i bulacak gibi.. yoksa tipi abartılı olmayan güzellikte..

5. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    neden acaba? servis parça mı araç mı sıkıntı sizce..
    yeni focuslara gittim baktım malzeme kalitesi çok güzel. beni düşündüren yeni motoru
    veya sizce başka nesi var ford un..yürüyen aksam mı, şanzıman mı
    6 ileri ecoboost lar

6. powernow

powernow Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam eranız dizel mi idi...

Skoda octavia dizel güzel bence.. ayrıca wv kalitesi...
    GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

7. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    cevaplar için teşekkür ederim..
    başlık fazla rağbet görmedi ama yinede yazan arkadaşlara fikirleri için teşekkürler..

jetta buldum bir tane 2 hafta sonra teslim li ve bluetooth lu imiş bu yüzden 950 tl fark istediler..
    bugün otokoç a gidip ecoboost 1.0L focus u test ettim.. era dan inip buna bindiğim için midir nedir harika araba..

çok sessiz. kavraması ve hızlanması iyi arabanın kendi yol tutuşu çok iyi..süspansiyon çok iyi..
    ne diyeyim motor yeni inşallah sıkıntı çıkarmaz.. 1.6 ecoboost daha önce yola çıktı..bu yeni 1 litreliği
    125 beygir, 1400 devirde 170 tork(ingiltere sitesi 1300 devir yazıyor), start-stop var, otomatik park asistenı ve cruise kontrol da var..teknik verisi karma 5.1..
    era da 7 litre yaktığım düşünülürse bu araçta 6 litrenin altında yakacağımı tahmin ediyorum..
    aracın bence tek kusuru bagaj hacmi..c sınıfı bir araca yakışmıyor.. 421 litre..ön camdan ön koltuğa kadar o kadar derinlikte göğüs varki sanırım bagaja yer kalmamış..göğüs 10 cm dar olsa bagaj 460 litrelere çıksa çok iyi olurdu..390 litreye alışık olduğumdan 421 e de razı oldum..ama 4 kişilik bir aileye yeterde artar

sattığım araç 1.4 team abs idi benzinli..

hyundai yi bıraktığım için üzgünüm aslında..elantrayı çok almak istedim ama sonunda vazgeçtim..
    forumu arasıra ziyaet ederiz..bilgilerimizi arkadaşlarla ara sıra paylaşırız..şimdilik bye

8. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hayırlı uğurlu olsun ne diyelim

9. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tşk ler

10. yzb.volkan

yzb.volkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mustafa k
    Yaşadığınız Şehir:
    40-KIRŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    jetta comfortline 1.2 : 47.000
    ford focus style 1.0 : 47.500

hangi aracı alacağın kendi tercihin ama 1.2 ve 1.0 almamanı kullanan arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla tavsiye etmem.araçlar klima çalışırken yerinden zor kalkıyor.

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o kadarda değildir..birde şu var araç turboya geçmeden klimayı açmazsınız..kontağı çevirir çevirmez klimayı açıp arabayı kaldırmayız olur biter :)...arkadaşta yeti var 1.2 tsi 105 bg..alanya dan konya ya gelirken yokuşları klima açık 130-140 la tırmanıyorum diyor. yeti 1400 kg..jetta ve focus 1300 kg..

sonuçta bunlar performans arabası değil..ekonomi arabası. daha fazla güç isteyen 1.4 tsi veya 1.6 ecoboost almalı.. 1.6 eb 0-100 hızlanması 8,5 saniyelerde..

aracıma 1-2 ay bineyim ilk izlenmlerimi yazarım..birde yazın görelim klima açık ne yapacak, onuda yazarım..

tşk ler

12. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    illa sedan alıcaksanız o üç arabadan jettayı alırdım ben olsam elantrayı zaten süspansiyon sebebiyle eleyin, ford iyi ama motor 3 silindir ve o kadar ekonomik değil diyorlar en iyisi 1.4tsi jetta ama 1.2tsi de diğerlerine göre fena değil, hb düşünseniz i30 veya golf derdim tsi az yakıyor motor ömrü zaten çok önemli değil anladığım kadarıyla 100-150 bin yaparsınız maksimum o yüzden motordan yana sıkıntı olmaz diye düşünüyorum genelde hb araçlar daha kaliteli oluyor avrupa piyasası için üretildikleri için bagajları da era dan biraz küçüktür

13. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ben şahsen aşırı beslemeli küçük hacimli motorlara pek güvenemiyorum, her an bir sorun çıkarabilirler gibi geliyor, Ben c segmenti bir araç alacak olsam 39.000 tl civarındaki fiyatları ile i30 style gdi düşünürüm. Birde araçları internet sitesindeki fiyatları ile değerlendirmeyin, mesela sizin yüksek fiyatı sebebi ile elediğiniz civic için bir ilan örnek vereyim . Link

14. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Arkadaşlar ben olsam 2004-2005 model SuperB 1.9 TDI Elegance alır hem komfor hem güvenlik hem şıklığı bir arada görürdüm.. Yakıtı diğer araçlardan ortalama 1,5 tl fazla... Ama 1550 kg araba o kadar da olacak :) Her gördüğümde aşık oluyorum arabaya :RpS_love:

15. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    ne olursa olsun elantranın duruşu yeter Birde beyaz renk olursa süper....

şu an piyasının en ucuzu ve en yakışıklısı diyebiliriz.

16. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bu arada çok küçük hacimli motorların yakıt ekonomisine inanmıyorum vede uzun vadede masrafının büyük olacağına inanıyorum yani vergiden sağlanacak kar ilerde 2-3 misli masraf olarak dönebilir.

17. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Küçük motorlu araç kullanmadım.1.2 lik bir jetta 175 tork sağlaması çok güzel olabilir.. Aracın motoru çeksin diye 1.2 si 1205 kg olması da dikkatten kaçmayan diğer olay...
    Mesela ben 1.5 crdi eram ile 5 kişi trabzondan maçkaya giderken 1250 kg araba ile 235 tork ile güç kaybı yaşadığım anlar oluyorsa 1.2 lik jetta neye dayanır bilemem. Gider gitmesine ama motorum bilinen wv gibi uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum... Erken yorulur..

18. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle hayırlı olsun. Umarım yeni aracınızla mutlu mesut yaşarsınız :)

Küçük motorlu yüksek güç üreten motorlara bende fazla güvenmiyorum. Sanki yaşattığı ekonominin sıkıntısı sonradan feci çıkar gibi geliyor bana. Ama sorun çıkarmazsa çok güzel tabiki.
    Yakıt avantajı, vergi avantajı ülkemizde çok önemli değerler...

19. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    en küçük motor 1.0 mı

20. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    sanırım jettayı aldınız hayırlısı olsun bende olsam tercihimi jettadan yana kullanırdım elentrayı sevemedim gitti cünkü.

Bu Sayfayı Paylaş