arkadaşlar dizel erada mazot tamamen bitince havamı yapıyor yoksa depoya mazotkoyduğumuzda mazot pompası sorunsuz tekrar mazotu basıyormi bilgisi olan varmı
Genelde tüm dizel araçların deposunda yakıt bittiğinde hava yapar ama Hyundai için özel bir durum var'mı bilemiyorum, zira bu havanın bir şekilde alınması gerekir.
abi bende öyle biliyodum komşunun kartal mazot bittiği için yolda kalmış gittik birlikte bikaç litre mazot koyduk bastım marşa bi on saniye falan araba çalıştı ne tekleme var ne bi sorun bastm geldim bende sasırdım
benim era da bir kere motor çalışırken bir problem oldu mazotum bitmek üzereydi rampada araba tekledi stop edecekti neredeyse mazot aldıktan sonra arıza isigi yandı. ertesi gün servise gittim arıza isigi yanıyor diye teknik servis elemanının rabaya bakması yetti çünkü ben stop ederken yanan arıza lambası teknik servis teki arkadasın arabayı kontrol etmek için çalıştırdığında yanmıyordu.
Dizel citroen'de ufak bir el pompası sayesinde mazotun havasını alabiliyordum. Büyük araçlarda rekorgevşetmeden hava alamıyorduk. Teknoloji değiştiğinden belki buna gerek bile kalmamıştır. Selamlar.
Era aracımın bakımı sırasında yakıt filtresini değiştiren teknisyen bana yakıt pompası üzerinde buton gibi birşey göstermişti olurda depoda mazot biterse mazot aldığında önce buradan pompalamazsan motor hayatta çalışmaz dediydi.Kısaca her dizel motorda olduğu gibi mekanik pompa erada da var...
Coşkun Hocam; En son kasa Kangoo aldı arkadaşımi eğer mazot hava yapar v.s gibi durumlarda kaputu açıp sağ köşedeki pompayı yakıt görünene kadar pompalıyorsunuz. Era yada Getz modellerinde dizel motorlularında ben böyle bir şey görmedim ama kullanıcıları daha iyi bilir...
mozat bittiğinde hava yapıyor ama otomatik hava alan bi sistem var eger otomatik almıyorsa el pompası var onla havayı alıcaksın o pompanın yerinie servise gidersen gösterirler
dediğiniz gibi motor değiştiyse bilmiyorum araca mazot koydukbunun pompası mazotu kendisi basıyo ondan hava yapmıyo demişti aracın sahibi benim kus serisiyle hiç işim olmadı daha onceden ondan motorlarını bilmiyorum ama gözümün önünde sorunsuz çalıştı
İlk aracı aldığımda başıma geldi. Servisten arkadaş gelip mazot koyunca çalışmadı o da mekanik pompadan elle havasını alınca çalıştı.